Najbardziej uspokajalo i usypialo moja corke jak czytalam jej kryminaly
Moją uspokaja np suszarka a co najlepsze koszenie trawy cięcie drzewa nic jej nie ruszy a ktoś coś głośniej powie i oczka jak 5zł
U nas nie było jakiś dźwięków które typowo uspokajały dziecko. Szumów nie używałam czasami się mi nucilo jakieś kołysanki ale też nie zawsze
Ogolnie wiekszosc widze ze przy kokysankach zasypia albo przy szumie… ja to jak bylam mala to zasypialam przy bialym misiu te disco polo
ogolnie nie lubje tej piosenki odkad pamietam wkurzala mnie a ostatnio wlasnie przy grillu poryszylismy temat piosenek i mama mowila ze mi ja wlaczala bo przy niej zasypialam
i sie zagadka rozwiazala czemu jej nie lubie
U nas przy muzyce synek zasypial ;]
Gdy córka była mała to najbardziej lubiła dźwięk białego szumu, odkurzacza i suszarki. Lubiła też gdy szeptało się jej do ucha “pstpstpst” a później to już muzyczka i kołysanki
U nas mruczenie, albo podczas jazdy sakochodem
Robi sobie drzemki jak gotujesz?
Racja, dla dorosłych też są często kojące
Super, że znalazłaś najlepiej działające dźwięki na córkę
Dziękujemy za podzielenie się doświadczeniami!
Ja gotuje kiedy są drzemki , a okap jest włączony nawet jak nikogo nie ma w kuchni
Są też fontanny wewnętrzne które też szumią
Okap kuchenny hahaha , nw po co kupiłam te szumisie itp
U nas też okap kuchenny całkiem dobrze działał wydaje mi się, że nawet lepiej niż wszelkie szumisie czy inne dźwięki białego szumu z YT. Taki biały szum dla dzieci za to narzeczony lubi sobie włączyć do snu. A ja z kolei wolę zasypiać przy muzyce, jeśli już mam mieć coś w tle.
Szumisia można jednak zabrać zawsze że soba
U nas najbardziej uspokajał odkurzacz, ten szumiący dźwięk naprawdę działał
Tak jeśli dziecko lubi taki szum to warto mieć taką przenośną zabawkę
A wiecie, że rozróżniamy rodzaje szumów: biały i czerwony, różowy?
Ten biały jest dobry, czesto jest używany w szumisiach i urządzeniach do poprawy koncentracji i jakosci snu. Jest delikatny i przypomina odgłos “ssss”.
A ten czerwony ma większą częstotliwość. Przypomina bardziej odglos “hhhh”. Do spania najlepszy jest biały, ale tez nie należy go mieć włączonego całą noc. Najlepiej do zasypiania. Kazdy z nas ma inne preferencje i lubi szum o różnej częstotliwości.
Dla dziecka lepiej wybierać te niższe i warto wypróbować zabawkę przed kupnem.
Bialy tez jest najbardziej uzalezniajacy. Przy mlodszym mialam karuzelke krora miala automatyczne wylaczenie po 25minutach chyba. Zazwyvzaj w tym czasie syn juz usypial i szum sie wylaczal. Ale potem czytalam ze nie jest on tak polecany jak sie spodziewalam ze wycisza itp bo on po prostu zaglusza inne dzwieki codzienne i faktycznie - ciezki bylo bez szumu bo syn sie go domagal