To tego nie wiedziałam. Ja jak gotuję zupki a potem miksuje to staram się dodawać.
Już nie chcę kombinować szukać pod innym tematem.
Dla bardziej doświadczonych osób. Powiedzcie mi jak wygląda przechodzenie z mleka jedynki na dwójkę.
Już mówię o co mi chodzi została mi ostatnia puszka jedynki. No i właśnie zastanawiam się czy jeszcze dokupić jedną lub dwie puszki jedynki, czy już weź z mlekiem modyfikowanym drugim wraz z dniem kiedy podam pierwsze jedzenie do rozszerzania diety, czy lepiej sobie pociągnąć tę 1 jeszcze trochę później i dopiero po jakimś tygodniu dać mleko 2 bo tak nie do mam za bardzo pomysłu jak przejść.
Tak wiem problem pierwszego świata ![]()
![]()
![]()
Mi powiedział pediatra że to nie trzeba tak co do dnia się trzymać. Ja bym dawała jedynkę nawet trochę dużej jakbym zaczęła RD żeby dziecku za bardzo nie mieszać. W sensie odczekałabym tydzień dwa po rozpoczęciu RD albo najpierw zmieniła na dwójkę i po tygodniu dwóch zaczęła RD
jak z tej samej firmy
to możesz na butelki
1 dzień 1 butla 2 i reszta 1
2 dzień 2 butle 2 i reszta 1
i tak dalej az się przejdzie na 2
albo na Miarki
1 dzień 1 miarka 2 i reszta 1
2 dzień 2 miarki i reszta miarek 1
i tak dalej aż się przejdzie na 2
a z innej firmy to na butelki, bo każda firma ma swoje miarki
bebilon ma 1 miarka 4.6
kendamil i Capricare ma 1 miarka 4.3
z moich wyliczeń hipp kozie było 4.5
więc z innych firm się nie miesza miarek mlek
INNE FIRMY TYLKO NA BUTELKI
TA SAMA FIRMA DOWOLONIE
jak dziecko nie ma wrażliwego brzuszka mozna odrazu przejść
ja przeszłam na mleko 2 gdy skończyła 5 miesięcy i pare dni
by się już w 1 i 2 nie bawić
pamiętaj nikt tego nie sprawdza ![]()
![]()
Właśnie wiem że tego nie sprawdza i tak się zastanawiam czy teraz jej nie zamówić już dwójek. Bo ona za półtorej tygodnia skończy 6 miesięcy.
A chodzi mi o to, że trochę obawiam się w tym samym czasie zmieniać mleka i rozszerzać dietę
Ja bym chyba już teraz podawała 2 żeby nie zmieniać mleka i rozszerzać diety jednocześnie. Bezpieczny byłby chyba taki minimum tygodniowy odstęp od zmiany mleka i RD.
No to akurat kończy mi się jedna puszka już teraz kupię dwójki
kup 2 a za tydzień lub 2 tygodnie zaczniesz RD, ja musiałam najpierw rozszerzyć dietę a potem testować mleka i też miałam tygodniowy odstęp