Jakie mleko modyfikowane polecacie od początku?

j tez raz dziennie dokarmiam Nam opti pro plus i mała sie uz tak przyzwyczaiła ze jest taka awantura jak tej butelki nie dostanie na wieczór ze szok 

olaleksandra od kiedy dokarmiasz?  nie było problemów z podaniem butelki?

i o jakiej porze dokarmiasz ? i ile wtedy zjada ?

U nas sprawdziło się nan opti pro plus na szczęście obeszło się bez testowania innych 

U nas przy drugim dziecku sprawdza się nan opti plus. Co prawda pił parę dni po urodzeniu i ostatnio 2 razy wypił ale nic nie działo się I zostaniemy przy nim. Lekarz w szpitalu mówił,  że u nich mleko zmieniają co 3 miesiące I trudno powiedzieć jakie jest najlepsze. Polecił Bebilon i Nan. Ważne żeby w składzie było ha i dha. 

U nas również NAN Opti plus w puszce się sprawdzało :) 

Nam w szpitalu polecali albo Bebilon ha albo nan też z ha.  I przez dłuższy czas dokarmialam mała Bebilon ha, ale poczytałam trochę i to ha jest głównie przeznaczone dla dzieci u których jest duże ryzyko alergii i po cesarskim cięciu, a że mój poród był sn i nie mamy jakiś alergii, to przeszłam na Bebilon prosyneo

Mleko NAN jest bardzo dobre. ja lubiłam na wyjazdy zabierać takie gotowe buteleczkach, dlatego początkowo mały dostawał bebilon bo był dostępny pd ręki w takiej formie

Ja też mam te buteleczki i są bardzo przydatne na wypadek karmienia będąc pod czyjaś opieką;) nawet kiedy trzeba dziecko dokarmic raz na jakis czas w razie potrzeby podczas kp. U nas ostatnio 2 razy przydały się, a gdybym otworzyła puszkę to już byłaby prawie całą do wyrzucenia. Tylko, że ja mam buteleczki z nan.

Też miałam te buteleczki, świetnie się sprawdzały na wyjazdy. Naprawdę mega wygoda w tych pierwszych miesiącach,gdy dziecko je tylko mleko. 

U nas się sprawdza Nan opti pro. Wypróbowaliśmy parę mlek i to córce najlepiej podeszło :) 

a  jaki sposób widać ze dziecku któreś mleko podchodzi bardziej? zaraz będziemy szukać mleka dla synka bo chciałabym go powoli jednak do butelki przyzwyczaić jakbym wracała do pracy 

Kochane mamy!

Chciałam się z Wami podzielić fają informacją.

Moja bratowa trafiła na projekt Giraffe.

Projekt ma na celu zbadać czy karmienie mlekiem na bazie mleka koziego a krowiego ma wpływ na AZS i inne alergie u dzieci.

Podsyłam Wam linka.

Moja bratowa jest bardzo zadowolona, a Zosia bardzo chętnie je mleko :)

Jezeli dziecko jest spokojne, dobrze śpi,  nie ma problemów z brzuszkiem i robi ładne kupki to mieszanka mleczna powinna pasowac dziecku.  Jeżeli coś Ciebie niepokoi to najlepiej skonsultować się z pediatrą , który pomoże dobrać właściwe mleko .

My od drugiego miesiąca zaczeliśmy dokarmiać małego Bebilon Profutura. Mały szybko przybiera na wadze, nie miał kolek ani bólu brzuszka. 

U nas też było widać, czy córka je chętnie mleko, czy nie specjalnie chce butelkę :)

Dobrze jeżeli od razu podpasuje mleko dziecku. Nie trzeba wtedy martwić się i zmieniać..

ja pamietam jak wprowadzalismy mm kilka pudełek w efekcie poszło do kosza a na końcu skończyło sie na mleku na recepte;( warto na poczatek kupowac mleko w niedużych opakowaniach aby uniknąć takich sytuacji;( bo potem takie nie zużyte mleko które sie ni sprawdzi jest w sumie do wyżucenia

Nowe nieotwarte opakowania z mm można sprzedać lub oddać na olx zamiast wyrzucać;)

Teraz jest fajne rozwiązanie te jednorazowe mleka