Jakie kosmetyki dobre dla maluszka?

jak dziecko ma problemy skórne to lepiej isc do dermatologa i on przepisze kosmetyk do zrobienia w aptece na wymiar dopasowany do dziecka

Donnavito to nie jest takie proste jak sie wydaje, bo malemu dziecku moga nie wyjśc wiarygodnie badania i trzeba często metoda prób i błedów działac ;/

MAM ja mam próbkę musteli kremu do pupy i płynu do kąpieli i jeszcze nie wypróbowałam, ale wiem że ta marka jest wiarygodna.

dermatolog raczej nie zleci nie wiadomo jakich badan gdy zobaczy typową chorobe skórna czy po prostu suchą skóre, na pewno lepsze to niz samemu kupowac w drogerii kosmetyk, który obok substancji czynnej ma mnóstwo innych dodatków mogących podraznic

Polecam również olej kokosowy oczywiście ten nie rafinowany. Posłuży do masażu jak i codziennej pielęgnacji.

Chyba dla dziecka najlepszymi kosmetykami do pielęgnacji są pochodzenia naturalnego. Ja do kąpieli swojego dziecka używałam płynów z konopi i powiem wam szczerze że naprawdę fajnie działają. Kupowaliśmy z tej strony więc może komuś się przyda :) https://luuz.pl/kategoria-produktu/bez-kategorii/kosmetyki/

Kosmetyki z zawartością olejów konopnych faktycznie potrafią działać cuda. Bardzo ładnie goją wszelakie wypryski kontaktowe, popularnie zwane egzemami. 

Dla maluszkó słyszałam w sumie o serii Cutis Mini. Sama używam od czasu do czasu dla siebie balsam konopny i odczuwam, że skóa jest bardziej nawilżona i mniej szczypie. 

Ja używałam właśnie emulsji do kąpieli i balsamu Cutis Help Mimi u synka i się sprawdziły przy lojotokowym zapaleniu skóry. One właśnie zawierają olej konopny, który świetnie nawilża, odżywia i chroni skórę problematyczną. 

Ziajka