Ja teraz też dodaje parafiny do wody, ale to dopiero od kilku dni. wygodna w użyciu, tanio wychodzi a skóra maluszka super natłuszczona.
ogólnie to najbezpieczniej jest używać mydła w płynie z dozownikiem. Są to mydla bardziej higieniczne.
My do kąpieli używamy emolientów. Jak dziewczynki mają jakieś czerwone pupy to smarujemy najczęściej bepanthenem lub linomagiem super się sprawdzają. Do tej pory nie mieliśmy jakiś większych problemów u córek.
Wg mnie stosowanie emolientów lub ich zakup przed narodzeniem dziecka jest dość zbędny gdyż nie wiadomo czy skóra dziecka będzie wymagała takiej pielęgnacji.
Tak. Lepiej kupować małe opakowania bo nigdy nie wiadomo czy dany kosmetyk dziecka nie uczUli. Ja kupiłam ziaje do kąpieli i po drugim uzyciu skorka na brzuchu zaczęła schodzić. Zmieniłam na emolium emulsje do kąpieli. Po tym wysypalo Krostkami. Teraz używam eubos żel do mycia. Póki co nic się nie dzieje. Te krostki ładnie schodzą. Jestem zadowolona.
Ja kupilam
puder NIVEA
Krem na odparzenia NIVEA
Oliwke BAMBINO
Plyn 2w1 do kapieli NIVEA
Krem na kazda pogode NIVEA
Masc Bephanten
I tyle z kosmetykow
niunia pamiętaj , ze jest zasada , że pupe niemowlaka traktujemy albo na sucho albo na mokro czyli albo puder albo maść czy oliwke. Co za duzo to niezdrowo.
Zuzanna to wiem Ale wole miec wszystko pod reka niz begac i kupywac
Ja na pupę stosuję tylko na noc Sudocrem i jeśli jest zaczerwieniona. Zauważyłam, że jeśli umyję pupę po kupce zamiast obcierania chusteczkami to potem się nie zaczerwienia.
wlasnie wyciaglam reke juz do sudocremu zeby kupic ale jednak sie wstrzymalam, nie wiem czemu…
Beata a moze chusteczki zmien?
a ja mam pytanie troche z innej beczki, ostatnio juz bylam zdecydowana co do firmy z jakiej bede chciala zakpic kosmetyki dla dziecka, miala byc Nivea, jednak teraz zauwazylam ze na wiekszocsi ich plunow jest napisane ze sa po 1. miesiacu zycia. Czy ktoras z Was stosowala kosmetyki tej firmy od pierwszych chwil zycia dziecka? Chcialam poprestac na plynie z oliwka do kapieli z serii Sensitive a teraz mam dylemat czy mozna go jednak stosowac od samego poczatku
Ja stosuję emolium. Są na pewno od pierwszego dnia życia.
Jeśli jest napisane że po pierwszym miesiącu to tak bym stosowała. Raczej byłabym się ze może uczulic noworodka.
Aga ja kupilam nivea od pierwszego dnia zycia
My na początku używaliśmy Emolium a teraz Nivea zarówno do kąpieli, do smarowania ciałka i do pupy i jesteśmy bardzo zadowoleni
Niunia a ktore konkretnie od 1.dnia zycia? Bo ja wlasnie chcialam uzywac plunu z oliwka, by nie uzywac juz wiecej kosmetykow a na nim wlasnie jest zalecone ze po piewrszym miesiacu, choc z drugiej strony zastanawiam sie czy skoro kosmetyk jest hipoalergiczny to czy moze on zagrozic skorze zaraz po urodzeniu
Aga ja kupilam
Nivea Baby - szampon i plyn do kapieli 2 w 1. - on jest z rumiankiem, czytalam opinie na internecie ze jest stosowany od pierwszego dnia zycia i moja kuzynka go uzywala od samego poczatku ibyla zadowolona i dziecku nic sie nie dzialo.
a do tego dokupowalas jakias oliwke czy mleczko po kapieli?
Kupilam zwykla oliwke bambino juz bez zadnych dodatkowych mleczek.
My się zdecydowaliśmy na OILATUM BABY emulsja do kąpieli. Stosowana od pierwszego dnia życia dziecka. Wystarczy nakrętka płynu do wanienki. Po umyciu dziecka, nie trzeba niczym go już nacierać.
Nawet ja używam kosmetyków dla maluchów-mniej chemii.
Najlepiej na początek kupic wszystkie kosmetyki jednej firmy, ja zaczynałam u obu córek od nivea. używałam żel do mycia ciała i włosow krem do buzi i balsam. zawsze smaruje dzieci po kąpieli. na odparzenia stosuje alantan albo robiana masc na receptę.