Jakie kosmetyki dla noworodka?

Emilisz to tym bardziej przy wrażliwej skórze ta strona pomoże dobrać krem o fajnym składzie :slight_smile: Nivea mi odpowiada ładnie się rozsmarowuje zapach tez przyjemny :slight_smile:

Ja polecam jak najbardziej produkty z Ziaji a zwłaszcza płyn do kąpieli, dzięki któremu moje maleństwo nie ma suchej skóry oraz szampon na ciemieniuchę po pierwszym miesiącu życia, dzięki któremu również nie mam z tym problemu :slight_smile:

Nam również sprawdziła się Ziajka natluszczajaca do kąpieli, a jest dużo tańsza od emolientow. Do buzi Hipp ostatnio nam przypadł do gustu.
A mam pytanie odnośnie srokao- mozecie normalnie wejść na tą stronę?
Bo mi wyswietla, ze zostala zaatakowana i że mogę pobrać wirusy.

Ja całą wyprawkę kosmetyczną kupiłam właśnie opierając się na blogu Srokao. U mnie również znalazł się krem z Nivea na każdą pogodę, oliwka Hipp, płyn do kąpieli Linomag, oraz krem z wit A+E z Linomagu, krem do pupu Bebanthen, puder z Babydream, chusteczki nawilżane od Babydream takie w różowym opakowaniu - tyle pamiętam z rzeczy, które kupiłam ale chyba nic więcej już nie kupowałam :slight_smile: Prócz zwykłych kosmetyków zaopatrzyłam się jeszcze w zapas soli fizjologicznej do przemywania oczek :slight_smile:

Grimper sprawdziłam i normalnie mogę wejść na stronę srokao.

ja tez właśnie będę kupować teraz krem na wiatr…a miała któraś z Was ten z Babydream ??

Jeżeli chodzi o sam krem na wiatr to ten z babydream też będzie dobry, natomiast jeżeli chcesz kupić krem którego będziesz używać także podczas mrozu to wtedy Nivea będzie zdecydowanie lepsza właśnie ze względu na brak wody w składzie.

Dlatego ja kupiłam Nivea bo po co mi dwa skoro jest jeden uniwersalny :slight_smile: aczkolwiek uwielbiam markę babydream <3

Też właśnie przymierzamy się do zakupu kremu, jak Marta będziemy uniwersalni, i na wiatr i na mróz, który pewnie niedługo przyjdzie, więc nivea bez wody tym razem będziemy sprawdzać :slight_smile:

Ja wychodzę z tego samego założenia po co kupować dwa skoro można jeden i dobry.

Dlatego ja też zdecydowałam się na nivea, rodze w listopadzie więc tak naprawdę do tego mrozu będzie mi bardzo niedaleko.

U mnie niestety Nivea się nie sprawdził. Po użyciu kremu wylądowaliśmy z Małym w ośrodku bo zrobiło się mu coś strasznego na buzi :frowning:
Polecam Dermedic. Dla mnie rewelacja

Jeżeli chodzi o Dermedic krem barierowy to na mróz nie polecam, na pierwszym miejscu w składzie ma wodę.

U mnie sprawdza się krem nivea. Fajnie się rozsmarowuje i ładnie się wchłania. W dodatku ma ładny i przyjemny dla nosa zapach.

Kinga, pewnie musiał go uczulić jakiś składnik, no niestety tak często bywa. Jeśli chodzi o kremy na szczęście moja córa tak na żaden nie zareagowała, owszem jeden był lepszy, drugi gorszy, ale nigdy aż taka reakcja.

Bo my możemy sobie tu polecać różne kosmetyki dla dzieci, ale to i tak skóra maluszka zdecyduje co dla niej najlepsze :slight_smile:

Każda skóra jest inna i to co pasuje jednemu dziecku nie musi pasować drugiemu.

Kinga to na pewno było uczulenie na któryś składnik kremu. Nivea na mróz jest najlepsza ponieważ nie zawiera w swoim składzie wody a już Dermedic niestety tak.
Ale każda skóra jest inna i trzeba szukać to co odpowiada naszemu dziecku najbardziej.

Mimo wszystko ja jednak na zimowe mrozy poszukałabym jeszcze innego kremu niż Dermedic właśnie żeby nie miał w składzie wody, na pewno są dostępne inne takie kremy prócz Nivea.

Jest z czego wybierać :slight_smile: ja akurat kupiłam Nivea bo był dla mnie najlepiej dostępny :slight_smile: