Lego, normalka. Najpierw duplo, a później jakieś bardziej skomplikowane zestawy.
Dzieci bardzo lubią takie rzeczy, ale to chyba normalka.
Śledźcie Empik Online. Przecież teraz aż do świąt będzie mnóstwo promocji ![]()
O jej, któż wymyślił klocki do jedzenia? Przecież dziecko jak sobie zakoduje że klocki można zjeść to wolę nie myśleć co się stanie jak dostanie w łapki plastikowe lego.
Dziewczyny, zamawiałyście kiedyś klocki z tego sklepu? https://klocki.edu.pl/pol_m_Klocki-wg-rodzaju_Klocki-konstrukcyjne-207.html Chciałabym kupić mojemu Jaśkowi na gwiazdkę nowe klocki, szukam opinii na temat tego sklepu.
Moja Juleczka ma 4 miesiące i uwielbia bawić sie klockami piankowymi
poznjej stopniowo będę wprowadzać inne
Ja miałam kiedyś takie wielkie klocki z plastiku, dawały mi dużo radości z budowania robotów czy zamków. Najlepsze zabawki to te klocki.
Dla dzieci bardzo polecam klocki drewniane, są bezpieczne i bardzo rozwijają. Wiadomo, że mniejsze dziecko będzie je tylko dotykać i oglądać, czasami rzucać nimi i burzyć budowle rodziców czy starszego rodzeństwa, ale wraz z wiekiem i rozwojem naprawdę takie klocki pobudzają wyobraźnię i kreatywność i dają mnóstwo możliwości tworzenia.
Dla najmłodszych bardzo odpowiednie są klocki Mega Bloks od Fisher-Price. Są idealnie wykonane dla maluchów. Moje dzieci bardzo lubią się nimi bawić. Pobudzają ich kreatywność i zauważyłam, że chętnie się uczą. :) Teraz w al.to jest dobra promocja na Mega Bloks: https://promocje.al.to/mega-bloks :)
Kiedyś podobały mi się grewniane, a ostattnio jestem za gumowymi :) Moje dzieciaki bardzo polubiły klocki razem z sorterem - uczymy się na nich kolorów, ksztatów oraz trafiania do odpowiednich dziurek.
Jeśli chodzi o "lego" no to plastikowe, średniej wielkości :)
W zależności od wieku dziecka ... Fisher price lego teraz tez są gumowe w modzie chodz drewniane tez są fajne dla najmłodszych
Marta K pewnie Ci chodzi o plastikowe LEGO Duplo
aneczkaaa - nie :) Chodzi mi o niemarkowe lego :) Dlatego dałam w cudzysłów :)
Marta rozumiem już
anetakasprzak megablok i duplo teraz takie klocki rozwazam...tylko które lepsze..
My mieliśmy zwykle najtansze a drugie lego ktore mamy niektóre do tej chwili dokupujac z czasem zestawy stwarza sie fajna kolekcja klockow ktorymi mozna sie bawic nie tylko w okresie 2-3lat;)
Mój syn jak miał ok pół roku dostał od moich rodziców pudełko z gumowymi klockami Clementoni. W pokrywce pudełka jest klapka, którą się przekłada z 1 dziurki na drugą, koła zębate, i jeszcze jeden element, który się obraca wokół własnej osi, można na nim postawić klocek i jak wywrócimy to wpada do środka. I o dziwo syn ma prawie 2 latka a dalej się nimi bawi. Teraz głównie układa wieżę i ją burzy. Ale cały czas coś z nimi wymyśla.
Lego to oczywiście klasyka, mamy duplo i są świetne. Na pewno nam długo posłużą. Drewniane też mamy i też syn lubi się bawić ale głównie wykorzystuje wtedy sorter dołączony do pudełka. Nie układa z nich niczego poza wieżą.
Ja jednak kupiłam Duplo zwierzatka mala juz się bawi kilka godzin .
My mamy takie normalne klocki, lego, kego duplo, drewniane ;)) lubią się nimi bawić;))
My mamy drewniane klocki i LEGO Duplo
co do klocków to warto wybrac sobie ze 2 rodzaje klocków i te zbierać;) my dostaliśmy kilka wielkości klocków które nie wszystkie do siebie pasowały i klocków dużo a niestey nie kompatybilne ;(
potem robiłam selekcje i część klocków do jednej babci, druga część do drugiej (jak mała pojechała to miała czym sie bawić) a w domu zostały właśnie te najzwyklejsze tanie w marketach dostepne w workach;)+ duplo.
Moja właśnie nie była zainteresowana klockami.Moja stale uklada czuczu puzzle( mamy masę tych czuczu ) - juz kupilam te 2+ mimo ze ma dopiero 20 miesięcy...a ostatnio byłam u znajomej i jakoś się bawiła duplo wiec teraz inwestuje w klocki
Moja to bardziej chce żebym to ja układała jej coś z kloców