Jakie imię dla dziecka?

Ciekawe skąd ten pomysł, żeby nazwać tak dziecko :see_no_evil:

A to jest dziewczynka ?

W sumie Mercedes to mi się kojarzy z takim latino amerykańskim imieniem :thinking: z takich telenowel latynoskich, ale może to tylko skojarzenie​:sweat_smile:

U nas Julian będzie :heart:

1 polubienie

U mnie Laura i Aurelia i synek Gabriel :smiling_face_with_three_hearts:

Tak dziewczynka :wink:

Moja córka w żłobku miała koleżankę Józefinę, bardzo mi się spodobało. Dla chłopca wybrałabym Witek :blush:

Ale Witold czy Wincenty ?

U Nas jest Kacper :slight_smile: i z innym imieniem jakos nie moglismy sie zgodzic.

W bruzszku córeczka- bedzie Wiktoria :slight_smile: podoba sie Nam razem z mezem.

1 polubienie

Witek tylko i wyłącznie od Witolda :heart: :blush: U nas w rodzinie był Wincenty i akurat zdrabnialiśmy “Wicek” lub “Wini” nie słyszałam jeszcze w innej formie :thinking:

Mój tata nazywa się Wincenty i wszyscy mówią Witek

1 polubienie

Też mam Kacpra :slight_smile:
Był jedynym chłopcem o tym imieniu w żłobku i w przedszkolu jest również :slight_smile: zawsze mąż się śmieje że nigdy nie podpisuje rzeczy nazwiskiem tylko imieniem , w odróżnieniu do innych :stuck_out_tongue:
Z kolei córka bedzie Agata - nie spotkałam się jeszcze wśród dzieci z takim imieniem , więc temat pewnie podobny jak przy Kacprze :slight_smile:

1 polubienie

Moja przyjaciółka ma Witolda , ma 2 lata i kategorycznie zabrania zdrabniania imienia :face_with_peeking_eye:

Faktycznie imiona znane i lubiane, ale u najmniejszych dzieci już rzadko spotykane :blush:

1 polubienie

W przedszkolu tez Filip jest jedyny. Za to w grupie ma 3 Zosie ! Tak mi sie podobalo to imie ale jest na kazdym kroku

Ja kiedyś chciałam jak będę mieć córkę nazwać Wiktoria ale z biegiem czasu gdzieś inne imiona mi się spodobały i ostatecznie wybieraliśmy z mężem imiona dzieci na zasadzie jq podaję kilka moich wybranych imion a mąż z tych wybranych wybiera te imię które najbardziej się mu podoba.

Agata bardzo ladne imię :slight_smile: Uczę w szkole i dawno żasdej Agaty nie bylo.

W zezlym roku w zlobku byly 2 Kacpry. Twraz Synek jest jedyny :slight_smile:

Bardzo ładne imię :blush:
W moim roczniku było bardzo dużo Wiktorii i Weronik, w mojej klasie w liceum były 4 Weroniki i 5 Wiktorii :rofl:

W moim roczniku to wogole :rofl::rofl::rofl:

O kurczę to mega ślepe :rofl: dziecko i takie poważne imię jakoś do mnie nie przemawia