Ciekawe skąd ten pomysł, żeby nazwać tak dziecko ![]()
A to jest dziewczynka ?
W sumie Mercedes to mi się kojarzy z takim latino amerykańskim imieniem
z takich telenowel latynoskich, ale może to tylko skojarzenie:sweat_smile:
U nas Julian będzie ![]()
U mnie Laura i Aurelia i synek Gabriel ![]()
Tak dziewczynka ![]()
Moja córka w żłobku miała koleżankę Józefinę, bardzo mi się spodobało. Dla chłopca wybrałabym Witek ![]()
Ale Witold czy Wincenty ?
U Nas jest Kacper
i z innym imieniem jakos nie moglismy sie zgodzic.
W bruzszku córeczka- bedzie Wiktoria
podoba sie Nam razem z mezem.
Witek tylko i wyłącznie od Witolda
U nas w rodzinie był Wincenty i akurat zdrabnialiśmy “Wicek” lub “Wini” nie słyszałam jeszcze w innej formie ![]()
Mój tata nazywa się Wincenty i wszyscy mówią Witek
Też mam Kacpra ![]()
Był jedynym chłopcem o tym imieniu w żłobku i w przedszkolu jest również
zawsze mąż się śmieje że nigdy nie podpisuje rzeczy nazwiskiem tylko imieniem , w odróżnieniu do innych ![]()
Z kolei córka bedzie Agata - nie spotkałam się jeszcze wśród dzieci z takim imieniem , więc temat pewnie podobny jak przy Kacprze ![]()
Moja przyjaciółka ma Witolda , ma 2 lata i kategorycznie zabrania zdrabniania imienia ![]()
Faktycznie imiona znane i lubiane, ale u najmniejszych dzieci już rzadko spotykane ![]()
W przedszkolu tez Filip jest jedyny. Za to w grupie ma 3 Zosie ! Tak mi sie podobalo to imie ale jest na kazdym kroku
Ja kiedyś chciałam jak będę mieć córkę nazwać Wiktoria ale z biegiem czasu gdzieś inne imiona mi się spodobały i ostatecznie wybieraliśmy z mężem imiona dzieci na zasadzie jq podaję kilka moich wybranych imion a mąż z tych wybranych wybiera te imię które najbardziej się mu podoba.
Agata bardzo ladne imię
Uczę w szkole i dawno żasdej Agaty nie bylo.
W zezlym roku w zlobku byly 2 Kacpry. Twraz Synek jest jedyny ![]()
Bardzo ładne imię ![]()
W moim roczniku było bardzo dużo Wiktorii i Weronik, w mojej klasie w liceum były 4 Weroniki i 5 Wiktorii ![]()
W moim roczniku to wogole ![]()
![]()
![]()
O kurczę to mega ślepe
dziecko i takie poważne imię jakoś do mnie nie przemawia