U nas nie było większych problemów ani sporów o imię. Zasada była jedna- imię ma.być na literę “J”. Był spory wybór.
Jeszcze mamy chwilę do zastanowienia to może na coś padnie w końcu!
A Tobie jakie się najbardziej podoba ?
Najgorzej jak się rozważa te imiona i się okazuje jak wiele osób się w swoim życiu nie lubi ![]()
Dzięki wam mnie trochę natchnęło, poczytałam wasze komentarze i do tej pory miałam straszny dylemat,bo w domu mamy chłopca: Ignacy, teraz okazało się że będzie drugi chłopak i naprawdę ciężko jest nam się zdecydować na jakieś imię ![]()
Syn chodzi i mówi że będzie miał brata Filipa i w sumie nawet go nie prostujemy, ale też nie jesteśmy za ani przeciw … Ja ostatnio wymyśliłam Fabian, natomiast mąż jest za Feliksem i tak zauważyliśmy że każdy z nas wybrał imię zaczynające się na literę F ![]()
W całej rodzinie najbliższej mamy już bardzo dużo chłopaków: Mikołaj,Adam,Franciszek, Leonard, Radek, Szymon, wszystkie te imiona bardzo mi się podobają,a co do tego Filipa nie mogę się przekonać do końca czy chcę aby tak miał synek na imię ![]()
Bardzo ładne imię, Filip można zdrabnia na Fifi Filipek ale też nie jest to zdrobnienie takie oczywiste i w przedszkolu szkole będą do niego raczej mówić Filip
@magdallenka08971 sama nie jestem przekonana do żadnego. Byłam nastawiona na córkę i do niej miałam wybrane imię.
@Mama.Wiki oj żeby wiedziała że tak jest.
@Pulinka1 dobrze że jestem w tym sama ![]()
A dla córki jakie chciałaś ? ![]()
Pierwsza ma na imię Michalina, druga miała być Melania.
Matylda tez jwst jakoś wyjątkowe
hmm ale jak zdrobnić ? Motylek jak dla mnie ![]()
Ja znam Matyldę i mówią na nią Mati
Oj tak to jest najgorsze , nagle uswiadamiamy sobie jak duzo imion na sie nie koniecznie dobrze kojarzy ![]()
Dokładnie a to nielubiana koleżanka, a to imię eks, a tak w rodzinie ma kuzynka a tak się zdrabnia jak dziadka imię, a to mi się kojarzy jak … I tak wypadają imiona.
My długo nie wiedzieliśmy jak nazwać młoda
Matylda też ładnie, chociaż w kościele ostatnio był chrzest i była Rozalia i tak ładnie wybrzmiewalo to imię że mi się zaczęło też podobać.
W sumie nadal jest w top10 ![]()
U nas od początku były dwie opcje Szymon lub Jagódka:) pierwszy okazał się Szymek a teraz na 90% czekamy na Jagodę ![]()
To fajnie, że udała się parka
Super ze wam sie udalo ![]()
W mojej miejscowości ostatnio pojawiły się już trzy Faustyny,ciekawa jestem jak zdrobniale będą sie do niej zwracać ![]()
Bardzo dużo Maj,Gaj, Kornelii,a z chłopców królują Miłosze, Mikołaje,Szymony,Janki i Jakuby. Obserwuję stronę szpitala od kilku miesięcy i te imiona bardzo często się powtarzają,![]()
Jagoda też piękne imię
zresztą Szymon też i właśnie chciałam tak dać drugiemu synkowi na imię, ale zrezygnowałam bo pierwszy synek jest Ignacy,jego najlepszy kolega w przedszkolu ma na imię Szymon,a jego młodszy brat jest Ignacy i nie chcę żeby się kiedyś pogubili w zabawie kto kogo woła:rofl: