Franciszek mi się bardzo podoba ![]()
na Franków był szał mniej więcej 10 lat temu
To racja, ale to imię jakoś cały czas mi się podoba
Co roku jest jakiś szał na jakieś imię;) ja pamiętam jak 15lat temu mówiłam że chciałabym synka Kubusia …i dużo osób dawało to imię , były Julki, Oliwki, Leny, siostra ma dwóch synków a cały czas chciala córkę Mia;) ale ma dwóch synów i już nie chce 3
ale powoli wracaja imiona te dawniejsze.
W zeszłym roku wygrał Nikodem wśród męskich imion
Tak i wlasnie takie imie dla swojego mlodszego brata wybral nasz starszy syn
choc ja i maz mielismy inne propozycje… ale ze nie moglismy dojac do porozumienia to imie wybral syn i jest z tego bardzo dumny ![]()
W każdym nowym roku będą jakieś nowe imiona modne
aż w końcu będą wracać imiona naszych rodziców albo naszych babć;) tak samo jak moda często wraca
spodnie wąskie , teraz jak najbardziej luźne
czasem nie można nadążyć za tym wszystkim;)
U nas nadal nie wybrane to imię, sama nie wiem w końcu na co postawić ![]()
A jakie masz propozycje, nad jakimi imionami się zastanawiasz? Pomożemy ![]()
Miał być Ignacy, teraz córka mówi że w brzuszku jest Franek , a mi gdzie się o uszy obiło Błażej.
Błażej ladne
ja mam Kube ale myslalam nad Wiktorem i Igorem ![]()
Franke ładnie, mój 11 latek syn ma kolegę Franka i jest bardzo fajnym , kulturalnym, mądrym i przystojnym chłopcem;) Błażej też takie inne i też ładne
więc faktycznie ciężki wybór;) ja z pierwszym synkiem odrazu było że Oskarek i tak pozostało, potem drugi synek miał być Kacper ale nie byłam tego imienia pewna na 100% siostra cały czas mowika żebym dała Alanek i w końcu jest Alanek a nad 7coreczka było Sara lub Laura ;)zawsze mówiłam że jak będzie córka to będzie Sara ale jednak zostało Laura ![]()
Franków teraz mnóstwo ![]()
Ja mam Mateusza i Adriana żadnego imiennika w klasie nie mają
ale mają 13 i 12 lat, teraz rodziłam córcie Nadia Ewa a jak by był chłopiec to Sebuś- rodzeństwo wybrało bo ich trener tak się nazywa
mi też się spodobało
Najpiękniejsze imię ![]()
![]()
I jakie wybieracie ?
Jeszcze decyzja nie zapadła, kupiłam zawieszkę z synek😂
Jak się urodzi i na niego spojrzycie , to wtedy będziecie wiedzieć już jak go nazwać ![]()
A mąż zgodny do tych trzech imion, nad którymi się zastanawiasz? Jak tak to zróbcie losowanie haha
u nas też dość długo nie mogliśmy się zdecydować, żadne imię do nas nie przemawiało. Aż w końcu zdecydowaliśmy się na jedno i z czasem, jak zaczęliśmy tego imienia używać to się przyzwyczailiśmy ![]()
My z mężem usiedliśmy z książką imion, wypisaliśmy imiona jakie nam się podobają i zaczęliśmy dyskusje, odpadały imiona z którymi kojarzył nam się ktoś kogo nie lubimy, te co absolutnie się nam nie podobają, ostatecznie została Alicja i Wiktoria, ale ze moją mamę się zdrabnia Ala to uznaliśmy że lepiej będzie mieć imię zupełnie nowe w rodzinie i wyszła Wiki