U nas pierwsze imiona były już dawno wybrane nawet przed ciążą
Pierwszy syn dostał imię Jan, po dziadku. A dalej wybieralismy takie, które nam się podobają i nie znami nikogo z takim imieniem w swoim środowisku i są to : Jeremi i Joachim.
Może lepiej nie mówić nikomu, niech zostanie małą tajemnicą ![]()
Fajnie, że udało Wam się znaleźć imiona, które Wam się podobają ![]()
@pannaXoanna Joachim też mi przeszło przez myśl, ostatnio też gdzieś mi się przewinęło imię Błażej też takie mało spotykane.
Podoba mi się koncepcja wszystkich imion zaczynających się na taką samą literkę! A Jeremi i Joachim to bardzo oryginalne imiona, osobiście wolę takie niż te najbardziej popularne. Przez to też ciężko nam było wybrać imię dla pierwszego dziecka. Mi od zawsze bardzo podobało się Szymon, ale w ostatnich latach bardzo zyskało na popularności, co mnie wcale nie cieszyło. Tatuś długo nie miał swoich typów aż w końcu natchnęło go na Nikodema i nie chciał słyszeć o żadnym innym imieniu. Samo imię ładne, ale akurat to aktualnie najczęściej wybierane imię w Polsce, więc w moich kryteriach to go dyskwalifikowało ![]()
Dla córki również miałabym propozycje na literę J.
Batdzo podobają mi się umiona dla dziewczyn: Jadzia, Jaśmina i Jowanka. Jest w czym wybierac.
Powiem więcej. Nazwisko rownież mam na literę J. W pracy mam ksywę JJ ‘dżej dżej’ ![]()
To już tak rzeczywiście mało spotykane imiona ![]()
Hahahha ale no bardzo rzadkie imiona w tych czasach ale bardzo piękne i wyjątkowe ![]()
Mi się właśnie podobają takie niespotykane imiona. U córki w przedszkolu co najmniej dwie osoby mają takie same imię, a Stasiow to chyba jest 4.
Mój syn ma na imię Franciszek ![]()
Ja mam Filipa i Jakuba.
Bardzo podoba mi sie tez Adam, Nikodem oraz Jeremi ale te akurat nie podobaly sie mojemu mezowi.
O dziwo z imionami corek bylismy zgodni : na pierwszym miejscu byla Zosia a na drugim Michalina.
O dziwo nie ma w calym przedszkolu drugiego Filipa, co mnie cieszy. Jakub po prostu mi sie podobalo od zawsze wiec nie patrzylam nawet czy to TOP imie, choc teraz kroluja Franki,Kaziki, Jasie i Stasie.
Mój pierwszy syn ma.na imię Jaś. Śmieję się że rozpoczęliśmy trend na to imię, bo zdążyliśmy przed wybuchem i w jego roczniku nie ma żadnego Jasia.
Tymoteusz , Tymek mi sie podoba ![]()
I nie wiem czemu ,hmm może dlatego ,że obecnie mało spotykane i pieknie brzmi i widziałam ścianę na roczek u znajomej mojej koleżanki , ale od dłuższego czasu zaczęło mi sie podobać imię Henryk , a Wojtek to już dluzsz czas chodzi za mna ![]()
Henryk chyba właśnie teraz wraca do łask, bo nawet znajomi się nad tym imieniem zastanawiali, jednak zostało przy Gustawie.
Henio też bardzo ładne i rzeczywiście ostatnio nabiera na popularności ![]()
Leonard, Julian, Aleksy
U nas Oskar, Alan i Laura;). Na drugie mają Oliwier, Kacper, Sara;) jest dużo pięknych imion;)
My postawiliśmy na Adrianne
drugie imię po babci.
Mi się też bardzo podobało imię Wincenty (dodatkowo tak miał na imię pradziadek synka), ale ostatecznie zdecydowaliśmy się na Franciszka.
my tym razem postawiliśmy na Leonard Franciszek po pradziadkach.