Jakie imię dla dziecka?

Ja na początku drugiej ciazy też miałam mieszane uczucia bo z jednej strony cieszyłam się,  a z drugiej bałam sie czy sobie poradzę z 2 dzieci. Teraz syn ma 3 miesiące,  a ja nie mogę nacieszyc się nim ;) Co do imion to mieliśmy 2 razy problem z wyborem i decyzja zapadała przed samym rozwiązaniem;) przyznam , że z imieniem córce nie miałabym takiego problemu bo wiele imion podoba mi się;) synom nie mogliśmy ostatecznie zdecydować się aż śmiałam się,  że jak wcześniej urodzę i spytają o imię dla syna to powiem, że "nie zdecydowaliśmy jeszcze " ;)

A u was się w szpitalu pytali jak się będzie nazywać? Bo my byliśmy zdecydowani od początku na to imię które wybraliśmy, ale wszędzie w szpitalu była "córka Anny"

Nie pytali, później położne czasami. Ale.na opaskach tak samo.jak u was "syn ..."

Hej Mamusie,
Odgrzewam temat!
Szukam imienia dla chłopczyka bo okazało się że mieszka w brzuszku jakie macie swoje typy?

Mi się podoba Kacper i Miłosz :smiling_face:

1 polubienie

Ja mam Mateusza i Adriana teraz urodziłam dziewczynkę ale jak by był chłopczyk to Sebuś

1 polubienie

Zuzia i Kubus :wink:

1 polubienie

Dla chłopca mieliśmy Szymon lub Paweł.

My mamy Ninę, a teraz myślimy nad imieniem dla drugiej dziewczynki. Głównie myślimy między Adą, Paulą, Olgą lub Idą. Ale nie możemy się z mężem dogadać :smile:

No ja też nie mogę się z mężem dogadać, sam w sumie nie wie jakie by chciał to imię i tu chyba największy problem.
Ostatnio jak byslimy w kościele to był chrzest i była Rozalia też ładnie wybrzmiało to imię.

Paula super :heart_eyes: już troszkę zapomniane mało kto daje to imię :smiling_face: więc zapewne w klasie imienniczki by nie miała :grin:

1 polubienie

U nas też ten problem, że mąż nie wie czego chce, on twierdzi,że w swoim czasie go “natchnie” :smiley:

Tak, ja znam tylko jedną osobę z takim imieniem i też mi się podoba,że nie ejst tak popularne :smiley:

Jest Lenka . A podoba mi się jak dla dziewczynki Milenka . Dla chłopca Nikodem :blush:

1 polubienie

Nieraz wybór imienia jest na prawdę ciężki , najgorzej jak mocno nam się z kimś kojarzy z kim nie mieliśmy za dobrego kontaktu :grin:

1 polubienie

Dokładnie tak, imię samo w sobie może być ładne, ale mocno się kojarzy z kimś i już nie chcemy takiego imienia :joy:

1 polubienie

Ja tak miałam, podobało mi się długo imię Julia a teraz to bym nie mogła już tak nazwać :see_no_evil:

1 polubienie

Dokładnie, ja też nie chciałabym nazwać dziecka imieniem, które od razu kojarzy mi się źle :sweat_smile:

1 polubienie

Hehe jaki to był problem dać imię pierwszemu dziecku, wszystkie się nie tak kojarzyły :joy:

Ja co powiem imię, to każdy daj spokój jest tyle pięknych imion, ale nikt nie mówi jakie to imię. Masakra.