Ok super że jesteś pewna siebie i się nie przejmujesz . Ale nie wszyscy tak mają , każdy jest inny . ![]()
Dokładnie, niektóre dzieci są bardzo wrażliwe i potrafią bardzo przeżywać jak ktoś się z niego śmieje. Niestety w większości dzieci wyśmiewają się z innych bo usłyszą jak dorośli (najczęściej rodzice) komentują czyjeś pochodzenie, imię, ubrania itp
ja akurat jestem przewrażliwiona
Ale pisałaś że nie przejmujesz się że ktoś śmiał się z twojego nazwiska , to jednak o to chodzi po co dodatkowo kogoś stresować wymyślnym imieniem ![]()
Też myślę że bez sensu
Wyśmiewanie to jedno ale te dzieci naprawdę w tych czasach szkalują inne dzieci, poniżają i znęcają się niejednokrotnie psychicznie. Ja cały czas się martwię jak to będzie jak mój synek pójdzie do szkoły …… martwię się o to. Teraz są takie czasy ze dzieci wyśmiewaj się nie tylko z imienia ale take z ubioru jak ktoś nie ma oryginalnych ubrań czy modnych gadżetów …… ehh nastały ciężkie czasy
Dokładnie, dzieci potrafią się wyśmiewać bo ktoś ma tańsze ciuchy itp straszne czasy nastały
Dobrze że mój syn wie że może przyjść i wszystko mi powiedzieć , zawsze mi mówi jak coś jest nie tak
Ja też właśnie chcę żeby mój syn tak robił i miał we mnie oparcie ![]()
na tańsze ciuchy jest radą
wybrukować logo marki i wyciąć nożyczkami
folia z action lub spożywcza ręczniczek kuchenny i prasujesz ![]()
nawet nie trzeba się męczyć z literkami by wyciąć
@Michaska ciezkie czasy
ale nie martw się na zapas
ja pracujecie szkole i wiem z doświadczenia, że najważniejsza jest relacja rodzica z dzieckiem, jeśli ufa i się zwierza to zawsze można w porę zainterweniować ![]()
To miód ma moje serce ![]()
![]()
Dokladnie masz rację ![]()
To prawda , tylko czasem widzę sama po sobie że nie zawsze jest możliwość tej xodziennej rozmowy z dzieckiem szczególnie kiedy są w domu inne dzieci mniejsze…statam się rozmawiać z córką często ale widzę u niej ostatnio bardzo niemiłe zachowanie w stosunku do dorosłych.
Może tak odreagowuje swoje emocje? Albo ma jakiś bunt.
Możliwe że to bunt ja to przechodzę z moim 7 latkiem . Te bunty są straszne . ![]()
Moja też ma 7 lat
te bunty do końca życia chyba zostają masakra co rok to gorzej mam wrażenie ![]()
Ooo widzisz to w tym samym wieku , to rozumiemy się teraz w tym czasie najlepiej ![]()
![]()
Haha dokładnie
mówią ogólnie o przebodzcowaniu dzieci ale moja córka budzi się już przebodźcowana, aby wstanie i już świrowanie…![]()
Oj tak ja nie wiem skąd oni biorą tą energię ![]()
![]()
![]()
![]()