Jakie imię dla dziecka?

Ok super że jesteś pewna siebie i się nie przejmujesz . Ale nie wszyscy tak mają , każdy jest inny . :smiling_face:

1 polubienie

Dokładnie, niektóre dzieci są bardzo wrażliwe i potrafią bardzo przeżywać jak ktoś się z niego śmieje. Niestety w większości dzieci wyśmiewają się z innych bo usłyszą jak dorośli (najczęściej rodzice) komentują czyjeś pochodzenie, imię, ubrania itp

1 polubienie

ja akurat jestem przewrażliwiona

1 polubienie

Ale pisałaś że nie przejmujesz się że ktoś śmiał się z twojego nazwiska , to jednak o to chodzi po co dodatkowo kogoś stresować wymyślnym imieniem :smiling_face:

1 polubienie

Też myślę że bez sensu

1 polubienie

Wyśmiewanie to jedno ale te dzieci naprawdę w tych czasach szkalują inne dzieci, poniżają i znęcają się niejednokrotnie psychicznie. Ja cały czas się martwię jak to będzie jak mój synek pójdzie do szkoły …… martwię się o to. Teraz są takie czasy ze dzieci wyśmiewaj się nie tylko z imienia ale take z ubioru jak ktoś nie ma oryginalnych ubrań czy modnych gadżetów …… ehh nastały ciężkie czasy

1 polubienie

Dokładnie, dzieci potrafią się wyśmiewać bo ktoś ma tańsze ciuchy itp straszne czasy nastały

Dobrze że mój syn wie że może przyjść i wszystko mi powiedzieć , zawsze mi mówi jak coś jest nie tak

Ja też właśnie chcę żeby mój syn tak robił i miał we mnie oparcie :upside_down_face:

na tańsze ciuchy jest radą
wybrukować logo marki i wyciąć nożyczkami
folia z action lub spożywcza ręczniczek kuchenny i prasujesz :smiling_face_with_three_hearts:

nawet nie trzeba się męczyć z literkami by wyciąć :joy:

@Michaska ciezkie czasy :flushed: ale nie martw się na zapas :smiling_face_with_three_hearts: ja pracujecie szkole i wiem z doświadczenia, że najważniejsza jest relacja rodzica z dzieckiem, jeśli ufa i się zwierza to zawsze można w porę zainterweniować :heart:

2 polubienia

To miód ma moje serce :heart::smiling_face_with_three_hearts:

1 polubienie

Dokladnie masz rację :heart:

1 polubienie

To prawda , tylko czasem widzę sama po sobie że nie zawsze jest możliwość tej xodziennej rozmowy z dzieckiem szczególnie kiedy są w domu inne dzieci mniejsze…statam się rozmawiać z córką często ale widzę u niej ostatnio bardzo niemiłe zachowanie w stosunku do dorosłych.

Może tak odreagowuje swoje emocje? Albo ma jakiś bunt.

Możliwe że to bunt ja to przechodzę z moim 7 latkiem . Te bunty są straszne . :astonished:

Moja też ma 7 lat :see_no_evil: te bunty do końca życia chyba zostają masakra co rok to gorzej mam wrażenie :see_no_evil:

Ooo widzisz to w tym samym wieku , to rozumiemy się teraz w tym czasie najlepiej :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth:

Haha dokładnie :sweat_smile: mówią ogólnie o przebodzcowaniu dzieci ale moja córka budzi się już przebodźcowana, aby wstanie i już świrowanie…:flushed:

Oj tak ja nie wiem skąd oni biorą tą energię :face_with_peeking_eye::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: