Witam wszystkie Mamy!! Zbieram ciekawe pomysły na imię dla chłopca- wymyśliłam sobie Franciszek- bo ładnie można zdrabniać- Franuś, Franio
Jednak mój mąż nie do końca je akceptuje,a jakoś sam ma dziwaczne pomysły na imiona w stylu Edgar… Mamy krótkie nazwisko więc wydaje mi się, że pasowałoby do niego dłuższe imię. Poza tym jak kobieta kiedyś-wychodząc za mąż nazwisko może zmienić to z chłopcem imię i nazwisko (przeważnie) zostaje do końca jego dni
Podsuńcie proszę jakieś pomysły
Pozdrawiam!!
A nie prościej otworzyć kalendarz i wybrac coś co spodoba się i Tobie i tatusiowi dziecka?
A tutaj propozycji bez liku wiec zapraszam do zapoznania się: Portal Gov.pl
właśnie to nie do końca takie proste imię które mi odpowiada jemu się całkowicie nie podoba… więc może padnie tutaj jeszcze jakaś propozycja na którą ja nie trafiłam/ nie zwróciłam uwagi
A jakie masz juz typy?
Na mnie imie musiało “spaść”. Pewnego dnia pomyślałam :“Natan”. I już tak zostało
Będąc jeszcze w ciąży z synem przeglądałam jakąś stronę, w liście obchodzących imieniny tego dnia przeczytałam “Nadia”. Poczułam taki dreszcz i wiedziałam, że muszę mieć jeszcze córkę
Także szukaj czytaj, jeszcze masz czas
Każdy ma swoije upodobania, np teraz jest kilka popularnych imion ktore tak strasznie mi się nie podobają, że słowa tego nie opiszą :-). Więc jeśli mąż chciałby nazwać jednym z nich nasze dziecko to z pewnością bym się nie zgodziła dlatego ważne jest to, żeby znaleźć jedno wyjątkowe imię zarówno dla mamy jak i taty
mega podoba mi się Bruno, albo Fabian a tatuś gustuje w nieco starszych imionach typu Franek lub Antek. Jedyny temat w którym nie możemy znaleźć porozumienia
Bandzior, to ja mam podobnie jak Twoj Mąż wiec moje propozycje by Ci sie na pewno nie spodobały
Ja znów mam gust jak bandzior
Kinga666 to może coś podpowiesz ?
Moj gust troche dziwny.
Emil, Konrad, Filip, Gabriel.
Corke mam Łucję… Na inne dziecko sie nie zapowiada, ale dla syna zawsze chcialam ktores z tych 4.
Franków i Antków jest teraz strasznie dużo… My się zastanawialiśmy między Tymek, Marcel, Ignaś, i Oskar a został Bartosz hihi
Jak będzie synuś to Natan Sebastian
Mój numer jeden to oczywiście Natan
Jeśli miałabym drugiego syna nazwałabym go Nikodem albo Norbert bo chce wszystkie dzieci na N
Jeśli bym nie patrzyła na pierwszą literę to rozważyłabym Jakuba, Kornela, Sebastiana albo Fabiana
Jak z mężem wybieralismy imiona to nie mogliśmy sie zgadać jak mi się jakieś podobało to jemu nie Ale w koncu wybraliśmy dla Synka Oliwier a dla córki Nadia.
Na chłopca to jeszcze mi sie podoba Alan,Fabian,Igor
U mnie niecałe 2,5 miesiąca do porodu a imię nadal nieznane. I też facet chce tak najprościej, jego ulubione typy: Zuzia lub Marysia, moje niekoniecznie i spór trwa. rodzina nie pomaga, bo każdy swoje wymyśla zupełnie inne i tylko się krytykują wzajemnie:-)
A co do chłopca, to podoba mi się Tymek, Natan też ładnie
może Aleksander i będą wołać Oluś albo Ksawery i zostanie Ksawciu albo Maksymilian i będzie Max
Tak to juz jest…jest tyle imion dla chłopców jak i dziewczynek, ale jak przyjdzie juz wybrac tp w tedy jest ciężko;) i mnie najlepsze Oskarek bo tak ma na imie mij synek;-) ale również podoba mi sie Nikodem, Marcelek, Igor , Oliwierek
Bruno bardzo mi sie podobał mojemu za to nie , Antek na wiosce jest w młodego wieku wiec też zrezygnowaliśmy, Kajetan podobało mi sie mój za mna chodził tydzień i śmiał sie ze będzie kajtek bez majtek. To było na samym początku potem okazało sie ze dziewczynka bedie imie wybraliśmy od razu , na ostatnim usg wyszły jajka i palnełam że bedzie Julek i tak zostało
Piotr, Mikołaj, Nicolas, Łukasz, Norbert i Grzegorz.
Gdyby w moim brzuszku mieszkał chłopiec, na pewno zostałby Gabrielem <3