Jakie imię dla chłopca?

Witam wszystkie Mamy!!:slight_smile: Zbieram ciekawe pomysły na imię dla chłopca- wymyśliłam sobie Franciszek- bo ładnie można zdrabniać- Franuś, Franio :slight_smile: Jednak mój mąż nie do końca je akceptuje,a jakoś sam ma dziwaczne pomysły na imiona w stylu Edgar… Mamy krótkie nazwisko więc wydaje mi się, że pasowałoby do niego dłuższe imię. Poza tym jak kobieta kiedyś-wychodząc za mąż nazwisko może zmienić to z chłopcem imię i nazwisko (przeważnie) zostaje do końca jego dni :slight_smile: Podsuńcie proszę jakieś pomysły :slight_smile: Pozdrawiam!!

A nie prościej otworzyć kalendarz i wybrac coś co spodoba się i Tobie i tatusiowi dziecka? :slight_smile:

A tutaj propozycji bez liku wiec zapraszam do zapoznania się: Portal Gov.pl

właśnie to nie do końca takie proste :frowning: imię które mi odpowiada jemu się całkowicie nie podoba… więc może padnie tutaj jeszcze jakaś propozycja na którą ja nie trafiłam/ nie zwróciłam uwagi

A jakie masz juz typy? :slight_smile:

Na mnie imie musiało “spaść”. Pewnego dnia pomyślałam :“Natan”. I już tak zostało :slight_smile:
Będąc jeszcze w ciąży z synem przeglądałam jakąś stronę, w liście obchodzących imieniny tego dnia przeczytałam “Nadia”. Poczułam taki dreszcz i wiedziałam, że muszę mieć jeszcze córkę :slight_smile:
Także szukaj czytaj, jeszcze masz czas :slight_smile:

Każdy ma swoije upodobania, np teraz jest kilka popularnych imion ktore tak strasznie mi się nie podobają, że słowa tego nie opiszą :-). Więc jeśli mąż chciałby nazwać jednym z nich nasze dziecko to z pewnością bym się nie zgodziła dlatego ważne jest to, żeby znaleźć jedno wyjątkowe imię zarówno dla mamy jak i taty :slight_smile:

mega podoba mi się Bruno, albo Fabian a tatuś gustuje w nieco starszych imionach typu Franek lub Antek. Jedyny temat w którym nie możemy znaleźć porozumienia :frowning:

Bandzior, to ja mam podobnie jak Twoj Mąż :slight_smile: wiec moje propozycje by Ci sie na pewno nie spodobały :stuck_out_tongue:

Ja znów mam gust jak bandzior :smiley:

Kinga666 :smiley: to może coś podpowiesz ? :stuck_out_tongue:

Moj gust troche dziwny. :stuck_out_tongue:
Emil, Konrad, Filip, Gabriel.
Corke mam Łucję… Na inne dziecko sie nie zapowiada, ale dla syna zawsze chcialam ktores z tych 4.

Franków i Antków jest teraz strasznie dużo… My się zastanawialiśmy między Tymek, Marcel, Ignaś, i Oskar a został Bartosz hihi

Jak będzie synuś to Natan Sebastian

Mój numer jeden to oczywiście Natan :slight_smile:
Jeśli miałabym drugiego syna nazwałabym go Nikodem albo Norbert bo chce wszystkie dzieci na N :slight_smile:
Jeśli bym nie patrzyła na pierwszą literę to rozważyłabym Jakuba, Kornela, Sebastiana albo Fabiana :wink:

Jak z mężem wybieralismy imiona to nie mogliśmy sie zgadać jak mi się jakieś podobało to jemu nie :slight_smile: Ale w koncu wybraliśmy dla Synka Oliwier a dla córki Nadia.
Na chłopca to jeszcze mi sie podoba Alan,Fabian,Igor :slight_smile:

U mnie niecałe 2,5 miesiąca do porodu a imię nadal nieznane. I też facet chce tak najprościej, jego ulubione typy: Zuzia lub Marysia, moje niekoniecznie i spór trwa. :slight_smile: rodzina nie pomaga, bo każdy swoje wymyśla zupełnie inne i tylko się krytykują wzajemnie:-)

A co do chłopca, to podoba mi się Tymek, Natan też ładnie :slight_smile:

może Aleksander i będą wołać Oluś albo Ksawery i zostanie Ksawciu albo Maksymilian i będzie Max

Tak to juz jest…jest tyle imion dla chłopców jak i dziewczynek, ale jak przyjdzie juz wybrac tp w tedy jest ciężko;) i mnie najlepsze Oskarek bo tak ma na imie mij synek;-) ale również podoba mi sie Nikodem, Marcelek, Igor , Oliwierek

Bruno bardzo mi sie podobał mojemu za to nie , Antek na wiosce jest w młodego wieku wiec też zrezygnowaliśmy, Kajetan podobało mi sie mój za mna chodził tydzień i śmiał sie ze będzie kajtek bez majtek. To było na samym początku potem okazało sie ze dziewczynka bedie imie wybraliśmy od razu , na ostatnim usg wyszły jajka i palnełam że bedzie Julek i tak zostało

Piotr, Mikołaj, Nicolas, Łukasz, Norbert i Grzegorz.

Gdyby w moim brzuszku mieszkał chłopiec, na pewno zostałby Gabrielem <3 :slight_smile: