Najlepiej jest kupić jakiejś dobrej frimy Typu tefal. Ponoć dobre są philipiak ale cena zabójcza
W moim przypadku odpadały garnki metalowe. Większość garnków tego typu (jeśli nie wszystkie) zawieraj w sobie domieszkę niklu, na który jestem uczulona. Tak więc stosowałam garnki emaliowane , początkowo tanie, potem jednak kupilam sobie porządne, profesjonalne garneczki.
Zdecydowałam się na firmę Silit:
https://www.bellodecor.com.pl/kuchnia/garnki-ceramiczne-1/garnki-silit-1
Garnki może nie takie tanie, ale jest to juz jednak bardzo wysoka pólka cenowa. Łatwo się je czyści. Poza tym całkiem ładnie wyglądają na widoku
Ja 5 lat temu kupiłam sobie zestaw garnków w Lidlu - 5 garnków i durszlak do gotowania na parze Za 350zl… Powiem wam że rewelacja - nic nie przywiera, szybko się je myje, szybko się w nich gotuje…Ja jestem mega zadowolona Choć nie widziałam już ich od dawna w Lidlu
Ja mam zeptera i ambition polecam.
Ja tez mam ambition i jestem bardzo zadowolona.
Ja również mam ambition i używam już 4 rok bez zastrzeżeń. Z tefala kupiłam z rok temu patelnie - dałam chyba 160 zł i miała być super extra a niestety już teflon schodzi i to praktycznie po całości więc następnym razem kupię innej marki.
Zdecydowanie Ambition ma świetne produkty do kuchni… Garnki patelnie Ambition u mnie na pierwszym miejscu!
my mamy z ikei, ani nie najtańsze, ani nie najdroższe i świetnie się sprawdzają. robiąc tam zakupy należy zwracać uwagę, że ikea oferuje sprzęt zarówno dobry jakościowo, jak i ten nienajlepszy. nie można wymagać od zestawu dwóch patelni za 25 zł, że będzie nam służył długie lata
Garnki z sieciówki słynącej z produkcji i sprzedaży mebli? Ja wolałabym podziękować ;). Zdecydowanie lepiej w takich sytuacjach postawić na dużo bardziej profesjonalne sklepy. Całkiem dobrym wyborem jest w tej sytuacji firma http://qgast.pl/ oferująca wysokiej klasy wyposażenie gastronomiczne. Miałam do czynienia z ich produktami i muszę przyznać, że naprawdę nieźle się trzymają.
Kupiłam kiedyś zestaw garnków w Biedronce, emaliowane. Kiedy będziemy się wyprowadzać z mieszkania, zostawię je a sama kupię jakies bardziej profesjonalne
Ja polecam garnki Schulte-Ufer. Cena troszkę wyższa, ale garnki naprawdę swietne. Nic złego sie z nimi nie dzieje, myje je w zmywarce, nie rysuja się, nic nie odchodzi. Naprawde warto.
Bardzo sobie chwalę garnki gerlacha, wytrzymałe, solidne. Mam też garnki z tesco firmy tescoma, też nie mogę złego słowa o nich powiedzieć. Miałam też kilka garnków z ikei ale tym notorycznie odpadają rączki… Korzystam też ze zmywarki, a garnkom nic się nie dzieje.
Nigdy nie miałam garnków z Ikei, a chciałam ostatnio kupić ale się rozmyśliłam.
Z tesco lubię garnki emaliowane.
Ja wam powiem że dostałam kiedyś w prezencie garnki od https://gerlach.pl/ i mam je do tej pory. Są trwałe, nigdy nie miałam problemu ze coś przywarło czy się przypaliło. Jakość jest naprawdę z najwyższej półki, teraz planuje kupić zestaw noży i też u nich zamówię.
Ja mam tefal ingenio cały zestaw z patelniami - szczerze polecam - mam kilka lat i nic sie nie dzieje z nimi, nie przywiera jedzenie. A noże kuchenne i sztućce z gerlacha;)
Ja mam garnki Gerlach.narazie mi służą bez zarzutów.do zmywarek też świetnie się sprawdzają.sa wręcz błyszczące po wyciągnięciu.
Sama też powoli zabieram się za szukanie nowych garnków i na pewno skorzystam z Waszych porad. Bądź co bądź mając 5-miesięcznego maluszka, myślę, że fajnym pomysłem będzie także zakup blendera. Nawet już znalazłam fajny artykuł na temat takich sprzętów na https://przemianydomowe.pl/jaki-blender-reczny-opinie-ranking/ i na pewno znajdę tam coś odpowiedniego dla siebie:).
Blender to bez wątpienia niezbedny sprzęt jak chce sie przygotowywać dziecku jedzenie samemu, zamiast słoiczków sklepowych. Ja mam blender ręczny i taki kielichowy- oba super sie sprawdziły. Ten kielichowy jak robiłam wieksza ilość i jak Mala byla mlodsza i jadla takie zupki papki. Teraz powoli odchodzimy od blendowania, bo już jada ładnie kawałki;)
Jeśli mamy starsze gary i patelnie bez indukcji można dokupić płytkę . wtedy działa nawet aluminium. Przy zakupe musi być "sprężynka " znaczek indukcji. Inaczej można sprawdzić magnesem jeśli się "klei" znaczy że indukcja ma działać. Rozwiazanie trochę mniej wygodne ale jeśli kogoś nie stać na zakup nowych garnków, może się nad tym zastanowić ;)
No i dziewczyny ostatnio weszła nowa dobra promocja naklejkowa w sklepach Netto. Jeśli macie ten sklep w okolicy, można zbierać naklejki przy okazji zakupów. 25 zł wydanych to jedna naklejka. Za 10 naklejek mozna dostać zniżkę 67% na garnki oraz patelnie od Masterchef. Sama często kupuję w tym sklepie, zbieram naklejki na nową patelnię, bo moja obecna jest juz na wykończeniu.
Też myślę nad garnkami nowymi bo mam wszystkie z innej beczki. Kuchenkę mam gazowa. Myślałam nad tefalem lecz pewności nie mam, czekam na fajna promocje :)