Cześć dziewczyny Potrzebuję Waszej rady. Chcę kupić zestaw garnków, który posłuży mi na długi czas. Zastanawiam się nad zestawem Tefal Hero albo Gerlach Sendo. A może któraś z Was ma garnki tej marki? A co Wy polecacie?
Bławatkowa - nie mam ani jednych ani drugich garnków ale gdybym miała wybrać pomiędzy nimi to wybrałabym Gerlach - ta marka dobrze mi się kojarzy i wiem że ich produkty bardzo dobrze i długo służą ludziom.
Ja w swojej kuchni używam garnków BergHoff. Dostałam je w prezencie ślubnym,więc służą mi już 8 lat.
Teraz marzy mi się,aby powiększyć ten mój zestaw,bo jestem z nich zadowolona.Tylko jedna pokrywka mi się popsuła,ale tylko dlatego ,że spadła!
Ja mam zestaw akcesoriów kuchennych- dziadek do orzechów, korkociąg, otwieracz do butelek, otwieracz do konserw i prasa do zgniatania czosnku i pomimo iż bardzo solidnie to wygląda to w użyciu okazało się klapą. Jesienią chciałam ołupić orzechy i już po kilku minutach dziadek do orzechów pękł - a myślałam że wykonany jest z solidnych materiałów.
Ja podobnie jak Anna postawiłabym na Gerlach. Nie mam takich garnków ale moi znajomi maja i bardzo je sobie chwalą.
Ja mam garnki z firmy Ruga i bardzo sobie je chwalę są solidnie wykonane, nie przypala się jedzenie
My dostaliśmy od rodziców garnki tescoma tulip, kosztowały ponad 700 zł, a powiem Wam, że jakościowo to średnio, bardzo szybko zmatowiały, wyszły na nich jakieś plamy, ogólnie szkoda pieniędzy. Natomiast mam jeden garnek Gerlacha i jest super, zresztą noże i sztućce też.
Tez bym wybrala firmw Gerlach bo z nia mialam doczynienia i u mnie sie sprawdza.
Z firmą Tefal kojarzą się patelnie.Natomiast Gerlach to najlepsze sztućce.
Ale gdybym miała wybierać to-Gerlach.
Dziewczyny, dzięki za rady! Chyba zdecyduję się na markę Gerlach. Słyszałam o niej wiele pozytywnych opinii
Blawatkowa to daj znac jak ci sie beda sprawowac:)
Ja sobie bardzo chwalę garnki z Olkusza. Mają ładne wzory, są solidne i trwałe. Garnków marki Gerlach nie mam, więc się nie wypowiem Z Tefala mam patelnie i jestem bardzo zadowolona, garnków niestety nie mam.
A jak cenowo wygląda taki zestaw garnków Gerlach?
Ja o Gerlachu słyszałam same pozytywne opinie mimo, że są drogie to są warte swojej ceny.
I dołączam się do Lenki daj znać jak się sprawują.
Ja używam najzwyklejszych garnków z Ikei, już od 5 lat. Jest taki zestaw chyba za 50zl. Kupiliśmy po remoncie mieszkania, miały być tymczasowo a są z nami do dziś. Dokupiłam jeszcze dwa średnie i jeden duży na rosół i szczerze je polecam.b Pasują do wszystkich rodzajów kuchni. Więcej inwestujemy w patelnie, teraz mamy taką świetną z tefala nadaje się też do piekarnika i mąż mój w tych sprzętach wyczarowuje kulinarne cuda…
Anna masz szczescie miec takiego kucharza w domu.
Ja mam garczki firmy Cook & CO bardzo fajne, mają grube dno. Posiadam te garczki długo i jestem bardzo zadowolona
Ja mam w domu garnki Tefala, są ok choć na dnie porobiły się lekkie odbarwienia. Wydaje mi się, że Gerlach to jednak lepsza półka, choć sama nie mogę nic na ten temat powiedzieć, bo Gerlacha nie mam niestety.
Garnki z ikei to chyba jak się trafi, mam jeden i jest super, ale kupiliśmy też dwa inne i to porażka jakaś, w jednym rondlu rączka odpadła po tygodniu, poprzebarwiały się i wyglądają jakby były brudne.
Do Ikei mam daleko także jeszcze nic nie mam z tego sklepu.
Garnki z Ikea faktycznie nie zawsze są najlepszej jakości. Ja osobiście nie mam chyba żadnego ale moja koleżanka na nie narzekała.