Jakich produktów dla dziecka brakuje na rynku?

Dobre składem zimowe czapki dla noworodka ! Każda z nich to poliester lub Akryl. Dziecieca główka się w tym gotuje a bawełniane czapki są za lekkie. Są oczywiście czapki np z wełny merino ale cena 150zl za czapeczkę na 2 miesiace mnie nie przekonuje. 

Drogie mamy, jakich produktów dla dzieci Wam brakuje? Może szukałyście niedawno konkretnej rzeczy i żadna nie spełniała Waszych wymogów? A może wręcz przeciwnie, uważacie, że wybór jest za duży? Koniecznie podzielcie się przemyśleniami :)

I ubrań wierzchnich z odblaskami dla kilkulatków. Rok temu miałam problem, bo tylko drogie firmy robiły kurtki zimowe z odblaskiem. W tym roku na szczęście sinsay ma śniegowce i kurtkę (ale nie jest zimowa) z odblaskami. Zdecydowanie moim zdaniem kazda kurtka powinna mieć choć paseczek na rączce odblaskowy. Tu chodzi o widoczność i bezpieczeństwo naszych dzieci. 

Oo tak dokładnie czapek i skarpetek jak dla mnie bo niektóre strasznie sztuczne te materiały. A bawełniane są drogie chociaż skarpetki jeszcze jak cię mogę ale czapki i szaliki bądź kominki to tragedia. 

Szukałam kubka który będzie 4w 1. Czyli mamy szklankę do której wkręca się smoczek, słomkę, ustnik lub jest po prostu szklanka. Taki zestaw kupić fajnie by było. Pomyślałam o tym jak miałam oklejony jedzeniem pojemnik z lovi tego kubka z ustnikiem i podpielam butelkę medical. Pomyślałam że fajnie jakby dało się kupić taki zestaw. 

Ogólnie według mnie wybor jest zbyt duzy. Dużo czasu poświęcam żeby cos wybrać i wyszukać najlepsza opcje. Zabawek zdecydowanie jest zbyt dużo. Tu już nie ma co wymyślać. Ostatnio zastanawiałam się czy są wypożyczalnie zabawek :D to by było czasem przydatne. 

A moim zdaniem np ciuszki, a dokładnie dla chłopców xD dla dziewczynek jest mega dużo a dla chłopców mało. 

Oj totalnie tak . Wszelkie śliczne są dla dziewczynek a chłopcy są pomijani . Skarpetki które nie będą spadac :)

Wiecej ciuszkow dla chlopcow bo dla dziewczynek jest wszedzie pelno... mozna pomyslec tez nad wczesniakami bo sama mialam problem aby cos znalezc :/ 

Hmm a ja myślę, że jest bardzo mało przenośnych podgrzewaczy do wody i mleka  🙂

Iwona a bbox taki nie jest ?

Więcej odblasków czy  na pleckach, butach ,wózkach /tu sama doczepiłam do ramy/ ,  rowerach , zgadzam się.

Kupiłam w Lidlu kurteczkę córce to ma odblaki ,ale ledwo widoczne.

Odblaski powinny być bardziej wszywane w ubranka i to nawet dla dorosłych.

Też dodam tak poza konkursem :) z Fajnie jakby Lovi  jeszcze miało miseczkę taką ,,obrotową,, że dziecko je zupkę chwyta za miseczkę , a zupka się nie wylewa , no chyba że dziecko rzuci to już będzie wszędzie combo  oraz myślę o kubku doidy :))

Brakuje mi fajnych, stylowych ciuszków dla chłopców w wieku niemowlęcym, które są jednocześnie wygodne i trwałe. Wiele ubrań wygląda świetnie, ale po kilku praniach tracą na jakości.

Brakowało mi naprawdę dobrych, minimalistycznych śliniaków, które byłyby łatwe do czyszczenia, ale jednocześnie delikatne dla skóry maluszka. Większość albo była za sztywna, albo ciężka do wyprania. Też miałam problem ze znalezieniem kubka niekapka, który faktycznie nie przeciekał! Wybór niby duży, ale ciężko trafić na coś idealnego.

Ja mam podobnie jak Iwona, dla mnie już jest za dużo rzeczy, zbyt wiele czasu tracę na wybranie czegos. Nawet jak jadę do galerii to wolę mniejszą, bo w tych dużych ostatecznie pół dnia spędzę i nic nie załatwię;)..

Aczkolwiek zawsze okazuje się, że jeszcze można coś fajnego wymyśleć, tak jak na przykład silikonowe śliniaki;)

Tez może i prawda :)

Ja bym powiedziała śpiochy. Ciężko je dostać... a i dobre czapeczki dla noworodków aby były małe i dopasowane. U mnie córka po porodzie miała za duża która jej spadała i to był mały problem. 

Podgrzewacz do chusteczek. Kiedyś myślałam że to wymyślny modny gadżet. Ale gdy zaczęłam używać chusteczek waterwipes to one są naprawdę mocno nasączone i w nocy po prostu rozbudzają moje dziecko. Sama miałam drgawki jak pomyślałam że muszę cieplutka pupkę tym mrozem potraktować haha i niestety ale na rynku jest tylko jedna znana firma która to robi, reszta to chińskie krzaki, a że jest to na prąd to bałabym się że chatę spale. Finalnie kupiłam uzywany tej znanej marki

Bidon który nie przecieka i jest dość duży. Miałam problem gdy syn poszedł do przedszkola. Potrzebowałam czegoś z krótka słomka bądź silikonowym ustnikiem No i oczywiście nieprzeciekajacy. Masakra. Wypróbowałam Och chyba 30. Każdy przeciekał. A reszta miała plastikowe ustniki albo tylko takie dziury. 

Dla niemowlaków używałam te canpola ale jednak do przedszkola wolałam coś większego 

Brakuje mi śpioszków ale na suwak, jest ich mało w porównaniu do tych zwykłych a w nocy zapiąć te wszystkie guziki to prawdziwe wyzwanie :)

Mamina kiniiiiia Czapeczki w odpowiednim rozmiarze i z dobrym składem faktycznie często są poszukiwane. Mamina Masz rację, odblaski są bardzo ważnym elementem dziecięcych ubrań :)