Jaki wózek wybrać?

Zakupiłam wózek 3w1 i.. Nie jestem zadowolona. O ile gondola sprawdzała się świetnie, tak spacerówka jest tragedią pod względem wagi, więc myślę o sprzedaży i zakupie lekkiej spacerówki. 

Gdybym stanęła jeszcze raz przed wyborem to na pewno nie kupiłabym wózka 3w1. 

Przy wyborze spacerówki dobrze, aby miała funkcję leżącą. :)

Ja miałam odwrotnie niż Justa. W 6 mscu darła mi się mała w gondoli i musiałam wsadzić do spacerówki choć dobrze nie siedziała. Jeździla lekko podniesiona a jak zasypiała to ją kładłam. I niedawno w końcu zmieniliśmy wózek 2w1 na leciutką spacerówkę. 

Mój syn dopiero od 11mca jeździ w wózku, ale ostatnio zaczął się buntować i wolałby chodzić za rękę na spacery, jeśli uda mi się go namówić na spacer w wózku czasem zasypia jak już trafimy na odpowiednią godzinę, albo wracam z nim od babci z podwórka i jest zmęczony... nasza spacerówka ma opuszczane siedzenie na takie dwa paski z taśmy i po cichu mogę to zrobić bez wybudzania go

Paulinek tez mam regulację na dwoch paskach, to fajne rozwiązanie, bo nie wybudza dziecka.

Mój synek ze spacerówki nie korzystał za wiele jedynie przydawała się na początku i potem jak woziłam go do żłobka. Jednak potem zmienił żłobek i jeździliśmy samochodem. Przez co spacerówka poszła w odstawkę a synek i tak już dużo wcześniej się buntował bo wolał iść za rękę niż jechać w wózku.

Wszystko zależy od tego, w jakim terenie mieszkasz i gdzie zamierzasz używać wózka.

Ja mam wózek 2w1 (plus adaptery i fotelik maxi cosi) firmy BabyDesign i jestem bardzo zadowolona (kupiłam używany, wozi już trzecie dziecko bez uszczerbku na sprzęcie ani dziecku). Dodatkowo mamy też osobną spacerówkę ale o tym za chwilę.

Na polskich chodnikach i krawężnikach, wiadomo jak jest (chyba że koś ma szczęście i ma piękny równiutki chodnik). Dla mnie podstawą było, żeby wózek miał pompowane koła, które łatwo pokonają trudności na chodnikach i leśnych czy parkowych (dał radę nawet na plaży). Dla mnie ważne było też, żeby z przodu były 2 koła a nie jedno (bo jedno nie wjeżdża na krawężnik, zwłaszcza, gdy prowadzi się wózek jedną ręką). Drugą ważną rzeczą był pojemny kosz pod wózkiem! Trzecia sprawa - wielkość gondoli (im dłuższa tym dłużej posłuży zanim dziecko wyrośnie - nam służyła 7 miesięcy przy córeczce) - chociaż ten aspekt zależy od dziecka, bo synek w ogóle nie chciał jeździć w wózku i gondoli użyliśmy kilka razy (chociaż przydała się jako łóżeczko podczas pobytu u babci).

Jak córka miała ponad rok to dokupiliśmy drugi wózek - lekką spacerówkę (też baby design), rozkładaną jedną ręką - tutaj chodziło o coś lekkiego, co będę mogła łatwo wrzucić do bagażnika gdy trzeba pojechać na zakupy (ważne żeby dał się prowadzić jedną ręką; piankowe koła dają radę na sklepowych posadzkach).

No i oczywiście wózki rozkładają się na płasko do smacznego spania w czasie spaceru :)

KK a jaki dokładnie masz model tego wózka? Mi z BabyDesign bardzo spodobał się wózek Husky, może akurat masz doświadczenia z tym modelem?

No i oczywiście przy spacerówce zwróć uwagę, żeby miała co najmniej 3 poziomy ułożenia siedziska - na siedząco dla starszego dziecka, na leżąco do spania i na półleżąco przejściowo dla malucha, który sam nie siedzi. Do tego dobre pasy.

Nasz wózek ma jeszcze opcję przepinania siedziska przodem/tyłem do kierunku jazdy. Polecam. Przydaje się np gdy słońce mocno razi, czy wieje wiatr. Albo gdy dziecko woli patrzeć przed siebie albo na mamę :)

I jeszcze jedna super opcja - poszerzana budka, którą można bardzo nisko opuścić.

Mam nadzieję, że wskazówki będą pomocne :)

Ja nie chciałam właśnie kupować wózka 2w1 lub 3 w1 ale właśnie w tym problem ze przy zakupie okazało się tylko dwa modele i to nie ciekawe mają takie opcje. Praktycznie wszystkie firmy wycwanily się (tak mnie poinformował sprzedawca) że sprzedawaja tylko np 2w1 więc i tak jesteśmy zmuszeni do kupna gondoli ze spacerówka. 

Takie poziomy wysokości nie tylko Sprawdzają się żeby dobrać spacerówką do wieku ale też jeżeli nam dziecko zaśnie to lepiej żeby leżało w pozycji półleżącej niż spało na siedząco

U nas nie ma opcji żeby córeczka zasnęła w spacerówce. Zresztą ona nigdy nie zasypiała w wózku. 

Paulinek do 11 miesiąca to bardzo długo. U nas już w 5 miesiącu był problem. 

U mnie wybór padł na Cavoe Axo i lepiej wybrać nie mogłam. Nawet na górskich terenach sobie radzi, a dzięki niskiej wadze i małym rozmiarom, lekko wprowadza się go na wyższe piętra, przenosi czy też przewozi. Jest solidnie wykonany i ma duży kosz zakupowy. Warto go wybrać.

Po pierwsze gdzie mieszkasz i gdzie będziesz nim jeździć. Inny się sprawdzi do miasta inny na wieś na drogi nie utwardzone (patrz koła i amortyzacja). Po drugie czy musi być składany i zajmować jak najmniej miejsca w bagażniku bądź w domu czy może być większy i mieć no plastikową nie składaną gondole. Do jakiej kwoty chcesz wózek? Najlepiej zobaczyć na żywo. Sprawdź jak można rozłożyć budę w spacerówce czy będzie w stanie ochronić przed słońcem czy ma ograniczoną regulacje. Jak się rozkłada, czy jest lekki. Czy masz w planach wnosić na piętro czy masz windę czy mieszkasz w domku jednorodzinnym. 

Ja mam termin na grudzień i zastanawiam się jakiego konkretnie szukać. Zima różna może być, tereny podmiejskie. Chodnik jak i las czy pole. Z synem miałam mutsy i dla mnie był za szywny.

Miasto kojarzy  się z rownymi chodniczkami wyłożonymi kostka brukowa ;) jednak nie wszedzie tak jest podjazdy nierówne chodniki dziury które trzeba mijać;) i zaparkowane auta na dużej części chodnikowej;(

Ja wybieralam wózek  nna paskach i hylam mega zadowolona teraz się zastanawiam tez nad innymi mieszkam w nieco innym miejscu ale również beda jazdy na dzialkee gdzie nierówności jest duzo;) 

A jakie spacerówki macie? (szukam czegoś niedrogiego, ale tez coś co zajmie mało miejsca w bagażniku :) )

Beata my mamy lionelo Julie . Waga jakoś koło 6.2kg zajmuje bardzo mało miejsca w bagażniku po złożeniu. Wzięłam go właśnie bo jest lekki i mało miejsca zajmuje. No mały kosz na rzeczy nie będę ukrywać,ale dla mnie najważniejszym kryterium podczas wyboru była waga i rozmiar po złożeniu

Mazia ja lionelo elia kupiłam w smyku ale za niski mi się wydał i oddałam z powrotem i odzyskałam pieniądze. Zdecydowałam się na Espiro Nano i jestem z niego bardzo zadowolona 

Tak on jest dosyć niski nam się to podoba bo córka sama sobie do niego wchodziła i nie musiałam jej podnosić 

Mazia ja mam lionelo annet Tour, jest wysoki to prawda,nie mogłam się przestawić,mieści mi się do bagażnika,rozkłada się jednym pociągnięciem.