Jaki termometr?

To u mnie termometr po minucie pokazuje tą samą temperaturę. To jest Sanitas i jestem zadowolona.

Ja mam termometr dotykowy mozna do czola lub do ucha.temperatura szybko jest mierzona.kupilam w biedronce dalam chyba ponad 100 zl.na razie odpukac jestem zadowolona.

My kupiliśmy Kardio-test kt 50 pro. Miał dobre opinie w internecie i póki co, jak mierzymy parę pomiarów pod rząd to różnica bywa 0.1 stopień, więc uważam, że to ok (a nawet jak by była duża rozbieżność to można skorygować odchylenie i skalibrować, aby wskazywał dobrze). Gorączki jeszcze nie było, więc taki test jeszcze przed nami. Kosztował ok. 110 zł, ale to zakup na lata, więc myślę, że warto zainwestować.

Ja tez zakupilam elektroniczny, paskowy na czoło to bubel a zwykłym ciężko zmierzyć. Firma witammy Space i jestem zadowolona cena to 80zł + wysylka

Nigdy w życiu nie kupiłabym termometru paskowego na czoło bo po pierwsze nie znam osoby, która byłaby z niego zadowolona a po drugie uważam, ze dokładnie tak jak termometry w smoczku są po prostu do niczego.

Ja również nie używałabym termometru paskowego tym bardziej u dziecka, gdzie pomiar musi być precyzyjny.
W moich rękach przewinęło się wiele termometrow. Najgorszy jaki miałam to z lidla bezdotykowy do czoła lub ucha. Córka była rozpalona a on wskazywał 36,6, mąż się wkurzyl i wyrzucił go do śmieci.
Od 10lat używam elektroniczny, Microlife jest super. Tylko raz wymienilam w nim baterie i działa bez zarzutu.

Ja dla moich dziewczynek miałam taki w smoczku a teraz myślę kupić taki który jest bez dotykowy i myślę że też się sprawdzi

Wczoraj mąż był w Lidlu i przywiózł mi gazetkę z Lidka. Wypatrzyłam, ze od 10.10 w sprzedaży będzie termometr na podczerwień 6w1 firmy SANITAS. Nigdy nie miałam styczności z tą firmą, dlatego nie wiem czy termometry te wykonują prawidłowe pomiary. Może któraś z was kupiła lub znajomy używa. Jak myślicie warto go kupić, czy raczej dać sobie spokój? Z opisu wyglada super.

Agrafka ja mam termometr marki Sanitas i jestem z niego zadowolona. wskazuje poprawną temperature. Termometr tej marki poleciła mi koleżanka, która jest również bardzo zadowolona. Ja zaryzykowałam i nie żałuję. :slight_smile:
Fakt jest tylko to, że na szczęście nigdy nie mieliśmy gorączki i nie wiem jak się zachowuje w takiej sytuacji ale koleżanka przechodziła i twierdzi że wszystko jest w jak najlepszym porządku-mówiąc o termometrze. Wskazuje faktyczną wysokości temperatury w czasie kiedy dziecko gorączkowało i było całe rozpalone.

Mąż kupił ten termometr w poniedziałek, na razie będzie czekał na dziecko. Oby zakup był trafny, bo firma wiarygodna.

Ja też go kupiłam.

Duzo osob poleca termometr Microlife nc 150 :slight_smile: Ja szczerze mowiac żadnemu do konca nie zaufam odkąd mega sie rozchorowałam 2 lata temu. Mierzyłam wtedy temperaturę na zmianę rtęciowym i elektronicznym i za każdym razem pomiar wskazywał inna temperaturę

Używamy właśnie termometru firmy Sanitas i u nas działa bardzo dobrze. Chcąc to wypróbować mierzyłam córce temperaturę dwa razy po dwóch minutach i zawsze wskazuje ta samą. Wiadomo ze podczas gorączki temperatura może zmienić się w przeciągu kilku minut wiec wtedy na pewno nie róbmy testu termometrowi.

My kupilismy bezdotykowy ze wzgledu na to, że można zmierzyć nim także przecież temperaturę wody w wanience :wink: takze myślę, ze będzie sie sprawdzal :wink:

U nas sprawdza się termometr bezdotykowy, zainwestowaliśmy w taki lepszy model, polecany ogólnie w internecie i ciesze się że go wybraliśmy. Jest bardzo łatwy w obsłudze, bateria długo trzyma, wyniki są dokładne. Kiedyś używałam zwykłych termometrów rtęciowych, ale teraz już sobie tego raczej nie wyobrażam. Jakby ktoś był ciekawy to mam konkretnie teraz ten model z microlife http://sklep.cezal.com.pl/gazetka-promocyjna/899-termometr-bezkontaktowy-nc-150.html polecam go, jest naprawdę dobry.

Ja również odziedziczyłam elektroniczny po synku kuzynki. Działa bez zarzutu i ekspresowo podaje precyzyjną temperaturę. Ta forma jest najmniej inwazyjna dla malucha i nie przysparza dodatkowych kłopotów w trakcie mierzenia.

Ja póki co szukam i czytam artykuły typu https://pewnypomiar.pl/2018/02/02/termometr-dla-niemowlat-jaki-wybrac/ bo brakuje mi informacji. Wiele z nich wydaje się stronniczych. Podobnie jest z opiniami. Od czegoś jednak trzeba zacząć.

Ja mam termometr elektroniczny dobrze się sprawdza. Ma dwie funkcje można mierzyć temperaturę na czole i w uchu.

ja również mam taki, mój dodatkowo ma opcję podświetlania co szczególnie w nocy jest przydatne

U mnie termometr też to ma. Nocą fakt przydaje się.