Jaki termometr będzie najlepszy dla dziecka,macie jakieś sprawdzone i wiarygodne?
my mamy elektroniczny, najlepsze sa bezdotykowe, ale taki kosztuje
Ja kupiłam termometr bezdotykowy w Lidlu w wakacje(miał dobre opinie, bo już się kiedyś pojawił w tym sklepie), drugi miałam elektroniczny z miękką końcówką, a trzeci taki paseczek do czoła. I w noc sylwestrową teraz nawalił ten z Lidla, synek miał po raz pierwszy gorączkę od ząbków a termometr pokazywał 36-37, a elektroniczny w pupce 38,6.
Nie są polecane galowe, już nie pamietam dlaczego.
Ja używam elektrycznego tradycyjnego.
Nasz pediatra i w szpitalach używają termometr na podczerwień,ale wiem że one nie są dokładne.
Są termometry w smoczkach,fajny sposób zmierzenia temp bo wiadomo nie zawsze dziecko chce sobie zmierzyć temp.
Termometr w plasterkach podobno też niedokładnie mierzy temperaturę.
Termometr do ucha podobno są bardzo dobre,szybko wskazują temp i jest łatwy w obsłudze tylko trochę drogi.
Ja pierwszy jaki miałam to pasek przykladany do czoła, ale pomiar jrst niedokładny, drugi i ostatni to zwykły z tym że jest bezrtęciowy czyli bezpieczny. Slyszałam że są dobre te na podczerwień i można dziecku zmierzyć tempetrature w trakcie snu nie budząc dziecka
My mamy taki właśnie termometr na podczerwień z firmy Hartmann (chyba tak się to pisze). Sprawdza się na razie bardzo dobrze. Kosztował ok 150zł. Ale wybrałam go ze względu na trzyletnią gwarancję, gdyż słyszałam, że te termometry lubią się psuć, więc mam trochę czasu…
Co prawda nie ufam mu w 100% i dlatego mierzę zawsze co najmniej dwa razy na czole i raz w uszku. Jak odpowiednio zmodyfikuje pomiar i wychodzi tak samo to dopiero jestem spokojna:)
Ale cena kosmiczna. Zwykły można było kupić kiedyś za 8-10zł w aptece. Taki pamiętam z rodzinnego domu. Niestety pamiętam też, że kiedyś go potłukłam… Nie było wtedy wesoło. Bałam się, że coś mi się stanie. Także może lepiej, że je wycofano. Dzieciaki są takie, że zawsze znajdą to, czego nie powinny. Nie chcę nawet myśleć co by się stało, gdyby dostał się w ręce mojej córeczki…
Dziękuję :)Ja właśnie dostałam termometr do ucha i czoła,Ultramed ale chyba jakaś starsza wersja no i jest fatalny co zmierzę córce temp wychodzi inna nawet jak mierzę w jednym miejscu.Ostatnio mierzyłam 4 razy 36,6 36,8 37,5 36,7 masakra po prostu w ogóle nie jest miarodajny.Chcę więc kupić porządny termometr więc jeżeli macie sprawdzoną firmę to poproszę o wskazówkę.
a.100krotka a czy ten termometr jak kilkakrotnie mierzysz w jednym miejscu pokazuje to samo?
Ja nie polecam termometrów dla dzieci sprzedawanych w Lidlu, może i kuszącą cenę mają, ale to badziew. My mamy BabyOno elektroniczny, ale wiele bym dala zeby teraz mieć bezdotykowy, bo moja córcia to straszna wiercipięta :0
My kupiliśmy pasek na czółko jest świetny. Bardzo go polecam. Nie ma problemu ze zmierzeniem temperatury u dziecka.
Gdy Adaś był niemowlęciem używałam termometru w smoczku canpola -rewelacja, teraz jak jest większy bezdotykowy na baterie do skroni /czoła też nie narzekam.
Najgorsze sa te tanie elektroniczne, pokazują co chcą i kiedy chcą, zwykłe zabawki. Najlepszy na podczerwień ale drogi więc w takim wypadku jedynie rtęciówka, tradycyjny i najlepszy mimo, że nie zbyt bezpieczny
Tyle,że rtęciówki już podobno wycofano ze sprzedaży.
ten pasek do czola to u nas wogole sie nie sprawdza, wcale nie pokazuje prawdziwej temp. tylko przybliża albo w jedna albo w druga, beznadzieja (jak dla mnie)
my mamy zwykły i nie nazekam ale najlppsze sa bezdotykowe
Mamunia - Przepraszam, że dopiero teraz odpisuje. A wiec kiedy mierzę kilkukrotnie w jednym miejscu temperatura waha się maksymalnie w przedziale 0-0,3 stopnia. Termometr może nie jest idealny, ale z tego co czytałam na różnych forach i co mówiły mi mamy - taki nie istnieje:( Temperatura mierzona w uchu różni się od tej na czole o ok 1stopień. Pani pediatra wyjaśniła nam, że tak właśnie powinno być, gdyż temperatura mierzona w środku zawsze będzie wyższa niż na skórze.
Dla mnie ważna jest sprawa gwarancji. Trzy lata to dużo. A termometr kupowałam przez stronę internetową DOZ. Polecam ją, gdyż ceny są tam często znacznie niższe niż w aptekach stacjonarnych. Trzeba założyć konto z kartą i dostaje się wtedy rabaty na niektóre produkty:)
Termometr nie jest bezdotykowy. Trzeba go przytknąć do czoła. Ma zdejmowaną nasadkę do pomiaru na czole i nasadkę do pomiaru w uchu. W zestawie są waciki do dezynfekcji i duże, ładne, plastikowe etui. Termometr jest solidnie wykonany i zapamiętuje ostatni pomiar:)
Pozdrawiam:)
a my mamy taki (zwykły)elektroniczny, co chyba ok 30zł kosztował w aptece. Nie psuje sie i dobrze mierzy temperature (mam dwa takie wiec w razie w to potwierdzam sobie dla spokoju)
My posiadamy termometr bezdotykowy Bremed.
Termometr do pomiaru na czole, z uzyciem podczerwieni,
Niesamowicie wygodny w użyciu, gdy przechodzi w czas czuwania mierzy temperaturę w pokoju. Mierzy też temperaturę butelki i np. wody w kąpieli.
Dla nas istotna była dokładność, i tak wynosi ona ±0,2°C w zakresie temperatur 35,5°C~42°C
i ±0,3°C w zakresie 32°C~35,4°C. Dla butelek jest to 1 stopień. Dla pewnośći mierzymy temp. dwa razy i wynik jest zawsze powtarzalny. Gwarancja 2 lata i myślę, że smiało możemy polecic. mamy go od wrzesnia, baterii jeszcze nie wymienialiśmy. Dodam też, że porównywaliśmy go z termometrem klasycznym i wynik ten sam
Używanie go jest niesamowicie wygodne, mierzymy temperaturę Maluszkowi gdy ten śpi
Podobno bezdotykowe i paski na czółko są najlepsze…
My mamy elektroniczny termometr bezdotykowy firmy microfile, który mierzy temperaturę na czole, butelki, wanienki oraz pomieszczenia (narazie się sprawdza) - polecam, dodatkowo kupiłam termometr na czółko za 6 zł ale jeszcze nie używałam, więc nie potrafię ocenić czy jest miarodajny. Mamy również zwykły elektroniczny z miękką końcówką z firmy Canpol babies (zwykły normalny).
Mam termometr BabyOno do czoła. Posiada duży i czytelny wyświetlacz LCD. Pomiar temperatury następuje w ciągu 3 sekund, a przy wysokiej temperaturze pojawia się sygnalizacja świetlna oraz dźwiękowa. Jest wielofunkcyjny, gdyż w fazie nieużytkowania pełni funkcję kalendarza oraz zegara. Posiada również funkcje głosową informującą o wyniku pomiaru zarówno w wersji polskiej, jak i angielskiej. A to dane techniczne: dokładność pomiaru: +/- 0,2°C do 0,3°C
zakres pomiaru: 32°C do 42,9°C
pamięć ostatnich 30 pomiarów
część wykrywająca temperaturę: czujnik podczerwieni
DC 3V (1 baterie typu CR2032)
waga 63 g
Cena też nie duża ja płaciłam 102 zł ale znalazłam na allegro taki sam za 63 zł