Drogie mamy, jakie szampony stosujecie dla swoich dzieci? Ja miałam do tej pory Emolium, ale myślę, że mój 3-latek może już używać bardziej normalnego
Jakie szampony się u Was sprawdziły? A dla niemowląt?
Moja siostra dla swojej 2,5 letniej córeczki używa bobini. Szczerze mówiąc,ja mam 5,5 miesięczną córeczkę i używam z reguły żelu do kąpieli z szamponem w jednym… na przykład dzidziuś…albo nivea… ogólnie używam różnych… sam szampon mam z ziajki
też używałąm emolium,ale przestałam,kiedy mi sie skończył,bo jest drogi,a poza tym nie chciałam młodej przyzwyczajać do tych delikatnych,tym bardziej,że nic jej sie nie działo od innych szamponów ![]()
racja, zapomniałam o firmie Ziaja, oni chyba mają dobre kosmetyki
może uda mi się kupić jeden szampon - dla starszego i młodszego synka? ![]()
Ja również używam takiego 2in1 jest to dla mnie duże ułatwienie.
aaasik ja obecnie mam ten hypoalergiczny na ciemieniuchę,ale na pewno coś znajdziesz
są naprawdę nie drogie,a bardzo dobre
ja w ogóle lubię Ziaję
i polecam ![]()
stawiam na serie hipp- nie szczypie w oczka ![]()
O! hipp też miałam
używałyśmy dosyć długo,bo bardzo wydajny i też dwa w jednym
szampon i żel do kapieli
fakt,ze droższy od ziaji,ale tez oki ![]()
Ja też mam bobini 2w1 ale nie myje nim głowy, służy jedynie do bąbelków
a tak to młodemu (21 miesięcy) myje głowę bambino… Praktycznie od urodzenia nim myję i jest super, jak młody miał mocno ciemieniuche to kilka razy umylam bambino i śladu nie było…polecam ![]()
Dodam ze siostra córce 3 letniej też myje nim głowę i się spisuje dobrze , także za jednym zamachem miała byś dla 2 dzieci i jest bardzo wydajny
My zaczęliśmy jakoś od 7 miesiąca używać płynu do kąpieli i szamponu 2w1 z NIvea,u nas fajnie się sprawdza.Główkę myjemy co drugi dzień,bo moja 9miesięczne córeczka ma długie włoski już,po umyciu główkę spłukujemy troszkę czystą wodą o odpowiedniej temperaturze.
super, wielkie dzięki, może kupię coś z tej serii hipp albo bambino
My mamy szampon Nivea i synek ma po nim ładne włoski, a szampon nie uczula go.
Synkowi - 9 miesięcy, myję włoski płynem 2w1 z Nivea, także jeden kosmetyk na dwa zastosowania:) córci obecnie myję szamponem J&J ulatwiajacym rozczesywanie - córka ma 5 latek. Wcześniej używałam szamponu z Hipp’a - również bardzo dobry więc też podpisuje się pod nim jako godny polecenia:)
Używam szampon Mixa baby i mam też taki rossmannowy 2w1 z pompką.
U nas też córcia ma ładne i puszyste włoski po Nivea,a poza tym nie plątają jej się i łatwo rozczesują
I dodam,że nie szczypie w oczy,małej nie raz poleciało do oczek i nawet jej to nie ruszyło ![]()
Mojej małej myje włoski szamponem Johnson Baby . Bardzo fajny, ma pompkę dozująca więc nie nabieram szamponu zbyt dużo , przyjemny zapach , nie drażni oczeki łatwo się spłukuje.
no właśnie dziś kupiłam Johnhon’s Baby, zobaczymy jak się sprawdzi, planuje myć nim głowę dla obu moich synków ![]()
Ja bardzo lubię szampon Garnier dla dzieci. Ostatnio spróbowałam też Szampon Maziajki (Ziaja) i też jestem zadowolona.
Dla niemowlaka polecam Nivea baby
Asik to obserwuj dzieciaczki! nie mówię,zę tak będzie na pewno,bo wszystkich do jednego wora sie nie wrzuca ;),ale Johnsons lubi uczulać… fakt,ze to niby tylko szampon,ale skoro wcześniej używałaś emolium,to moze być różna reakcja…
Od początku używam kosmetyków (na zmianę z emolientami) marki J&J. Pierwsze co kupiłam to żółty płyn z pompka 3 w 1. Potem dostałam inne kosmetyki tej marki od szwagierki z Irl, jednakże najbardziej przypasowal Nam właśnie ten żółty płyn i używamy go wciąż - doszło do tego, że ja i mój partner tez się w nim myjemy; ) i nie kupujemy dla siebie jakiś żeli pod prysznic; ) Dodam, że synek ma delikatna skórę za tata i bardzo często oboje przez jakieś kosmetyki (ktorych próbowaliśmy) mieli wysypki. Zwykle jest tak, że pierw kosmetyk próbuje na sobie, potem próbuje go partner a jeżeli nic się nie działo to zaczynamy stosować kosmetyk u synka - ta droga mozemy zminimalizować wystąpienie jakiejś wysypki; )
Próbowałam np. szamponu Ziaji dla dzieci i droga eliminacji partner lykal wapno przez 2 dni ; ) i szampon ten nie przeszedł u szwagierki, wiec końcem końców został nim umyty pies…; )
Co do kosmetyków J&J to jest nowa seria (bynajmniej w Irlandii) first touch (biala) bez zapachów i barwników i jest w niej też taki płyn 3 w 1, wiec możesz poszukać i spróbować; ) Jak wypróbuję to dam znać; )