Wybieram się na ostatnie zakupy przed porodem. Jako neurologopeda wiem jaki smoczek powinnam wybrac i na co z wrócić uwagę, ale eiem tez, że nie zawsze to co powinno być akceptuja nasze dzieci. Jaki smoczek u Was die sprawdza?? Czym się kierowałyście wybierając smoczek uspokajacz…
U nas sprawdza sie smoczek od Lovi Prime
jest z nami juz od ponad roku ![]()
Byly juz wątki na temat naszego wyboru smoczkow i dlaczego. Zajrzyj tu
Albo tu
Dxieki dzięki
Jestem tu newa nie zdążyłam jeszcze znaleźć :).
Wykorzystam do piscika na fb ![]()
Na pewno trzeba zwrócić uwagę żeby miał kształt spłaszczonej wisienki, bo takie są najzdrowsze dla zgryzu później, natomiast to czy z jakiej firmy się sprawdzi to już będzie zależało od dziecka, a więcej szczegółów tak jak @Mamina napisała na pewno uda się znaleźć w obecnych już tu wątkach ![]()
Mój synek w ogóle nie chce używać smoczkowa
jedynie jak jest w aucie czy w wózku to czasem weźmie do buzi. Ja kupiłam Lovi Primę i są ![]()
U nas tylko te klasyczne od Lovi i Lovi prime
Oczywiście odsyłam do wskazanych wątków, ale ja dla swojego malucha również mam Lovi Prime ![]()
My korzystaliśmy ze smoczków Lovi, bo dostaliśmy je do testowania. A że były o nich dobre opinie to nie szukaliśmy innych tylko po prostu z nich korzystaliśmy.
Ogólnie jest tak że coś co nam się podoba nie koniecznie podoba się dziecku hihi. Smoczki Lovi są naprawdę super a tarczka to raczej bardziej cieszy mamę nie dziecko
A ja polecam smoczki Canpol DentalAir albo smoczki Babydream Symetryczny - w mojej opinii są najbardziej zbliżone do tego kształtu, który jest polecany przez logopedów. Sa cienkie przy nasadzie, mają kształt spłaszczonej wisienki i tqrczaka jest mała ![]()
Philips Avent ultra air i z canpola
moja nie lubi dynamicznych tylko symetryczne
autonomicznych nie kupuj