Jaki prezent na ślub dla kolezanki z pracy?

Koleżanka zaprosiła mnie na swój ślub (na samą ceremonię w kościele), a ja nie mam pojęcia, jaki prezent mogłabym jej dać (oprócz kwiatów oczywiście). Macie jakieś pomysły?

Wszystko zależy od tego ile chcesz przeznaczyć na ten prezent… może jakiś pomysłowy wazon, ładna i ciekawa miska lub taca ? Pojemniki na przyprawy? A może karrafka i kieliszki [w stojaku metalowym]? Myślę, że to może być świetne :slight_smile: Ewentualnie możesz znaleźć jakiś śliczny kwiat [meksykański kaktus, palma], który znajdzie miejsce u nich w domu czy mieszkaniu. Albo może pościel? Pomysłów jest na prawdę dużo, trzeba się tylko zastanowić co się przyda parze młodej, co lubią bądź czego im po prostu brakuje :slight_smile:

Ja uważam, że warto spytać samej zainteresowanej. Na mój ślub na prezent koledzy z pracy się składali i pytali mi się co bym chciała to powiedziałam, że blender bo tego akurat nie miałam i dostałam taki z pojemniczkami, miarką i trzepaczką i jestem zadowolona bo mi służy a nie dostałam czegoś co bym rzuciła w kąt. Na kolegi ślub się pytali co by chciał na prezent to chciał robot kuchenny z miską czy coś takiego i to dostał. Może warto też zapytać koleżanek i kolegów z pracy czy nie chcą się złożyć na jeden większy prezent?

Ja Tez bym spytała. Mnie się wszyscy pytali co chce i dostałam to co mi było przydatne.

Mnie w pracy te, pytali co chce i to co chciałam dostałam i jestem mega zadowolona :slight_smile:

Myślę, że najlepiej właśnie zapytać sama panią młodą.

W tym roku biorę ślub i sama byłabym zadowolona gdyby ktoś zapytał co chce dostać, dobre są prezenty “długoletnie” jak zestawy sztućcy, komplety talerzy albo kieliszki do wina itd :slight_smile:

Ja od koleżanek z pracy dostałam duży zestaw szkła w pięknym koszu różnego rodzaju kieliszki i szklanki po 6szt każdych

A zaprosiła tylko Ciebie, czy jeszcze kogoś z pracy? :slight_smile:

Może komplet jakiejś porządnej pościeli, albo coś do domu, np. zestaw porcelany lub coś podobnego. :slight_smile:

To zalezy ile mozesz na prezent przeznaczyć pieniędzy. Jakbyś napisała mniej wiecej w jakiej kwocie chcesz zmieścić prezent, to łatwiej byłoby Ci doradzić.
Możesz zajrzeć sobie tutaj:

Na stronie jest kilka pomysłów na prezent ślubny. Postawiłabym tutaj na coś praktycznego co się nowożecom przyda. Jesli chcesz kupić coś porządnego, proponuję zastawę stołową , komplet sztućców czy komplet kawowy.
Jeśli masz ograniczone fundusze, to dobry będzie komplecik reczników czy zestaw do wina.
Wersja bardzo mocno ekonomiczna to na przykład ramka na zdjęcie.

Warto by zapytać co by chciała dostać. Jeżeli nie to pomyśl o czym co tobie by się na lata przydało . Jeżeli chcesz dać skromny podarunek to na allegro są fajne pudełka dla pary młodej w środku jest wino, smoczek dla dziecka, zdrapki i wiele innych wszystko zależy od ceny.

Na mój ślub koledzy z pracy przywieźli mi bukiet kwiatów oraz bon do Ikea. Taki bon zawsze się przyda. Al le osobiście sama zadzwonilabym i zapytał co się jej na prawdę przyda i z czego będzie zadowolona.

Tak jak tutaj wcześniej pisze koleżanka, dobrze jest zapytać się koleżanki co mniej więcej chciałaby dostać. Dzięki temu koleżanka będzie zadowolona, że sprezentowaliście coś co jej się przyda. A i sama nie będziesz stresowała się co kupić. Najlepiej jeśli na jeden prezent składa się kilka osób, bo dzięki temu prezent będzie droższy i porządniejszy. Jeśli jednak nie masz możliwości wyniuchania co podobałoby się koleżance, proponowałabym jedna z praktyczniejszych propozycji takich jak koc, pościel czy komplet do herbaty. Może ewentualnie jakaś fajna kapa na łożko? W sklepie jest spory wybór Strona domeny i-firany.pl

Chyba powinien to być jakiś drobny prezent, może jakiś bon do teatru? Ja na swój ślub o znajomych w pracy dostałam odkurzacz pionowy Ergorapido Allergy i byłam mega zadowolona bo zawsze mi się taki marzył a kasy było szkoda, ale zaprosiłam też ich na wesele ;D

Najlepszym i w sumie najbardziej uniwersalnym prezentem są po prostu pieniadze. Młodzi dzięki temu kupią sobie coć co będzie im potrzebne (szczególnie, ze wiele osób na początku drogi życiowej jest na dorobku).

Wiele osob spłaca na przykłład kredyty.

Jeśli jednak chcecie kupić coś materialnego polecam zajrzeć sobie tutaj:

https://www.m-canoe.pl/blog/posty/3-pomysly-na-prezent-dla-podroznika-i-lowcy-przygod-

Na stronie jest kilka pomysłów. 

Tradycyjnie kopertę z pieniędzmi a sama sobie kupi co będzie potrzebowala

Jeśli na sam ślub do kościoła to bym nie szalała kwiaty ewentualnie jakiś winiacz, jeśli jest więcej osób z pracy to zrzutka 

Zrobienie udanego prezentu z tak ważnej okazji wcale nie jest prostym zadaniem. W internecie natomiast znajdziemy wiele poradników poruszających ten temat dlatego warto jest się do nich zagłębić. Może nie w każdym znajdziemy cenne informacje ale będziemy mieć pogląd na tą kwestię. Pamiętajmy o tym jak ważne są także same życzenia. Bardzo często nie wiemy jak sformułować swoje myśli. Sprawdzone pomysły znajdziemy tutaj - https://www.weselezklasa.pl/poradnik/zyczenia-slubne/ Z pewnością państwo młodzi będą zadowoleni :)

ja brałam ślub w czerwcu także jestem dosyć na bieżąco i przyznam szczerze, że my ładnie mówiliśmy, że najlepiej koperta, bo to się najbardziej przyda plus zdrapki - zdrapki to naprawdę super sprawa, nawet można zrobić bukiet ze zdrapek - i nawet nie chodzi o to, że można wygrac daną kwotę, ale chociazby to, że mieliśmy mega frajdę ze zdrapywania ich :) Nie chcieliśmy żadnych prezentów, bo już widziałam te zestawy garnków (mamy indukcje i już i tak nam sie wszystko ledwo miesci w szafce) czy jakas zastawa stołowa, na którą równiez brak miejsca ... ogolnie rzeczy, które mogą bardziej zawadzać niż się przydać ;/ Fajnym pomysłem też jest bon jakiś do wykorzystania, ale np do spa czy do jakies restauracji gdzie normalnie by się nie poszlo. Również dostaliśmy ręcznie malowany obraz z naszą podobizną - jestem w nim zakochana i wisi na honorowym miejscu w salone :) 

O no taki obraz to fajny lub jakąś karykatura to akurat miły prezent. 

I ile udało Wam się wygrać w zdrapkach? 

Ja myślę że to bardzo fajny pomódl z tymi zdrapkami albo może jakieś wino to też może stać kupę czadu i zawsze się znajdzie jakąś okazja a kwiaty zaraz uschna i tyle się z tego ma tak na prawdę. 

Ja jak narazie nie planuje swojego ślubu. Może za klika lat jak będę mieć min 33 to tak szybciej mi się nie pali :D chce teraz wychować córkę i o niej iść do pracy odłożyć trochę kasy na podróż poślubna może... Bym chciała pojechać na jakieś fajne wyspy ale widziałam że to trzeba mieć ok 6 tys na jedną osobę ale to moje marzenie. Chociaż nigdy nie leciałam samolotem dopiero bym się tak trzęsła ze strachu :D