Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

Ja nie używam płynów do płukania. Stosuję tylko proszek Lovela Baby do białego i koloru. 

ja uzywam lovela baby mleczko do prania plus daje do tego plyn do plukania dla dzieci - doslownie troche ;) u mnie akurat to softlan

A ja używam od samego początku tego samego płynu i proszku co zawsze, tylko podczas prania nastawiam program z intensywnym płukaniem, żeby jak najwięcej detergentu wypłukało się z tkaniny. Syn nie ma żadnych problemów skórnych.

Anita płynu do płukania nie ale teraz kupie płyn do prania zamiast proszku będzie mi wygodniej . Pamiętam że jak syn się urodził to za każdym razem jak prałam jego rzeczy to czyściłam szufladę z naszego proszku, mimo wszystko nieuniknione żeby proszki się wymieszały 

przy niemowlaku używam plynu do prania Lovela lub kapsułek Lovela oraz płynu do płukania sensitive

Kaero  tego co normalnie pierzesz ? Kurcze też tak chcialam ale się głupot naczytalam w internecie że szkodzą takie normalne płyny dzieciom... teraz mam 4 różne plyny jak w hipermarkecie.....

No bo w tych "zwyklych" plynach jest duzo chemi. Te przeznaczone dla niemowląt są delikatniejsze i nie bedą podrazniac delikatnej skory dziecka. Uwazam ze to nie jest powiedziane ze kak wypierzesz dziecku w zwyklym proszku to poNoej dziexko bedzie mialo wysypke i podraznienia ale jeat takie prawdopodobienstwo. Ja na poczatku pralam w specjalnym ale czasmai darzylo mi sie jak mialam jedną rzecz wrzucić razem z moimi rzeczami i wyprac corce w zwyklym i nic siw nie stalo 

Mi zdarzy się wyprać  małej rzeczy w normalnym proszku, i nie zauważyłam zeby coś ja uczuliło, wiec nie będzie problemu z przejściem na normalny proszek i strach ze mała mogłaby mieć alergię 

Anabanana, tak, normalny proszek i płyn, tylko program prania taki, żeby płukanie było intensywne. Póki co jest ok, wiadomo że gdyby się coś działo, to natychmiast zmieniam postępowanie�

Ja tam wolałam nie ryzykować czy dziecko będzie miało uczulenie po praniu. Aktualnie wszystko wyprałam w proszkach dla niemowląt i wyprasowałam. Później zobaczymy, może małymi krokami będę próbować prać w normalnym płynie i proszku dla dorosłych 

Każde dzuecko jest inne i każde inaczej na wsztstko reaguje więc nie ma nawet porównywać :) 

Monia dlatego dopóki nie sprawdzimy nie przekonamy się 

A w jakich płynach dla dzieci pierzecie ? Ja mam lovele, ale jakoś średnio mi podchodzi myślę o zmianie

Anabana ja Zawsze lovela.

Twz niejednokrotnie prałam córce ubranka jak była maleńka w naszym proszku i nic jej nie było. Syn teraz też miał pieluchy pod głowę po siostrze, która była wyprana w naszym proszku i jwts okej.  Trzeba sprawdzić jak dziecko zareaguje choć wiadomo te specjalnie przeznaczone dla dzieci są delikatniejsze 

Anabanana zmień na proszek,miałam płyny do prania ale nie jestem zadowolona...co proszek to proszek 

Tez wydaje mi się że płyny to takie delikatniejsze są a jak wieksze plamy to proszek moze byc lepszy;)

Proszki lepiej dopierają niż płyny.

Mazia, no właśnie ja tak zrobiłam. Wyprałam w zwykłym proszku i płynie i obserwowałam reakcję. Nic się nie działo i nie dzieje, to piorę dalej w zwykłym.

kurcze dziewczyny, nie jestem totalnie fanką proszków do prania.

zawsze mi jakies niedoprane plamy zostawaly, juz baaaaardzo dlugo uzywam płynów i nie zamierzam zmieniac na proszek

Jak dla dzieci to są i plyny i proszki. Tylko z kapsulkami sie nie spotkalam. Ogolnie tez nie lubie proszkow ale dla corki pralam w proszku bo dostalam duze opakowanie loveli wiec nie bylo wyjscia