Jaki płyn i proszek dla noworodka.?

Daleko nie jest, ale własnie trzeba przejechać tą najgorszą trasę (jadę spod Kórnika także wiadomo jak to tutaj wygląda :(    ) 

Monia Ty miałaś też ciężki poród naturalny później cesarka pamietam Twoja historię też pierwsze dwa dni były dla mnie ciężkie, miałam niska hemoglobinę i kręciło mi się strasznie w głowie. U mnie było tak że syn był na wcześniakach a ja miałam chwilę żeby dojść do siebie to też było mi lżej 

Ja się trochę boje właśnie jak to z hemoglobiną będzie, bo aktualnie mam na styk, ale wcześniej przez wiele lat mialam anemie ;/

Natalia, może możesz jakoś uzupełnić tą hemoglobinę przez dietę?

Mie martw6sie Natalia, ja w każdej ciąży miałam na styk albo nie dużo poniżej i wszytsko było ok. Teraz tez mam na styk 

Nie wszystkie wyniki w ciąży są super. 

Ja mialam cała ciąże za niskie żelazo nawet jak brałam tabletki. Domowe sposoby szpinak czy buraki mi nie pomogły, żadne soki z aronii czy porzeczki tak samo 

Wlaśnie przez dietę uzupełniam plus żelazo biorę :/ Generalnie tyle lat już anemie miałam i problem jest taki, że o ile żelazo mi potrafi podskoczyć do normy to hemoglobina dalej poniżej jest także się trochę obawiam, że znowu będzie tak samo

Natalia a wiadomo czemu Twój organizm tak reaguje że hemoglobina i tak zawsze poniżej normy ?

Niestety nie... tyle lekarzy było i nikt nie wie, ale mam tak od urodzenia :( 

Kochana ja miałam cała ciąże anemię i po ciąży i przed ciąża takze wiem o co chodzi. 

Za mało buraków teraz będzie okres na takie rzeczy. Buraczki do obiadu, krem z buraka, barszczyk i jedziesz kochana 

Ja na szczęście w żadnej ciąży nie miałam problemu z hemoglobiną za to z cukrami już tak :/ po porodzie spadła mi hemoglobina i musiałam suplementowac żelazo do końca połogu. Ale zawsze można domowymi sposobami. :) 

Natalia skoro od dziecka to Juz gorsza sytuacja. U mnie to tylko w ciążach normalne 

Ja nie miałam takich problemów na szczęście w ciąży ani poza ciążą 

Oj za mało buraków nie ... naprawdę robiłam wszystko co się da. Moja mama z wykształcenia jest dietetykiem wiec mimo, że nie pracuje w tym to zawsze posiłki robiła pode mnie także buraki do obiadu musiały być, non stop wątróbka, szpinak itp. Dodatkowo codziennie pije szklankę zakwasu z buraku jej roboty ... a mimo to hemoglobina dalej niska - żelazo skoczy ale hemoglobina juz nie ;/

Współczuję, ja bym się do wątróbki nie zmusiła nawet gdybym miała mieć anemię do końca życia. A to jednak produkt ktory ma Najwięcej żelaza i najlepiej przyswajalne bo to też jest ważne. 

To rzeczywiście dziwne ze jedząc takie produkty masz problemy, powinnaś mieć świetne wyniki. I tak naprawdę to spore poświęcenie wiec denerwujące że nie daje skutki 

Ja bym też w życiu nie zjadła wątróbki, o nie nie nie 

Feee, wątróbki też nienawidzę. A najśmieszniejsze jest to że często robię mojemu bo lubi , i smakuje mu jak robię mimo ze doprawiam na oko bo nawet nie jestem w stanie spróbować hahahs

Natalia a jak mamuska robi ten zakwas ? 

Ja wątróbki  tez nie lubie aczkolwiek kiedys corce robilam z cebula i jabłuszkiem to bylo nawet zjadliwe ;) 

Zależy pewnie jak się przygotuję , ja nie lubie jej bo pamietam  jej smak z dzieciństwa;( 

Szpinak uwielbiamy z makaronem i serem ;) 

Podroby są super! Watróbki, serca, żołądki.. Mniaam