Witam szukam elektrycznego aspirator do nosa musi buc cichy i dobrze wyciągać wydzielinę jaki model polecacie :) ?
Miałam z canpola i sprawdził się ale nigdy nie mielismy jakiegoś większego problemu
My mamy sopelek, który można podłączyć do odkurzacza ale że odkurzacz mamy pionowy więc nie da rady a drugi przemysłowy więc ma za duża moc. Odciagamy jedynie przez usta bo inaczej się boje ze zrobię dziecku krzywdę. Ale chętnie posłucham innych mam.
Akk są adaptery do odkurzacza pionowego. Sprawdź sobie w internecie. Koleżanka ma i sobie chwali.
My mamy katarek plus i świetnie się sprawdza ale on też do odkurzacza nie jest elektryczny
Ooo dzięki za polecajke w sumie widzisz nawet o tym nie pomyślałam
Ja mam aspirator elektryczny z Canpol babies. Bardzo go sobie chwalę. Jest przenośny. Cichy. Dość dobrze wciąga. Jednak dla starszych dzieci i z dużą ilością wydzieliny proponuje te końcówki do odkurzacza bo jednak to ma dużo większą moc ssania
Ja miałam dwa i mam je nadal;)
Canpol zwykły z wymiennymi końcówkami wg mnie super się sprawdza końcówki silikonowe miękkie bez filtrów łatwe w użyciu łatwe w czyszczeniu zapakowane w fajne pudełko;) ale to jest taki prosty najzwyklejszy aspirator
Drugi elektryczny córka ma 2 latka i nadal jest w użytku są dwie końcówki wymienne zależne od wydzieliny sam system odciągania nie jest zły ale trzeba pamiętać aby wcześniej nawilżyć nocek woda morska w sumie w obu przypadkach przy użyciu aspiratorow;)
Co do mocy... Warto pamiętać o ładowaniu ;) bo wtedy ta moc faktycznie słabnie;) ale ogólnie jest dobry cichy i fajnie się spisuje o ile maluch nie jest na tyle ciekawy aby go zabierać ;)
Akk ja kupowałam na allegro od gościa który drukuje na drukarce 3D adaptery do odkurzaczy pionowych ale moj przynajmniej bardzo słabo ciągnął... oststecznie kupiłam specjalnie odkurzacz pod katarek
Właśnie dzisiaj odebrałam paczkę z aspiratorem i testuję, bo niestety córka ma katar:(.
Mój wybór padł na Novama Pingo. Miał chyba jedną z największych mocy (pomijając taki za 600zł - trochę za drogo dla mnie), ma dwie końcówki, łatwo się czyści, jest poręczny, cichy i ma melodyjki (z nich jeszcze nie korzystałam, bo córka dobrze znosi "odsysanie").
Ogólnie ściąga w miarę dobrze, na pewno lepiej niż gruszka i NoseFrida (do ściągania ustami). Chociaż słyszałam, ze największą moc ma katarek do odkurzacza, ale u mnie akurat odpada ze względu na hałas i psa. Trzeba dopasować sobie odpowiednią końcówkę i obrać dobrą technikę. Myślę, że nabiorę wprawy i będzie ok:)..
Także narazie tyle mogę napisać, takie pierwsze wrażenia.
My mamy aspirator Canpol i wystarcza nam przy takim zwykłym katarze infekcyjnym, a kiedy wydzieliny jest bardzo dużo, to używamy katarka z odkurzaczem. Ale też synek o dziwo potrafi już naprawdę ładnie dmuchać nos, co mnie wciąż zadziwia, bo ma dopiero 1,5 roku :)
Ja rowniez miałam zwykły z Canpol w takim błękitnym pudeleczku wygrałam go 10lat temu na forum Canpol i taki sam kupiłam po 5latach dla młodszego bo byłam zadowolona . Jakoś nie jestem przekonana do tych elektrycznych dlatego nie doradze.
Tak ten z canpol super jest !
Aspirator z Canpol jest świetny, a na duży katar katarek -Aspirator do odkurzacza ;) z haxe też polecam -używałam przy pierwszym dziecku ;)
widziałyście te laktatory canpola z aspiratorem?ciekawa jestem jak one sie sprawdzają?
w sumie takie urządzenie 2w1;)
Aniss właśnie też oglądałam laktator z odciagaczwem. Super sprawa. My akurat laktator mamy z Lovi ale jak ktoś szuka to myślę że warto.
Laktator z aspiratorem brzmi ciekawe jak ktoś nie ma laktatora to warto kupić taki z aspiratorem , myślę że cenowo wychodzi taniej niż kupować osobno. Ja już mam laktator z Canpol i z lovi q aspirator myślę że kupię 3ten sam co 10lat temu i 5lat temu;) czyli z Canpol;)
Właśnie też to widziałam. Używała któraś mama ? Może podzielić się opinią?
Też jestem ciekawa jak to działa.
Nie spotkałam się do tej pory z laktatorem połączonym z aspiratorem. Mam osobno laktator i aspirator. Mój aspirator nie jest elektryczny. Mam sopelek, którym można odciągać wydzielinę ręcznie i za pomocą odkurzacza.
Akk też się przyglądałam jak on wygląda bo mnie zainteresował w sumie sam pomysł;)