Jaką wodę podajecie dziecku?

Hej, niedługo zaczynamy rozszerzanie diety  i zastanawiam się jaką wodę podajecie swoim dzieciom?  Kupjecie w sklepie wodę przeznaczoną dla dzieci czy wystarczy  woda przegotowana?

Zwykła z butelki :)

Nie musi to być typowo dedykowana dla dzieci typu mama i ja, może być przygotowana z kranu Natomiast ja osobiście jak widzę Ile kamienia osadza się na czajniku to wolę kupować butelkową, ważne żeby nie była mineralizowana za bardzo, Ja kupuję Żywiec Zdrój bo sama taką piję

U nas na początku podawaliśmy wodę przegotowaną i wystudzoną, bo było najwygodniej. Później zaczęliśmy kupować wodę butelkowaną z oznaczeniem, że jest odpowiednia dla niemowląt zwłaszcza na wyjazdy. Ważne, żeby była niskozmineralizowana i bez dodatków.

Ja mleko czy herbatki robie w wodzie Primavera rozowej :) od urodzenia rozrabiam mleko w tej bo po twj z kranu przegotowanej brzuszek bolal.. chyba za duzo kamienia jest w niej a tak mam spokoj :) 

Podawałam i przegotowaną i butelkową, butelkową trochę później. 

Jeśli chodzi o kamień w wodzie kranowej, to wytrąca się właśnie podczas gotowania, wówczas woda jest już bardziej miękka - sprawdzałam paskami to testowania wody :)

U Nas zdecydowanie NIE dla plastiku, nie chcemy narażać maluszka na mikroplastik od najmłodszych lat,  na początku podawałam wodę przegotowaną , ale nie ma już w niej żadnych składników mineralnych, więc przestawiliśmy się na dobrej jakości filtr do wody i moim zdaniem tak jest najlepiej �

Przegotowaną. A na wyjazdy bądź wyjścia zawsze woda w butelce była w razie co. 

Ja podaję źródlaną.

Ja podaje wode przygotowana albo wode źródlana

Przegotowaną, wystudzoną. W Katowicach jest miękka woda więc nie filtruje. Jeżeli macie twarda wode to polecam zwykły dzbanek z filtrem np dafi. 

Awaryjnie podaje wodę źródlana.

Mnie też przeraża ilość kamienia jaka osadza się w czajniku,  dlatego jestem bardziej przekonanna do wody butelkowanej.

U nas sprawdza się woda butelkowana dla dzieci, ale czasem podaję też przegotowaną, gdy jestem pewna jej jakości. Ważne żeby była delikatna dla brzuszka

Ja podaje przegotowaną bądź też z filtra wodę. U starszej córki po roku dawałam też wodę z kranu bo mamy bardzo dobre źródło i takiemu dziecku czasem lepiej podać taką wodę niż tylko sklepowa.  

Zaczęliśmy od przegotowanej wody i nawet na wyjście z domu brałam swoją wodę w butelce czy bidonie. Po czasie spróbowaliśmy wody z butelki i mała chętnie ją piła. 

Ja również podaję przegotowaną. Czasami kupie jakąś butelkowaną zwykle przeznaczoną dla dzieci np. typu zdrojek. 

1 polubienie

starszak zawsze pil przegotowaną tylko nie bezpośrednio z kranu- uzywam dzbanka filtrującego . Teraz jiż bezpośrednio z dzbanka lub bidonu filtrującego 

Przegotowaną zazwyczaj 

Przygotowana woda od początku :)

Również podaję przegotowaną ale mała nie chce wcale pić.