Mleko robie na primavera, jest z pdzeznaczebiem dla niemowlat wiec mysle ze jako sama w sobie mozesz spokojnie podawac
Jak nie chce pić to spróbuj podać ze zwykłej butelki żeby dziecko widziało że ty też z takiej pijesz to chętnie spróbuje l.
No u nad jest problem z piciem bo nie chce wgl piv ani wody ani herbatek nic. Butelek mam tyle ze moge sklep otworzyc od koloru do wyboru. Z kubka tez nie chce ze zwyklej butelki tez nie
A próbowałaś dawać przez słomkę albo z ‘magicznego’ kubka z ulubioną postacią? Można dolać odrobinkę soku albo kostki lodu do środka takie małe czary-mary No i dużo cierpliwości, bo czasem to po prostu faza i nagle samo się zmienia
O tak niedawno kupiłam soda stream I mały jak zobaczył te butelki i że to się gazuje to pije tylko tą wodę. Przelewa do kubeczka i pije. Nagazuje mu 1x całą butelkę więc znikoma ilość gazu tam jest ale na dziecko działa
Można też kupić jakąś kolorową, grającą rurkę i mode tym uda się zachęcić dziecko do picia
O to też by się mogło sprawdzić
Ogolnie zauważyłam że jak mały ma jakąś fajną butelkę lub kubek to chętnie pije wodę. Tak normalnie nie koniecznie
U nas nie było problemu z piciem wody. Dostali kubeczki ze słomką z Lovi. Zwykle bidon stoi w kuchni na stole, w zasięgu wzroku dziecka. Szybko nauczyli się pić.
Tak w biedrace kiedys byly takie syper grajace za 25 zl po kazdym pociagnieciu zaczyna grac a jak konczyl leciec napoj przez slomke to konczyla grac… moj stnek mial problem z piciem w sensie ze zrobil lyka i bylk po wszystkim, nie pil odpowiedniej ilosci wody… a slimka zachecala go do wiekszej ilosci lyków ale to juz byl starszy 2/3 latka
U nas na początek była woda przegotowana. Mieliśmy różne kubeczki od Lovi i one nas wspomagały w nauce picia
U nas też głównie przegotowana woda
U nas tak samo
Fajne kubeczki mogą zrobić robotę. Mój dzisiaj kupił sobie bidon ze spider manem i po przyjściu do domu wypił cały hahaha zobaczymy jak będzie jutro ale tam się z pół litra mieści
U nas też bidon nas uratował , mały nie chciał pić bardzo mało na codzień pił kupiłam mu dwa kolorowe bidony to sam się prosi aby mu nalać wody i jeszcze mięty dołożyć