Jaka szczoteczka?

Do pierwszego ząbka kupiłam taką gumową na palca z babyono. Teraz używamy zwykłej manualnej z jordan dla dzieci bo są mega mięciutkie.

Jaką szczoteczkę wybrałyście dla niemowlaka do pierwszych ząbków? Zastanawiam się czy kupić soniczną czy taką zwykłą manualną. 

My pierwsse mielismy ala gryzaki plus taka szczoteczka silikonowa na palec;) pitem juz szczoteczki0-2 lub 0-3 zaleznie od dostepnosci szczerze to co chwila sa do wymiany bo mala je gryzie;) wiec takie soniczne elekteyczne to jeszcze poczekam ;)

Kupiłam soniczna taka fioletowa seysoo

My na razie korzystamy tylko z takiej na palec ale mamy w planach zakup takiej z curaproxu :) Sami takich używamy i są mega mieciutkie. 

My używamy takie na palec jak i normalnej dla dzieci ;) mamy także elektryczna ale syn za bardzo nie chce ostatnio z niej korzystać;)

Jako pierwsza szczoteczkę do zębów kupiliśmy taka która służyła również jako gryzak, dostępna w Rossmanie firmy Jordan, u nas sprawdziła się świetnie �

Ja mam szczoteczki z firmy Jordan i są ok. Córka fajnie chce być Ząbki. Ale jak ja myję moją soniczna szczoteczkę żeby to też się jej podoba i zawsze trzyma ze mną szczoteczkę

Używamy na wyjazdach takiej zwykłej z biedronki z przyssawka e

Te z biedronki sa calkiem fajne maja dwa rodzaje jednak xhyba wlasnie jordana z taka dziurka w srodku z jednej steony jest gryzak a z drugiej strony szczoteczke;) ale te na  przysawxe tez sa fajne ;) chociaz xhgba dla starszych maluchow

A takie co dziecko może sobie jej używać jako gryzak można używać do mycia? 

U nas od samego początku sprawdziła się szczoteczka elektryczna, używana na delikatnym programie od samych początków z ząbkowaniem. Teraz kupiliśmy nową, która ma więcej programów i u naszego 3,5 latka sprawdza się super, bardzo ją lubi, dzięki temu sam chętnie prosi o podanie mu w celu umycia zębów :) 

Siataklaudia jaka to konkretnie szczoteczka?  Można jej używać u małych jak i większych dzieci ze względu na wiesza ilość programów? 

Logopeda nam poleciła seysoo

A od kiedy u dzeci stosujecie elektryczną? W sensie w jakim wieku ja wprowadziliście? 

Ja mam osobiście szczoteczkę soniczną Philips i widzę że zęby są bielsze się dziecku mam taką normalna i sama jej myje ząbki 

Od 1,5 roku soniczna mamy :)

Miła jagoda ona poprostu jsst tak zrobiona ze ta częsc co sie trzyma raczka to jest w formie gryzaczka tak bynajmniej wyglada;) pewnie barfziej dla takich maluchow ktore gryza wszystko w czasie zabkowania;)

Mój roczny synek póki co używa szczoteczki Elmex 0-3. Najpierw ja mu myję, potem sam próbuje.

To tak jak mój;) najpierw ja myje ząbki,  a później sam ;)