Czy małemu dziecku, 14 miesięcy, można dać do mycia zębów szczoteczkę elektryczną?
syn odkąd zobaczył, ze mam szczoteczkę soniczną, nie chce myć ząbków swoją zwykła manualna. Chcialam mu kupić taka mała szczoteczkę na baterie, żeby robiła te „bziubziu” i miała jakaś światełka, ale mąż jest kategorycznie przeciwko. Twierdzi, ze mały musi wyrobić sobie umiejetność mycia zębów ręcznie - argument do mnie trafia, ale to ja walczę z małym i myciem zębów :)
Czemu musi wyrobić sobie nawyk mycia ręcznie skoro w przyszłości i tak chcecie mu dać szczoteczkę soniczna? :) Jeśli poradzi sobie już z taką szczoteczką to czemu nie :)
Dziecko 14 miesięcy, to jeszcze kilka lat Ty będziesz te zęby myła i zdąży samo wyrobić nawyk. Ja uważam, że soniczne czy elektryczne lepiej umyją zęby niż tradycyjna. Co więcej taka ciekawa szczoteczka może zachęcić dziecko do mycia zębów. Ja mam soniczną dla małego, z podświetleniem. Teraz się przyzwyczaił, ale na początku była frajda myć. Dzięki podświetleniu nie raz myję zęby w łóżku, tylko przy lampce nocnej. Tradycyjną to dostaje, jak chce sam pomyć. Oczywiście ja zaraz poprawiam po nim.
Właśnie to jest super przede wszystkim kiedy dozecko chce samo myć zęby głównie dlatego że pewnie umyje je dokaldniej niż zwykła szczoteczka :) mi się wydaje że jest to fajny zakup a nie wyrzucenie pieniędzy w błoto więc warto pomyśleć o takiej szczoteczce :) jak będziesz mieć coś na oku poczytaj opinie na internecie i kup jakąś sprawdzona
14 msc to troche małe dziecko ale tak czy siak musisz go pilnowac przy myciu tych zebów. spróboj mu umyć i zobaczysz jaki bedzie efekt. I tak musisz Ty myc mu te zeby an razie bo przeciez jest za mały. a jaka różnica jaką szczoteczką? ważne przeciez żeby ząbki były umyte :)
Ja uważam że mąż ma rację . Poza tym nie wiem czy są takie szczoteczki dla małych dzieci. Zawsze producent podaje kategorie wiekową. Ja się nie spotkałam ze szczoteczka elektryczną dla dziecka malutkiego. Widziałam tylko takie od 3 lat . Może warto zasięgnąć porady stomatologa? Jak będziecie na pierwszej wizycie żeby sprawdzać ząbki to warto zapytać co specjalista myśli na ten temat
Ja uważam że mąż ma rację . Poza tym nie wiem czy są takie szczoteczki dla małych dzieci. Zawsze producent podaje kategorie wiekową. Ja się nie spotkałam ze szczoteczka elektryczną dla dziecka malutkiego. Widziałam tylko takie od 3 lat . Może warto zasięgnąć porady stomatologa? Jak będziecie na pierwszej wizycie żeby sprawdzać ząbki to warto zapytać co specjalista myśli na ten temat. Jescze mi się przypomniała jedna rzecz. Ostatnio w pracy miałam szkolenie (branża dzieciowa) paji doktor polecała taka szczoteczkę z Hebe jak na zdjęciu poniżej . Przystępna cenowo, ja muszę wypróbować . A może któraś z was już miała okazję ?
Wysyłam Ci szczoteczkę soniczna dla dzieci w wieku 0-3lat. Sama ja kupiłam synowi I chętnie myje ząbki chociaż na początku trochę bał się ale widzi jak ja myje i przełamał się;) wzorowałam się oceną i opiniami no i nie zawiodłam się;)
ja swoim dziewczyna na poczatek kupiłam takie zwykłe małe szczoteczki z biedronki, chyba nawet dalej sa dostepne, małe dzieci gryza szzczoteczki wiec czesto trzeba wymieniac, tych nie było mi szkoda i nauczyły sie ladnie myc zeby. alektryczne kupowałam jak któras była starsza
Ja ostatnik tez w biedronce kupilam z gryzakiem po drugiej stronie i swietne sa mala sobie na paluszek zaklada i gryzie;) ostatnio nawet na promce byly;)
U mnie w szczoteczce pierwszej sylikonowej zagryzła cała rączkę a potem ta sylikonowa część do mycia zębów była na tyle pogryziona że musiałam wymienić szczoteczkę
Ja to m okropny problem z myciem . Córka tylko sama sama. Nie da sobie umyć a sama nie zrobi tego dokładnie .. wiadomo.. ;/ raczej to wygląda wlansie tak że gryzie i zlizuje pastę . Różnych rzeczy próbowałam żeby ona myłam i a ja umyję jej że myjemy na zmianę że pokazuje jak ma robić No i w sumie nic nie działa
U nas jest tak z myciem głowy leje sobie do oczu ale musi sama a potem jak ja chcę jej spłukać pianę to jest płacz i krzyk bo sobie nie da bo już wcześniej sobie naleje do oczu bo nie słucha i potem nie i koniec i trzeba na siłę przytrzymać ja i szybko spłukać
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.