Jak u nas spadł śnieg to właśnie większość miała letnie … i potem tylko wypadki , co chwilę widziałam jakieś auto na lawecie albo że ktoś się gdzieś zakopał
Ale nie ma jeszcze takich mrozów które by spowodowały że letnie opony by źle trzymały. Raczej to niedostosowanie prędkości do warunków i brawura bo myślał/myślała że dobrze jeździ a tu się okazało że nie.
I jedno i drugie, a do tego każdy zabiegany, zamyślony, a tu wiele nie potrzeba żeby się coś przytrafiło niestety ![]()
W tym roku mój mąż miał farta, bo zmienił opony dosłownie dzień przed tym jak spadł śnieg
Zawsze zmieniał opony z dużym wyprzedzeniem, a w tym roku jakoś o tym zapomniał, ale na szczęście na ostatnią chwilę zdążył.
Ale letnie opony źle się trzymają drogi już poniżej ok 7 stopni. Nie tylko przy mrozach.
Ja sie balam o droge …
a tam problem byl z jedna mama co jechala jako opiekun
mi sie od razu ona nie podobala bo wiem z jakiej rodziny pochodzi no ale ok… wsiadla do autobusu z dziecmi i po 10 km ja wysadzili:see_no_evil: w termosie miala herbate z wkladka
taka pijana byla ze masakra
finalnie dzieci jechaly same z pania a kierowca byl jako dodatkowy opiekun ![]()
O kurczę, to nie fajnie że ją wytypowali na opiekuna. Całe szczęście że w porę zareagowali
Ona sama sie zglosila bo nie bylo nikogo chetnego… kazdy pracuje a ona siedzi w domu…
Ogolnie to ja sie dziwie ze wychowawczyni sie zgodzila ze ona pojechala bo chyba maja jakas adnotacje w papierach ze zabrali jej rok temu dzieci do rodziny zastepczej potem oddali bo juz nie pila jakis czas i teraz znowu pije… i sie wlasnie dziwilam ze Pani taka osobe wziela ze soba ![]()
U nas były kilka dni, zależy skąd jesteś
było straszne lodowisko na drodze
O jeny szkoda dzieci
Co za historia!
Całe szczęście że szybko się zorientowali co do tej pani, bo masakra żeby taka osoba była odpowiedzialna za grupę dzieciaczków
aż ciarki przechodzą…![]()
Ja wiedzialam ze ona cos wywinie … ale nie pomyslalabym ze tak szybko ![]()
myslalam bardziej ze jak dojada to gdzies pojdzie w tango
Zaskoczyła szczególnie wszystkich
ale na szczęście, że szybko to zostało zakończone, że jednak nie pojechała z tą grupą ![]()
Ale dzisiaj taka typowo jesienna pogoda. O 8 rano juz bylo +8 stopni.
Ale jak wracalam do domu to w radiu mówili o mrozach i śniegu na Święta. Fajnie by bylo
U nas wilgotno i mokro chodź ciepło. Szkoda, że nie ma słoneczka …. Dodało by energii
Oj to prawda, tęskno za takim śnieżnym zimowym klimatem w Święta
to dodaje od razu bardzo tego uroku ![]()
U nas ja nasypało śniegu końcem listopada to masa dzieci powychodziła na saneczki (mamy taką mini górkę) …… trzeba korzystać bo śniegu w mieście nie ma za dużo
Jeju u nas taka pogoda , że mnie głowa boli od wczoraj… halo słońce gdzie jesteś ?
U mnie tez bol glowy od dwoch dni
jeszcze sie zblizaja ciezkie dni i dlatego ![]()
A u nas wiosna
wczoraj 14 stopni i slonce
dzieiaj tez ma byc w miare bo 10 stopni ale chyna juz bez slonca