Jaka Pogoda u Was?

A na Vinted masz wystawione?

1 polubienie

tak a co szukasz?
mogę zejść z ceny jak by co
jeszcze mogę dorzucić body z H&M i różne marki ale mam od 68
legginsy bluzy różne rodzeje dresik
kombinezon z misia z hm 62

azula_666

@magdallenka08971 bylismy pierwszy raz w tej części Egejskiej, w okolicach Bodrum :sun_with_face:

1 polubienie

Bo dziewczyny teraz gorzej się zachowują od chłopaków, syn męża jest spokojniutki a moja córka wodę by podpaliła :see_no_evil: właśnie najbardziejnie dobija że czasami tak do mnie czy męża zwraca się niemiło, ja jak bym tak się odezwała do moich rodziców to bym tak po tyłku dostała za pyskowanie​:see_no_evil: jak próbowałam coś dyskutować kiedy dorastałam to mój tata do mnie "dyskusja za 18 lat teraz nie będę z tobą dyskutować " i sobie szedł i koniec rozmowy bylo i dyskutowania z nim :rofl:

Ojj mialam to samo ja mialamntaka sama sytuavje na marketplace :see_no_evil: ale niestety u mnie sie inaczej skonczylo pomimo ze zareagowalam po 5 min to i tak konto wyczyscili i wzieli kredyt :frowning: to co mialam w skarpecie zostawili bo tam sa dodatkowe zabezpieczenia…

Jak pierwszy raz cos spraedawalas na olx to zazwyczaj pierwsze osoby co pisza od razu po wystawieniu posta to oszusci… kiedzys czytalam na jakism forum wlasnie…

2 polubienia

Wtedy pisalam odwolanie do banku ze maja slabe zabezpieczenia itp. To bank odpisal ze dzialalam razem z oszustami i ze teraz ja probuje wyludzi kase z ubezpieczenia :see_no_evil:

1 polubienie

O matko a w jakim banku miałaś konto? Wiesz teraz to mają banki takie chaczyki niby płacisz wszystko jest ładnie pięknie a jak przyjdzie z odszkodowaniem to nienalezy się bo coś tam …

Dokładnie i w tym momencie my jako dorośli też nie do końca wiemy jak się zachować bo byliśmy wychowywani kompletnie inaczej nie chcemy żeby dziecko czuło się w taki sposób jak my byliśmy a z drugiej strony no po prostu dzieciaki teraz zaczynają przeginać

Na olx jest tak właśnie że jak się założy konto to zgłaszają się sami oszuści najpierw , trochę kiedyś sprzedawałam to się z tym spotkałam. :pleading_face: oni wiedzą że nowe konto ktoś się nie zna jeszcze na tym i tak właśnie oszukują

1 polubienie

I co musiałaś spłacać ten kredyt ? Jak się u ciebie to skończyło ?

@Molly tak polecałam OLX bo my bardzo dużo z mężem na nim sprzedajemy . Telefony, walizki, ubrania, sprzęty różne …… ale to nie znaczy że tak jak na Vinted czy na innych portalach nie ma oszustów. My też jak jakieś rzeczy wystawiamy to zgłaszają się do nas dziwni ludzie i zadaja pytania a potem coś w stylu że zaraz wyślą pieniądze żeby już pakować i nadawać przesyłkę i wysyłają jakieś potwierdzenia że niby zrobili przelew. Albo zadaja pytania takie tendencyjne że mój nóż od razy wyłapuje to to oszustwo i nie koresponduje już z taką osobą.
My mamy zasadę że najpierw ktoś musi zrobić przelew na telefon a potem wysyłamy. Zawsze też fotografujemy paczkę i wysyłamy fotkę ze już spakowana i ze nadana. Staramy się działać ok tak żeby właśnie ktoś się nie stresował że zapłacił a paczki nie ma.

1 polubienie

Zapowiada sie kolejny sloneczny dzień :sun_with_face: Także korzystajcie Dziewvzyny jesli maxie taka możliwość :slightly_smiling_face:

1 polubienie

A na dużą sumę wzięli? I dużo zabrali ? Masakra trzeba na prawdę wszędzie uważać, pamiętać żeby nie wchodzić w linki i nigdy nie podawać swoich danych

Ciągle o tym mówią by nie wchodzić na linki …. Aż dziwne że nadal ludzie się nabierają. Mówię ogólnie bo słychać że ludzie nadal się na to nabierają i tracą pieniądze

1 polubienie

Jestem ciekawa na jaki kredyt jej zrobili

Bo ktoś cię cieszy że udało mu się sprzedać… i wtedy niestety takie rzeczy się dzieją

Można się cieszyć ale też trzeba się dziesięć razy zastanowić

Nooo to tak, ja zawsze mega uważam na takie rzeczy . Nawet jak coś mamy kupić i dać zaliczkę bez żadnego papieru to się boję

Zabrali 3700 a kredyt wzieli na 5 tys.
Musialam splacic odsetki jakies 1670zl :confused: