Jaką butelkę Lovi polecacie?

Witam serdecznie, w maju przyjdzie na świat moje pierwsze dziecko.
Chciałabym bardzo karmić piersią jednakże wiem, że nie zawsze jest to możliwe i wolałabym mieć przy sobie butelkę.
Zdecydowałam się na Butelke Lovi ze względu na styl jej wykonania oraz pozytywne opinie innych mam.
Doradzcie mi proszę która dokładnie wybrać dla noworodka oraz jaka pojemność będzie najkorzystniejsza przy ewentualnym dokarmianiu.
Z góry dziękuję za pomoc :smiling_face:

Myślę, że każda się sprawdzi. Medical+ czy inne nie zaburzajce odruchu ssania, czy bezpieczne dla karmienia piersią. Każda jest fajna. My swoją przygodę z karmienia butelka zaczęliśmy od TomweTippe i to było okropne… Smoczek zapadal się do środka i strasznie mnie to wkurzalo. Zaraz załatwiam butelek z Lovi i cały czas takich używamy, są po prostu świetne. Bardzo fajne smoczki, butelka fajnie “siedzi” w ręce :slight_smile:

Wszystkie butelki lovi są świetne :slight_smile: Co do wielkości to najlepiej mieć przynajmniej jedną mniejszą a drugą większą. Ja na początku kupiłam 2 większe, które mają 250 ml i dwie mniejsze o pojemności 120 ml bodajże jak dobrze pamiętam. Kolejne 2 butelki dostałam w prezencie od siostry, ale myślę, butelek nigdy za dużo :smiley: Zwłaszcza wtedy kiedy myślisz również o zakupie laktatora do odciągania pokarmu przy karmieniu piersią, z pewnością butelki będą niezbędne.

Ja odpoczynku odciągałam pokarm laktatorem i dokarmialismy też mm, mieliśmy butelki lovi Medical 120 ml na początek starczyło dopiero gdy syn zaczął zjadać te 120 ml to wymieniliśmy na lovi medical 250 ml bo w większej lepiej się mieszało mm.Obecnie testujemy butelki lovi Trends (są o pojemności 120 ml i 240 ml) z pięknymi nadrukami i też są świetne ;D Polecam jedne i drugie, warto zacząć od małej i później przejść na większą, małe spr się przy dopajaniu np.wodą.

Polecam Lovi Medical + nie zaburzającej odruchu ssania. Sama używałam butelki tylko w momencie kiedy wychodziłam z domu i ktoś musiał zostać z dzieckiem w domu.
Na początek wystarczy Ci jedna butelka 120 ml. Musisz zobaczyć czy ta butelka będzie odpowiadała Twojemu maluszkowi. (butelka potocznie a chodzi o smoczek) bop nie każdy smoczek będzie maluszkowi odpowiadał.

Również polecam Medical jednak gdy przetestowałam butelki szklane Diamond Glass to używam tylko ich i uważam, że przy noworodku też się dobrze sprawdzą, ponieważ w szkle mleczko szybciej się grzeje i dłużej utrzymuje swoją temperaturę, a maluszek jednak długo je. Pamiętaj, że smoczki wymieniamy co miesiąc- dwa

Też polecam medical + na początek 120 ml spokojnie wystarczy . A jeśli lubisz kolory to rozważ również butelki trends sliczne wzory , smoczek ten sam tylko nie mają wciec do trzymania . Używam medical i trends, obie świetnie się sprawdzają już od pierwszych dni . O butelkach lovi możesz również poczytać w zakładce opinie testerów .

My od urodzenia używamy Medical + i mały nie mial problemu z jedzeniem . Nie zaburza odruchu ssania i tak jak mówią dziewczyny na początek starczy Ci 120ml mój synek ma 3 miesiące i dalej korzystamy z tych butelek obecnie je 120 ml . Także na jakiś czas na pewno starcza . My wymienialiśmy tylko smoczek co miesiąc :slight_smile:
Nowa kolekcja trends jest przepiękna :heart:
A butelki są w takim kształcie że do każdego podgrzewacza będą pasować .

To jeszcze dodam, że mieszczą się w sterylizatorze canpol więc na to też warto zwrócić uwagę :slight_smile: miałam kiedyś butelkę pewnej firmy, która nie mieściła się we wszystkich termoopakowaniach, a z Lovi nie ma tego problemu :wink:

Mama poleca szklaną butelkę bo mleko szybciej się nagrzewa ale i szklaną butelkę łatwiej utrzymać w czystości i nie odbarwia się więc to też są dodatkowe plusy,

Dziewczyny Lovi ma szklane butelki ?? Jakoś nie mogę nigdzie kupić :confused:
Mama.gratki powiedz coś więcej o sterylizatorze z Canpola bo chce kupić jakiś zależy mi żeby kilka butelek zmieścić bo mam podgrzewacz z Lovi ale tam tylko jedna wchodzi . Dzisiaj jadę na zakupy i chciałam kupić coś większego :slight_smile:

Patka, z całego serca Ci polecam bo ja dzięki niemu odetchnęłam. Jest duży, ale musi taki być żeby wszystko mieścił. Używam od grudnia około i jeszcze nie zakamienił się, wygodnie się go obsługuje, wchodzi do niego chyba 6 butelek, na górze jest sito i na nim mam smoczki, laktator. Mieści się do niego mnóstwo, sterylizuje około 10-12 minut, z nim jest wszystko bardziej uporządkowane :slight_smile:

Mama.gratki dzięki właśnie takiej pozytywnej opinii szukałam potrzebuje czegoś dużego żeby więcej rzeczy od razu wyparzyć :slight_smile: będę szukać teraz stacjonarnie żeby zobaczyć jak wygląda przy okazji wizualnie :slight_smile:

patka, u nas cena online jest znacznie niższa niż stacjonarnie. W smyku jest też często tak, że cena online jest niższa więc możesz zamówić internetowo ,a odebrać na przykład w sklepie stacjonarnym - wtedy odbiór jest bezpłatny, Co do obejrzenia to nie jestem pewna czy Ci się uda bo są zapakowane w pudełka i widziałam, że nawet są zaklejone więc odpakowanie w sklepie odpada bo nikt już raczej takiego rozpakowanego towaru nie kupi. Możesz sprawdzić wymiary i wizualnie ulokować go z centymetrem na blacie kuchennym - ja tak często robię albo układam sobie kartki papieru o podobnych wymiarach w dany miejscu żeby sobie to zwizualizować - niestety w inny sposób nie mam na to szans bo kiepsko u mnie z wyobraźnią przestrzenną :slight_smile:

Pisałam Ci już, że sprzęt jest duży, ale ustawiłam go w rogu obok ekspresu i w ogóle mi nie przeszkadza, w czasie dnia nie zwracam na niego uwagi więc jeśli wygospodarujesz trochę miejsca z boku blatu to powinnaś być zadowolona :). Co do sterylizatora to na prawdę warto bo unikniesz parującego wrzątku minimum 5 minut, ryzyka poparzenia, rozklejających si ę woreczków do kuchenki mikrofalowej i zaoszczędzisz mnóstwo czasu :slight_smile:

Mama.gratki dzięki w sumie nie pomyślałam o smyku a przecież zamawiam tam często jakieś przydatne rzeczy . O i tak zgodzę się że w sklepie drożej niż na stronie aczkolwiek probowalam z odbiorem w sklepie i w smyku nie ma takiej opcji.
Ja mam własnie miejsce na stoliku chokerowym i tam mam podgrzewacz i express i raczej nie będę miała miejsca . Jakoś będę musiała to pozmieniać żeby pasowało ładnie :slight_smile:

Przy pierwszym dziecku wybieralismy butelki Lovi bezkolkowe (nie pamiętam nazwy ) i wraz ze wzrostem wybieralismy większe. :slight_smile:

Myślę, że na początek lovi Medical ze względu na swój zgrabny kształt i ułatwienie przez wycięcie na palce się sprawdzi :slight_smile: Pati lovi ma na pewno szklane butelki kolekcji Retro oraz Diamond Glass :slight_smile:

Moim zdaniem bezkonkurencyjna będzie szklana, diamond glass, na początek ta mniejsza. Super się sprawdza jeśli chodzi o utrzymanie czystości. W dodatku wzory to cudeńka! ?

Agnieszka dzięki będę musiała poszukać bo szklaną lepiej w czystości utrzymać :slight_smile:

Na początek polecam Lovi medical. Ważne żeby butelka a dokładnie smoczek nie zaburzała odruchu ssania.

Jeśli chodzi o szklane butelki są super bo łatwiej utrzymać je w czystości i nie zachodzą, mleko szybciej się w nich nagrzewa.