Beata my używamy Ziajki z bobrem od samego początku
Czy trzeba później płukać jamę ustną dziecku>?
my ziajki z bobrem
beata raczej dziecko nie wypłuka dopuki sie tego nie nauczy...moja ma 15 mies i nie płuka po myciu zabków
Beata nie trzeba. Specjalna pasta żeby nie trzeba było tego robić bo dziecko tego nie umie
Nie wiedziałam dlatego pytam
Beata to już wiesz ;) z tej zajki są różne zwierzęta na tubce. Mąż kiedyś kupił z wiewiórka ona jest smakowa i koloru różowego moja córeczka od razu ją odrzuciła. Woli z bobrem która jest miętowa i biała
Będę na zakupach to będę musiała się rozejrzeć
Beata ją w aptece kupuje
Beata zwróć uwagę żeby miała 1000ppm fluoru. Ziajka, Colgate, Baby Brush.
kverve teraz własnie mam colgate i elmex..
Właśnie oglądałam elmexa razem ze szczoteczką
Moja bratowa wkładala od razu do łóżeczka i mały zasypial ☺ fajnie bo miała więcej czasu na ogarnięcie mieszkania czy obiadu. Ale mały był tego uczony od samego początku
Ja niestety nie mogłam.od razu odkładać do łóżeczka bo córeczka dużo ulewala. Więc musiałam trzymać do odbicia i wtedy zasypiała. Ale odkładałam do łóżeczka i śpi w swoim
Ja nosiłam córkę tak do 9/10 miesiąca, potem już trochę ważyła i nie dawałam rady, bo zasypianie na rękach trwało bardzo długo. Zaczęła więc zasypiać na naszym łóżku w sypialni, a potem po 15 minutach jak już wpadała w głęboki sen to odkładałam ja do łóżeczka. Ale jak zasypiała na tym łóżku to trwało to też czasem około godziny nawet, a tak świrowała wtedy! Kręciła się niemiłosiernie, fikołki robiła, mam nawet filmiki ponagrywane. Bardzo się broniła przed tym aby nie zasnąć choć widać było ogromne zmęczenie.
Moja córka gdy już jest bardzo zmęczona usypia sama na łóżku, a później przenoszę ją do łóżeczka ;)
Moja ma teraz 1,5 roku i zasypia na mnie, tzn. jak zacznie zasypiać zaczyna się kręcić i wtedy ją odkładam i układa się w wygodną pozycję. Nie mogłam jej odkładać od urodzenia do łóżeczka bo karmiłam piersią i często przy karmieniu zasypiała. I tak jak u Aneczki bardzo ulewała.
moja usypia teraz na rekach przy piersi ma prawie 1,5 roku
Weronisia ja już nie karmię ale moja córeczka ostatnio jak zasypia trzyma mnie za plecy rączką. Albo za obojczyk :)
Jak w wakacje byliśmy na domkach mała miała 6 miesięcy i zasypiała sama w wózku więc ta praktykę przenieśliśmy do domu i się sprawdzała w łóżeczku trwało to dłużej ale po pół godziny już spala. Niestety po przebytej chorobie ma już rok. Zasypia mi na rękach ale trwa to 15min. Odkładam ją wtedy do łóżeczka podkreślam że zasypia o 20na budzi się 8, 8:30 więc całe nice przesypia. Każde dziecko jest inne