Jak zasypiają wasze roczne dzieci?

mojej ostatnio tez sie przestawiło i najpierw ja bujam na rekach 5 min daje cycka i zasypia

Weronisia i z wiekiem.bedzie się jeszcze zmieniać 

A czasami cóka sama zasypia już w łóżeczku, ale to rzadko 

Beata ważne że się udaje nawet rzadko 

Tylko mi jest wygodniej i szybciej w wózku :)

Beata ja wiem ale to że coś jest szybciej nie zawsze jest dobre bo później gorzej nauczyć w łóżeczku. Choć różnie może być. Może i nie będzie tego problemu 

Już parę dni z rzędu zasypia nam sama w łóżeczku(na noc). Około 20 ma kąpiel, kładziemy ją do łóżeczka i daję mleko. Raz zaśnie szybko, raz trochę pogada, pobawi się i zasypia.

Beata to po mleku nie myjecie już ząbków tak?

Ma  miesięcy i nie ma ząbków.

Ma skończone 8 miesięcy i nie ma ząbków 

Beata rozumiem. Patrz żebyś później nie miała problemu z tym jak wyjdą ząbki 

Czyli już powinnam jej myć ?mimo że nie ma ząbków?

aneczka ale ja mojej tez nie myje jak zasnie na wieczor...tym bardziej ze w nocy też je kilka razy i nie myje...

Beata niektórzy przemywaja dziąsła zanim ząbki wyjdą. 

Weronisia źle się wyrazilam. Bo mi nie chodziło tylko o zęby w przypadku zasypiania przy butelce. Kiedyś właśnie moja zasynała przy butelce i zaczęły się problemy. Lekarz powiedział żeby przestać tak robić bo jedno wlasnie nie ma jak ząbków umyć a drugie to dziecko zasysając z butelką może nie do końca połknąć mleko może zostać w buzi albo w przełyku co może doprowadzić do refluksu 

aneczka acha rozumiem ....to tez słyszałam żeby dziecko nie zasypiało z butelka w buzi.

Weronisia jednak wiele mam idzie na łatwiznę bo są butelkę i dziecko zasyna.. a jakby nakarmiło się kaszka umyloo zeby i położyło spać to by nie zasnęło tak szybko. A może nawet samo by w łóżeczku nie zasnęło 

U nas mała zjada mleko, troszkę pobawi się w łóżeczku i zasypia sama.

Beata ja zaczęłam myć córeczce silikonową szczoteczką jak pojawił się pierwszy ząbek to było po 6 miesiącu. I teraz myje ząbki bez problemu, po prostu jest do tego przyzwyczajona. Ale jeżeli u was nie ma ząbków to możesz masować po prostu dziąsła taką szczoteczka, to nie zaszkodzi a pozwoli się z nią oswoić :) 

Ja zaczęłam.myc też jak pojawił się pierwszy ząbek w wieku 9 miesięcy. 

A używałyście jakiejś pasty?