Nasze zaręczyny były w Zakopanem. Niby się nie spodziewałam, ale wcześniej już coś tam o tym rozmawialiśmy bo byliśmy ze sobą ponad 7 lat. Najzabawniejsze było to że jak pakowałam nasze plecaki do wyjścia w góry, to w plecaku wtedy "chłopaka" znalazłam pierścionek ;D (do dziś o tym nie wie) i zastanawiałam się kiedy on się oświadczy, byłam pewna ze w górach a jednak nie, w domku "do góry nogami". 2,5 roku później wzieliśmy ślub, od tamtego czasu tak Nam się w życiu coś przewraca do "góry nogami" :D
Ja nawet ze wzgl na to, że jestem w ciąży nie wzięliśmy ślubu
Monia, no i bardzo dobrze, żyjecie według własnej filozofii. Ja mam męża co prawda, bo oboje chcieliśmy bardzo się pobrać, ale rozumiem, że ktoś nie chce i mu wygodniej żyć inaczej. A już tym bardziej nie rozumiem brania ślubu, bo dziecko.
Mój mąż mi się oświadczył w wigilię przy choince. Dostałam jako prezent wielkie pudło pełne papierów, a wśród nich pudełeczko z pierścionkiem zaręczynowym. Podejrzewałam, że zamierza się oświadczyć, bo różne znaki były, choć próbował je zamaskować. I dodam jeszcze, że mąż nie planował mi się oświadczyć właśnie w święta, tylko pół roku później w naszą drugą rocznicę związku. Wszystko się zmieniło, kiedy się dowiedział, że mu w prezencie gwiazdkowym kupiłam bilety na koncert Rammsteina (musiałam mu powiedzieć, bo chciał kupić drugie) i postanowił mnie przebić :)
Monia niektórzy po porodzie jak.dziecko porośnie dopiero biorą ślub. Ale nie że względu na dziecko a że się dwie osoby kochaja i chcą tego ślubu
My po 7 latach razem wybieralismy pierścionek bez świadków wigilia . Teraz 8 lat po ślubie . 15 lat razem ☺
Mi się tam nie spieszy, mamy czas.
Trzeba się pierw dorobić, zarobić żeby mieć na ślub, dom. Żeby nasze dzieci miały dobrze w życiu :)
Monia też racja. U nas udało się tak że jesteśmy po ślubie mieszkamy na swoim i budujemy dom. Ale też patrzymy żeby nie było sytuacji takiej by nam i dzieciom czegoś brakowało
Monia a jaki jest sens brania ślubu jak już są odchowane dzieci i się żyje razem już wiele lat be slubu? Nigdy tego nie mogę zrozumieć.
Kverve niektóre marzą o białej sukni. I nie ważne czy ma już dzieci czy jeszcze nie
My na szczęście mamy swoje własne ciężko zarobione M4 zza granicy tak ze tylko dzidzia i będzie wszystko tak jak powinno być a jak będą fundusze to o o do domku się pomyśli. Niektórzy nie mają potrzeby zawierania związku małżeńskiego u nas była to tylko formalność nic się po ślubie nie zmieniło ☺
Jak się kogoś kocha to się wychodzi za mąż nie patrząc na to że się ma dzieci już.. Nie robisz chyba tego dla dzieci tylko dla siebie?
Monia dokładnie ślub się bierze że względu na siebie a nie dzieci
Moje zaręczyny odbyły się podczas wigilii z jego rodziną
Poprosił kolegę żeby był Mikołajem, każdy musiał powiedzieć jakiś wierszyk albo zaśpiewać żeby dostać prezent. Kiedy ja powiedziałam swoją kwestie, podszedł do mnie, że ten prezent wręcza mi on (cały roztrzęsiony) i się oświadczył ^^ mamy nagrany filmik z tego wydarzenia, mogłabym oglądać na okrągło. Nawet jego siostra dopasowała mi kolor paznokci do kamienia żeby dobrze się pierścionek prezentował
https://feederleague.pl/modne-pierscionki-zareczynowe-co-kupic-dla-wybranki/
Na stronie jest sporo inspiracji na pierścionki zaręczynowe.
My uwielbiamy podróże więc mój mąż wymyślił że oświadczy się podczas lotu balonem ;)
Nasz ślub też był z tematem podróży.
Nie był to ślub jak inne. W sensie postanowiliśmy że to bardziej wydarzenie dla nas niż dla gości.
Dlatego ślub cywilny w plenerze, zero disco polo itd mimo że nie wszystkim to się podobało.
Ale my wspominamy to jako najlepszy dzień naszego związku póki co bo był naprawdę taki nasz ;))
Mąż wrócił z pracy za granicą pojechaliśmy do jubilera wybraliśmy pierścionek i powiedzieliśmy rodzicom że bierzemy ślub , zero romantyzmu i zbędnego pitu pitu�
Ale oczywiście u nas obydwu stronom pasowało takie rozwiązanie ,nie wyobrażam sobie że dziewczyna oczekuje kwiatów świec itp a chłopak to olewa