No nie każdy ma takie wspaniałe koleżanki żeby pomyślały o czymś takim, żeby zorganizować
ja wam powiem ze chyba lepiej jak takie baby shower zrobić moze nie jakas taką imprezkę ale ogólnie spotkanie z ciężarną przed porodem iż potem zaraz po urodzeniu wsyztscy sie zwalają na głowe;)
Nie każda koleżanka czy znajoma chce też wydawać kasę na taką zabawę a wiadomo że wszystko teraz kosztuje:) własnie często jest tak że dużo osób przychodzi do dziecka zaraz po powrocie do domu :)
Ja nie miałam typowego baby shower, mnie koleżanki wyciągnęły na zarelko w restauracji, były prezenty. Ogólnie fajna idea dla przyszłej mamy
To też super w sumie kawa i ciastko a przy okazji jakiś drobny upominek dla dziecka i już inaczej :) i można to podciągnąć pod taką imprezę :)
Mam wrażenie że baby shower to robią gwiazdy i celebrytki które stać na taką imprezę i prezenty dla przyszłej mamy za parę tysiecy
Nie tylko duzo moich koleżanek robi i nie kupujemy strasznie drogich prezentów
Ja nie miałam takiej imprezy i ogólnie wśród mojej rodziny czy znajomych się raczej tak nie robi sama nigdy nie byłam na takiej imprezie
Teraz stało się to bardzo popularne zauważyłam
Ja też właśnie nigdy nie byłam na takim baby shower, żadna koleżanka takiego nie miała. Widziałam tylko na instagramie u dalszych znajomych że takie imprezy robiły. Wydaje mi się, że ostatnio jest to coraz bardziej popularne bo jeszcze kilka lat temu nawet nie słyszałam o takiej imprezie.
Moja koleżanka miała taką imprezę ale ona ma swój zakład fryzjerski kosmetyczny i jej pracownice zorganizowały takie coś to też inaczej fakt trzeba na to poświęcić jakieś pieniądze a nie wsyztskim się to uśmiecha szczególnie w dzisiejszych czasach
Wieczory panieńskie też kiedyś nie były popularne i to samo jest z baby shower, ktoś to wymyślił, kilka osób podlapalo i się przyjęło. Moim zdaniem super opcja :)
to racje jest to bardzo popularne w dzisiejszych czasach, ale przynajmniej jest to forma spotkania gdzie w dzisiejszych czasach tak trudno sie z kimś umówić, nigdy nikt nie ma czasu. Nakład finansowy również na takim spotkaniu jest potrzebny ale nie trzeba niewiadomo jakich pieniedzy żeby coś fajnego wymyśleć
Ja jeszcze przed, ale z uwagi na dużą liczbę uczestników i małe mieszkanko myślałam o zrobieniu rezerwacji w ulubionej restauracji (tam zjemy, wypijemy bezalkoholowe drineczki, zjemy torcik), a dla chętnych wrócimy do mieszkania, które może z pomocą przyjaciółki lekko przystroimy. Na pogaduchy, foteczkj i jakieś gry/zabawy które można zorganizować na babyshower. Właśnie zbieram się za zorganizowanie grupy, ciekawa jestem co na to moje dziewczyny. Ale przypuszczam, że będą chętne!
Moja przyjaciółka chciała podjąć się organizacji i planowała niespodziankę, ale przewidywała tylko moje najbliższe przyjaciółki i jak kiedys usłyszała, że chciałabym wszystkie dziewczyny z panieńskiego to wyszła spota grupa, a więc taka imprezka potrzebuje już trochę więcej organizacji. Dlatego trochę namieszałam w organizacji i w niej pomagam, ale jestem przekonana, że i tak będą czekać na mnie nieznane i niespodziewane atrakcje ! Mam wspaniałą przyjaciółkę jeśli chodzi o takie rzeczy :)
wiecie, sky is the limit.
sa ludzie zeswirowani na punkcie tego typu imprez, inni w zyciu by nie zrobili tego bo siara.
jak kobieta w ciazy ma sie poczuc lepiej, bo zrobi sie jej baby shower ktore j est jej marzeniem - czemu nie ?
chyba zależy od znajomych i rodziny bo u nas takich imprez nie było za to po porodzie lubią wsyztscy zaraz sie zjeźdzać;( na co nie zawsze ma sie siłe i ochote;(
Mnie właśnie dużo pomogły osoby które jednak przyszły po porodzie mogłam zjeść normalnie posiłek pomogłam się umyć kiedy miałam kogoś kto popatrzy na dziecko na spokojnie i bez pośpiechu wsystsko bez zmartwien więc nie zawsze takie złe są te odwiedziny
Aniss ja też mam dużą rodzine i spodziewam się ze jak wszystko będzie dobrze (bez obostrzeń covidowych) wszyscy zaraz przyjda oglądac młodą :) ale to fajnie bo ja lubie odwiedziny i jak schodza się siostry czy bracia :)
U mnie po pierwszej ciąży na szczęście nie było dużo odwiedzin bo właśnie był covid, ale teraz chyba będę szczęśliwa jak będę mnie odwiedzać goście bo mieszkamy już w nowym domu i jesteśmy ciągle same