Jak wyciszyć niemowlę

Embia ciężko stwierdzić, co ostatecznie podziałało, ale ważne, że działa i poprawa jest widoczna. Trzymam kciuki żeby było już tylko lepiej :)

A jeszcze mam pytanko. Czy którejś z Was przydarzyło się, że dziecko przy ząbkowaniu nie chciało praktycznie nic jeść? Synek nie chce nic jeść łyżeczką, obiadków, owoców, kaszki, nic, jedynie tylko mleko udaje się jakoś wypić. Trwa to już kilka dni. Tak mi się wydaje, że to od ząbków. 

Embia, ja zauważyłam, że podczas problemów z ząbkowaniem Syn preferuje mleko z butli. Są dni, kiedy np. w ogóle nie zje obiadu, odpycha łyżeczkę, nie ma apetytu na owoce i inne rzeczy, które normalnie lubi, a mleko wypije, gryząc przy okazji smoczek. 

Embia dużo dzieci jak ciężko znosi ząbkowanie to tylko chce płynne produkty. Bo lżej jest.

Moja naszczescie normalnie je

Embia brak apetytu przy ząbkowaniu to normalna sprawa wśród niemowląt. Wiele dzieci nie chce jeść, bo dziąsła są opuchnięte, bolą, swędzą. Kiedy dorosłego boli ząb, albo dziąsła, bo ma stan zapalny, to apetytu raczej też nie ma na jedzenie :) żeby ulżyć małemu smaruj mu dziąsełka, np. Dentinoxem, albo jakimś innym preparatem. Podawaj też schłodzone gryzaki. 

Synek nie chce jeść już ponad tydzień. Jeszcze jakoś w nocy udaje się wypić mleko. Ale po za tym nic innego nie chce. Smaruje mu dziąsła, ale też nie bardzo pomaga. Zaczynam się martwić tym jego nie jedzeniem. Mam nadzieję, że szybko wyjdzie mu ten ząbek i wszystko wróci do normy. 

Embia skoro pije mleko to spokojnie nic mu nie będzie wiem,że to marne pocieszenie ale zdrowe dziecko się nie zaglodzi. Jak wyjdzie ząbek wszystko powinno wróci do normy. Tak jak wspomina magicznypazur podawaj dziecku schłodzone gryzaki, troszkę powinno mu ulżyć i jeśli sb pozwoli posmaruj dziaselka jakimś żelem przeciwbólowym.

Embia a może jakieś płynne kaszki próbuj podawać żeby coś gęstszego a nie tylko mleko. Ewentualnie papki. Próbuj coś 

Nie chciał jeść w sumie 1,5 tygodnia. Byliśmy na wynikach w szpitalu, ale wszystko wyszło dobrze. Potem zaczął jeść normalnie trwało to może z 4 dni i teraz znów nie chce, tylko mleko. Jak widzi łyżeczkę to koniec, buzi nawet nie otworzy. 

Embia kiedy synek był mały to też miałam taką sytuację on z kolei nie chciał tknac żadnej zupy to były jeszcze papki. Po prostu na jakiś czas odpuscilam. Jadł tylko mleko, kaszke i jakiś jogurt. Za parę dni spróbowałam mu dać od nowa i zaczął pięknie jeść ale miewał dni kiedy nie otwarl buzi i koniec. Chciał mi pokazać kto tu zadecyduje czy zje czy nie hehe :D