wiecie imie tez musi pasowac do nazwiska :)
nie wyobrazam sobie np miec jakiegos "egzotycznego " imienia przy bardzo polskim nazwisku.
z kolei nalezy pamietac ze dziecko o staropolskim imieniu nie zawsze bedzie w szkole zachwycone kiedy koledzy 30 raz beda przekrecac jego imie :)
Mamy Antoniego teraz będzie Ignacy 💓
Mi się bardzo podobają polskie imiona, są cudowne.
Ja bym podtrzymywała tradycje polska
U nas Maksymilian wygrał. Padały jeszcze propozycje Artur, Remigiusz (ale Remik mi się kojarzy z grą w karty), Aleksander i Piotr (tutaj mój mąż nie chciał się zgodzić przez te memy o Pietrze). Dla dziewczynki byłaby Łucja ;)
Pati a można wiedzieć jakie? ;)
U mnie miał być Mikołaj, a jest Helenka, zupełnie nie wiem skąd mi się wzięło to imię, po prostu zaczęłam mówić do brzuszka Helka :)
Hehe u Nas było to samo i tak już zostało do końca. Bo się człowiek przyzwyczai do imię ia to przecież potem nie da innego
My do końca nie wiedzieliśmy czy Zuzanna czy Michalina. ALE JAK SIE się urodziła to wiedziałam że to misia musi być;)
tak jest zazwyczaj :) jak sie zobaczy to sie wie :)
A synów było jedno wybrane.
A z córka do końca właśnie nie wiedziałam ale jak juz była to wiedziała. :D
My przed porodem. Już mieliśmy imię wybrane
My właśnie do córki nie za bardzo. Były dwie opcje ;)
Moja mama całe życie mówię do mnie misia :D chyba sobie skraca od Monisia
Oj tak czasami tak jest zobaczy sie dziecko i imię które się wybrało kompletnie nie pasuje. Z pierwszym synem mieliśmy wybrane imię, teraz bylismy pewni imienia dla dziewczynki okazał się syn kolejny i imię wybraliśmy ale zobaczymy bo pewni nie jesteśmy jeszcze
Oj ciężko jest wybrać imię dla naszych dzieci
Dużo jest osób które podczas wybierania imienia kojarzy je z innym osobami przez to dają inne np. Osoby której się nie zna żeby się nie kojarzyło źle
My szukaliśmy takiego które nie będzie bardzo popularne. Żeby nie było co krok słychać takie imię