Znacie jakieś skuteczne sposoby na pozbycie się blizn? Używała któraś z Was plastrów silikonowych?
Naturalny kolagen może pomóc
Ja używałam plastrów silikonowych zarówno u siebie jak i u córki po operacji noska. Polecam. A jak używałam u siebie to przecinalam taki plaster na 4 części w zdłuż i taki kawałek wystarczą na blizne po cc
coś daje taki plaster ?
Wygładza na pewno i zmniejsza…
Ja stosowałam maść Cepan. Moja rana po cc szybko zrobiła się blada i mało widoczna. Ale mam koleżankę która stosowała plastry też je przecinała i naklejła. Bliznę ma różniez mało widoczna.
Tylko takie plastry są dość drogie… co prawda można taki kilka razy naklejac i odklejac jeśli się nie zabrudzi… 27 zł za jedną sztukę takiego dużego plastra a całe opakowanie ponad 100 zl… Ja się jednak skusiłam bo córce pomogły i to bardzo…
Oj z tymi bliznami to nie jest tak łatwo. Ja po cc mam blizne czerwona i zgrubniala. Kupiłam ostatnio Bio-oil dziewczyny to polecaly. Używam go krótko więc nic jeszcze nie mogę powiedzieć czy pomaga
Dziewczyny a na blizny które są już długo? Ja mam jakieś 30 lat , może któraś ma jakieś sprawdzone sposoby … mam kiedyś w planach iść na zabieg laserem ale to później bo karmie no i kasy trzeba sporo na to. Chciałabym tylko jedna na szyi się pozbyć ( chociaż sprawić żeby była mniej widoczna) reszta mi tak nie przeszkadza ![]()
Podobno na blizny pomaga BioOil ![]()
BioOil nic nie wart miałam nie pomaga
A mi pomógł krem z perłą… kurczę, nie pamiętam jak się dokładnie nazywał, ale coś na zasadzie “krem perłowy” - słoiczek nie był duży i troszkę kosztował, ale zawodowo rozprawił się z bliznami.
paulina stosuje ten Bio -Oil ale rzeczywiście nie widać żadnych efektów ![]()
Jednym skutecznym spor aby pozbyć się blizn jest niestety operacja kosmetyczna. Wszystkie inne metody pomogą trochę albo tylko na chwilę
dzięki Dziewczyny za wszystkie porady, tez kiedyś jakiejś maści używalam, nieźle śmierdziała cebulą ale dostałam od niej uczulenia i dałam sobie spokój, kupilam te plastry i naklejam, miałam obawy czy to się będzie trzymało ae na szczęscie jest ok, podobno najlepszy efekt jest po paru miesiącach, zobaczyy.
Maja właśnie żeby były najlepsze efekty to zawsze potrzeba czasu i systematyczności ![]()
Ja słyszałam, że dobry jest preparat na blizny z Palmer’sa ![]()
Powodzenia ![]()
Też słyszałam o preparacie z Palmer’sa ![]()
Polecam też naturalne kosmetyki typu: olej kokosowy, olejek Inca Inchi, masło shea oraz masło kakowe.
Pozdrawiam
Ja bylam na laserowym zabiegu w Mirackim http://klinikamiracki.pl/zabieg/discovery-pico-usuwanie-tatuazu-przebarwien-blizn-odmladzanie-pikosekundowe/ bo niestety plastry u mnie powodowaly alergie i odpazenia. Po zabiegu jestem bardzo zadowolona z efektow
Polecam masc na blizny contratubex:-)