Akone zależy dla kogo
u mnie chirurgiczny zabieg nie chodzi w grę bo mam skórę skłonna do blizn i po takim zabiegu tez by mi zostały wiec nie da rady …
Czytałam troszkę i wychodzi na to ze tak naprawdę nie ma sposobu który usuwa blizny w 100% jedynie niektóre sposoby powodują że blizny są mniej widoczne…
Kochana - byłam ostatnio w klinice co prawda w innym temacie, ale też zwrocilam na to uwagę - zobacz tutaj http://www.wbienkowski.pl/medycyna-estetyczna/lampa-led-dermalux/ Blizny teraz normalnie moga Ci wygladzic tez laserem . Jak piszą bezinwazyjnie i bezboleśnie. Rozwiazania sa… najlepiej sie przejsc i zapytac
Grażyna słonko tak jak piszesz wygładzą ,a nie usuną ![]()
Kremy rozjaśniające mogą pomóc. W większości przypadków trzeba jednak odpowiednich zabiegów, które zredukują blizny. Warto też udać się do dermatologa, który doradzi dobrą metodę usuwania blizn, odpowiednia do tych, które posiadasz.
Może laserowo? Hm?
jestem zadowlona z działania plastrów sutricon, jedno opakowanie wystarcza na długo, nie trzeba mic smarować, tylko nakleja się plaster, potem tylko pamietać o zdjęciu jak się idzie myć, znów naklejać i tak przez parę tygodni, w ciągu dnia w ogóle o nim zapominałam
A ja słyszałam, że bardzo dobre efekty przynosi pobudzanie skóry dermarollerem.
Ja niedawno czytałam o Hydrafacial - Mikrodermabrazja wodna Warszawa - zabieg, hydradermabrazja, hydrabrazja - Fabskin . Podobno tego rodzaju zabiegi doskonale wpływają na zmniejszanie się blizn, a nie są w żaden sposób ingerujące w organizm.
Niestety ale z tego co wiem to takie kremy nie działają.Blizny powstają poineważ występuje zaburzenie kolagenu. A kremy nie sa w stanie sprawić,ze będzie się go dużo produkowało i aby był w stanie uzupełnić wolne miejsca… Dlatego też jeśli chcecie pozbyć się blizn czy rozstępów warto wybrać się do gabinetu kosmetycznego albo medycyny estetycznej. Zaoferują Wam o wiele wiecej innych rozwiązań;
laser
ultradźwięki
czy dermapen
Bardzo dobra na zmarszczki, rozstępy i blizny jest karboksyterapia: Karboksyterapia w Krakowie – modelowanie dwutlenkiem węgla
Są różne kremy, ale pomagają tylko jeśli blizny są niewielkie. W przypadku większych konieczne są bardziej inwazyjne metody, wykonują je w gabinetach medycyny estetycznej, we Wrocławiu choćby w https://lukaszmichalak.pl/medycyna-estetyczna/ choć często nie sposób całkowicie pozbyć się blizn, udaje się je jednak znacznie zmniejszyć.
Wszelkie kosmetyki bazujące na śluzie ślimaka przynoszą naprawdę dobre efekty ![]()
Pomocne są też maści zawierające allantoiny oraz zabiegi laserowe. Jeśli drobne blizny występują w obrębie twarzy i dekoltu można zastosować delikatny peeling kawitacyjny, natomiast przy większych i bardziej intensywnych bliznach w tych strefach polecam mikro dermabrazję.
ja używałam olejku bio oil i sobie chwale, blizny przestają być takie zaczerwienione, z czasem robią się coraz bardziej bledsze, że robią się niewidoczne. trzeba po prostu pamiętać o systematyczności, najlepiej smarować je 2 do 3 razy na dzień i efekt będzie.
Eleonorka a sama stosowała ta mikro dermabrazje? ?
Mam blizny na dekolcie pod broda i okolic ramion . Są grube i widoczne . Ciekawi mnie czy ten zabieg by coś pomógł ?
Mikrodermabrazję zastosowałam 2 x. Wcześniej przez kilka miesięcy kawitację. Jestem bardzo zadowolona z efektu, ponieważ większość przebarwień na buzi zniknęła. Wyleczyłam okropne podskórne krostki, które były jakąś odmianą trądziku. Wyglądały do światła jak kaszka. W ogóle nie stosuję podkładu i mam jednolity kolor skóry ![]()
Kurcze, jeśli blizny są głębokie i spore to mogą zostać pomimo zabiegu. Nie chciałabym wprowadzić w błąd. Warto wybrać się do kosmetyczki i poprosić o ocenę danej zmiany skórnej.
Mi mikrodermabrazja pomogła w poprawie wyglądu skóry ale też trzeba iść na nią parę razy żeby był efekt.
Najlepiej udać się do kosmetyczki tak jak pisze eleonorka ![]()