czasami przy dziecku ciężko odpocząć
oj tak czasami nawet noce nie przespane
Podstawa to znalezc przyczyne wiec porobic badania. Czasem jest to kwestia tarczycy czy hormonow. Jesli zdrowie jest ok to moze byc przemeczenie, ja np po porodzie bylam zbyt zmeczona by poza dbaniem o dzieci dom zakupy myslec jeszcze o zblizeniach. Ostatecznie warto pogadac z mezem bo moze kreci was cos innego, mozecie sprobowac tez zabawek erotycznych czy jakis kostiumow przebieranek itd
Porozmawiaj o tym z mężem i znajdziecie rozwiązanie. Jeżeli jesteś przemęczona i wstajesz w nocy to niech mąż wstaje o ile karmisz z butelki (jeżeli masz dzieci) oraz pomoże w obowiązkach domowych. Fajnie jest raz na jakiś czas wyskoczyć gdzieś razem np kino, spa. Przy codziennych obowiązkach często rodzice zapominają o sobie.
Niektórzy mówią, że warto czytać książki tematyce erotycznej, żeby budować napięcie przed.
to ja już bym sobie wolała obejrzec film jakiś taki bardziej pikantny niż czytać książkę heheh. Ale na szczeście nie mamy problemu także raczej zawsze jest milutko :)
Też wolę obejrzeć film niż przeczytać książkę.
A co do tematu to spadek libido najczęściej spowodowany jest przemęczeniem lub długotrwałym stresem. Więc jeśli czujesz się przemęczona to może pogadaj z mężem żeby inaczej rozdzielić Wasze domowe obowiązki. Część można zawsze odpuścić.
A może jakiś wspólny wyjazd, weekend albo chociaż wieczór sam na sam by pomógł.
Ale warto też pamiętać że jeśli spadek libido jest długotrwały to może wiązać się z różnymi chorobami.
Na niskie libido polecam suplementy diety orgasmmaxx , vasmax i inne ale najlepiej udać się do seksuologa on pomoże jak fachowiec. A także z naturalnych sposobów pobudzenie aktywności fizycznej , stworzyć klimat do sytuacji zbliżeń , niby jedzenie czekolady k afrodyzjaków pobudza libido
Z tym seksuologiem to podejrzewam że wile par raczej ma problem bo to taki dośc intymny temat w końcu. Ale warto na pewno sie wybrac choćby na jedną wizytę a może będzie zakończona sukcesem :)
ja bym tez stawiala na badania i zabawki chociaz sama takich nie posiadam bo wstydze sie wejsc do sexshopu :D
fasolka a co to za problem :d teraz wszystko mozna na necie zamowic, np ja z superlove zamawiam :D
Na chińskich stronach jest tego dużo Shopee czy SHEIN
na aliexpress albo shein czy shopee
Nic na siłę. Po porodzie też długo nie miałam ochoty na sex. Potem samo jakoś przyszło i się rozkręciło
Polecam wypróbować suplementy
Ja to bym nawet chciała się jakoś nadal mnie boli. A to już prawie 12 tygodni po porodzie
To może spróbuj jakieś żele nawilżające? I wtedy nie powinno boleć. Mnie też bolało na początku ale potem przeszło
Ola ja odczuwałam ból na początku zbliżenia dopóki nie przestałam karmić,bo wtedy ustabilizowały mi się hormony,czyli 4 miesiące. Stosowałam żel feminum, bo dostałam od położnej próbkę i mi podpasowal.
Dla mnie pomógł mucovagin na odczuwane ok 3 miesiecy dolegliwości po porodzie.
Czyli mówisz że to może być nawet przez kp? Hmm ciekawe. No mnie też boli na początku, potem jest ok.