Jak pomóc rozkręcić laktację?

Dziewczyny co do piwa 0%.

Jest 0% które może mieć do 0.5% alko ale są też piwa 0.0%.

Jak byłam w ciąży 4lata temu to karmi było tylko 0% ( z przodu etykiety a z tyłu już był napis że do 0.5%) a teraz widzę że nawet karmi jest 0.0% także super.

Trzeba uważać na wszystkie alko 0% bo tak właśnie moja koleżanka mi kupila wino 0% a z tyłu napis że do 0.5% także nawet w takiej kwestii potrafią nas robić w jajo. Przykre,bo to wprowadzanie konsumenta w błąd nie mniej czytałam że bezalkoholowe właśnie mogą się nazywać jak mają do 0.5% .....

Teraz większość piw ma oznaczenie 0,0%, ale jeszcze kilka lat temu było inaczej. A z winem już trochę gorzej, bo chyba żadne nie jest zupełnie 0,0%. Pewnie jedna lampka nie zaszkodzi, ale nie polecam pić całej butelki na raz.

Są wina 0.0% choć ciężko je znaleźć.  Nie mniej jednak ja musze widzieć etykietę, więc jak gdzieś jestem to nie ufam bo dla mnie żadna dawka alko nie jest ok w ciąży.

Sama przy sb  po tym wypadzie  na obiadek że znajomymi  piłam w domu  piwko Karmi,  byl  mecz ,Ci znajomi też wpadli na nas i   napilam się tego piwa, myślałam, że nie posmakuje,   a nawet wlazło  :D 

Wina 0 bardzo trudno znaleźć, być może w Selgros gdzieś można dostać. Pamiętam siostra kupowała na własne wesele , kilka lat temu było to wyłącznie przez internet..

Albo  Auchan  ,Aneta :) 

Dobrze wiedzieć, że gdzieś są. Mi się niestety nie rzuciły w oczy. Nawet w selgrosie widziałam tylko te 0%

Tak, w Auchan są, sama kupowałam:)

Następnym razem będąc na zakupach w Auchan muszę pamiętać żeby zerknąć na półkę z winami :)

Ja także się rozejrze. Pamiętam smak wina z sierpnia. Wtedy to ostatni raz wzniosłam kieliszek.. 

Zerowe wina chyba w Dino też widziałam. I nie wiem czy cin cin też zerówki Nie wypuściło. Czy nazwy mylę?

Cin cin ma 0% ale serio tak ciężko je znaleźć? U mnie są w Rossmanie chyba ze 2 rodzaje, w Biedronce i praktycznie w każdym sklepie z alkoholem. Nawet teraz czasami sobie kupuję 

Tak dobrze mówisz cin cin jest 0. Jednak nie wiem co tam jest ale to dla mnie za kwaśny trunek

No właśnie też mi się wydaje, że te wina 0 są w każdym sklepie.. nawet chyba w osiedlowym ktoś kupował ostatnio

Kiedyś kupiłam w Auchan winko 0%  dla mojej przyjaciółki i ciągle zapominam jej dać ;) 

Wrzucam foto i skład 

Te winko dobrze wygląda . Musi pysznie smakować 

Ciekawe czy takie wino ma jakieś śladowe ilości alkoholu czy jest całkowicie pozbawione alkoholu. Chociaż ja teraz karmiąc piersią to mogłabym chyba pić też takie ze śladową ilością alkoholu, bo taka mała dawka chyba nie powinna przedostać się do mleka? Jak myślicie?

Nie ma alkoholu bo to nie wino a napój winny czy jakoś tak się to nazywa ale smakuje jak wino 

Chciałabym w to wierzysz ale jakoś sumienie mi nie pozwala. Nawet lody z ajerkoniakiem czy rumem odstawiam, mężowi zostawiam alkohol