Jak odplamić niemożliwe do doprania

Hej kochane :) Proszę pomóżcie.. jak odplamic ubranka skazane na stracenie? Macie jakieś sposoby? Bo ja już straciłam nadzieje :(

Staram się wyprac z odplamiaczem i wywieszam plamami do slonca przeważnie wszystko schodzi :)

Ja moczę w odplamiacz i kilka razy piorę lub myje ręcznie..  do białych ubrań dodaje sodę lub kwasek cytrynowy. Jeżeli nic nie pomaga to wyrzucam ubrania.

Ja używam Vanisha w sprayu, potem wrzucam do miski z wodą i odplamiaczem Lovela, a potem do prania. Dla starszych dzieci polecam odplamiacz Amway Home Odplamiacz przed praniem PreWash Spray SA8, jest baaaardzo skuteczny, ale do ubranek niemowlęcych odradzam, bo to silny środek.

Lovela ma odplamiacz? :D chyba muszę poszukać 

Spróbuje jeszcze tych odplamiaczy,  środki ostatniej szansy. Bo sody, kwaski, proszki do pieczenia, wrzątek, woda utleniona i inne dziwy już wypróbowane ; p

Ja zapieram plamę mydełkiem odplamiającym, jeśli to nie pomaga to zostawiam na noc zamoczone w odplamiaczu, rano zapieram jeszcze z proszkiem. Zazwyczaj pomaga  �

Ja widziałam gdzieś na Instagramie jak takie brudne ubranko zalać wrzątkiem od razu to niby plamy schodzą. Ale nie próbowałam tej metody

Sprawdziłaś mydełko z dr beckmana? U nas robi cuda :) plus szybkie zamoczenie plamy. babcinym sposobem jest soda oczyszczona ale u mnie się nie sprawdziła. 

jzuk31 owszem, istnieje odplamiacz Lovela :D

To mydełko super !

Z loveli to mam tylko mleczko do prania. Nie stosowałam odplamiacza ale słyszałam o nim :) 

ja też nie stosowałam  z loveli  odplamiacza ale można go dostać w biedronce bardzo często 

Ja nie wiem jak wrzatek bardziej bym sie obawiala o utrwalenie plamy;) no i tkanina nie kazda sie do takiej temperatury nadaje;/ ale czasami zapierajac odrazu plame zwyklym mydlem tez udaje sie uratoeac ubranko;)

Chyba najważniejsze jest szybkie działanie na plamę, by nie miał możliwości zaschnięcia 

Ja używam na przemian odplamiacza z Loveli i mydełka dr beckmann. ALe czasem i tak plamy zostaną, nie wiem czemu.

te mydełko jest super, ale np jak za pierwszą razą nie da rady to za kolejną warto też spróbować 

Tak :) ja je bardzo lubię i często stosuje. Ubrań też nie niszczą 

Ja mam te mydełko ,a podobne do niego jest też domol z rossmanna. Ale powiem szczerze ,że świetnie się sprawdza szare mydło :) Ale zawsze ogarniam plamki jak są świeże i nie zostawiam na dłużej :) A potem standardowe pranie :) 

Myślałam kiedyś nad tym odplamiaczem z loveli ,ale w końcu nie kupowałam bo mydełko się sprawdzało :)

Jest coś wart ten odplamiacz :)? 

Ja stosuje odplamiacz z loveli ale mimo wszystko większość plam nie schodzi..