Hej mam takie pytanie , corka ma 13,5msc kupilam nocnik na 12mscy zeby sie oswoila sama nie chodzi zeby mogla usiasc ,dziwna sytuacja bo jak sadzam ja z pampersem to siedzi i sie smieje ale chyba nie wie o co chodzi co tam sie robi nawet sama siadalam aby jej pokazac a jak sadzam bez panpersa to krzyczy wygina sie i placze nawet nie chce usiasc, macie jakies porady na taka sytuacje ?
MAM gratulacje dla Arka. Super że macie sukcesy. Ja sadzam młodego na wc i idzie nam lepiej niż z nocnikiem. Woła mnie nawet do łazienki i chce żebym go posadziła. Kupka najczęściej ląduje w ubikacji ale zdarzają się nam wpadki.
Z tym, że my jeszcze chodzimy w pampersie.
Olka nie zmuszaj córki i nie sadzaj na siłę bo zrazi się i w ogóle nie będzie chciała siedzieć. Może to po prostu nie jest jej czas i potrzebuje go trochę więcej.
Dziewczyny a ja właśnie weszłam na taką dyskusję na fb gdzie jedna Pani napisała że na nicik sadzala wszystkie swoje dzieci które mialy 5 miesięcy bo tak niby trzeba.
Inna pisała że jak dziecko skończyło pół roku to już korzystało z nocnika.
Zastanawiam się jak to w ogóle możliwe
Prawdę mówiąc to mało możliwe, bo przecież większość dzieci w wieku 5 miesięcy to nawet samo nie siedzi. Albo przechwałki w internecie, albo trzymała dziecko nad nocnikiem, bo inaczej sobie nie wyobrażam. W ogóle nie wyobrażam sobie odpieluchowania dziecka, które nie siedzi.
Olka poczekaj jeszcze, moja córcia ma 13 miesięcy, to za wcześnie, te z tak,reaguje na nocnik
5 miesięcy krzywda dla dziecka, bzdura. Czytałam że dopiero 2,5-3 lat dziecko jesr w stanie kontrolować potrzeby, mój syn się wyrobił ledwo w tym przedziale ale poszło w kilka dni i po sprawie.