Jak karmić trojaczki?

Anabanana racja, porada CDL może być pomocna przy trojaczkach:)

Anabanana masz rację taka porada może być wiele warta ,ale też wsparcie i pomoc bliskich,bo mama jedna,a dzieci aż troje i każde potrzebuje opieki i bliskości. 

noo i tu podstawa jest dobry laktator :) 

Przyznam ze z karmieniem to faktycznie w zasadzie ciagle któreś dziecko na piersi, wyzwanie nie lada, jedno się nakarmi a już kolejne czeka. 

Ciekawe czy kobieta jest w stanie az tyle wyprodukować mleka?

6 noworodków to ja sobie nawet nie wyobrażam. Ledwo skończysz przewijać to już to pierwsze ma mokrą pieluchę. Ciocia przy trojaczkach to tak miała z karmieniem ledwo skończyła to już ta 1 była głodna. Masakra jakaś. 

Mama być bliźniaki też mam w rodzinie i nawet przy samej 2 byłoby chyba ciężko jeszcze z forum korzystać. 

Aniska u mnie w rodzinie to akurat i w przypadku bliźniaków i trojaczek było podawane MM dla samej wygody mamy no bo jak tu nakarmić np 3 albo nawet kiedy znaleźć czas na odciąganie mleka. Druga sprawa że często takie maluchy to wcześniaki które długo leżą jeszcze w inkubatorach i często nie dostają mleka mamy. A wtedy ten pokarm zaczyna zanikać. 

No właśnie  jak moja przy cycku leżała 1,5 godziny to nie wiem jak przy 3 dzieci teraz jak ma modyfikowane wprowadzone to cycek Góra 40minut ;)  ale tak jak piszesz pewnie odrazu na mm bo jak to ogarnąć wszysyko karmienie pieluchy usypiajki;)

No właśnie . Myślę że mleko modyfikowane jest nieuniknione w takich sytuacjach 

Myślę, że jak mama ma mleko to da radę odciągnąc ten pokarm dla 3 czy 2 dzieci. Chyba, że go po prostu nie ma , to na pewno od razu dostają MM. 

Idziemka ale ile tego odciągania;) Ja dla małej jak odciagalam to zanim odciągnęłam to akurat podałam i za chwile z powrotem to samo ;)

Nie wiem jak bym się za to zabrała, chyba karmienie mieszane? Swoje plus mm, raz cycek, raz butla, totalny misz masz. Kartka i długopis to by były koniecznością, żeby sprawiedliwie wykarmić :D 

Myślę, że mój mózg by tego nie ogarnął haha to musi być hardcore totalny 

świeżoupieczona, MałaZołza myslę, że spamiętać by się tego nie dało, więc notatnik konieczny:D

ogolnie, podziwiam,

psychicznie i fizycznie totalny dojazd

Ja też podziwiam ale wszytko ma też swoje zalety. Wtakiej sytuacji jest też potrójna radość 

i wydatki x_X

Niby potrójny 500 plus ale patrząc na wydatki od razu przy 3 to itak marnie to widzę 

Prawda taka ,że co po 500 plus jak potrzebna pomóc w domu za którą  trzeba by zapłacić ;/ 

W domu z 3 dzieci to jest niezły mexyk  a co dopiero z takimi urodzonego w jednym dniu ;)

Idziemka a ja myślę że nawet jak ma mleko to nie da rady tego odciągać. No bo by musiała non stop siedzieć z laktatorem a takie małe dzieci co 2-3h głodne. A tu trzeba jeszcze przebrać, utulić itp. 

Powiem Wam że na początku jak ciocia urodziła to dostała dużo gratisów z różnych firm bo i chyba półroczny zapas pampersów, chusteczki nawilżane. Sporo kosmetyków i nawet jakąś dopłatę do wózka (ale tutaj nie pamiętam jak to było dokładnie). Ale faktem jest że z czasem się to skończyło i trzeba było za wszystko płacić. 

Ja chyba nie dałabym rady na raz 3 wychować bez żadnej pomocy 

MamaZosi pomoc na pewno byłaby potrzebna bez dwoch zdan...