Jak karmić trojaczki?

to musi być dopiero wyzwanie:p

Oj ciężko ciężko a jak ktoś ma pięcioraczki to już wogóle sama opieka nad tyloma dziećmi to jest trudna a co dopiero karmienie :D

Nie wyobrażam sobie i myślę że bym psychicznie z tym nie czuła się także dobrze, chyba że bym miała dużo pomocy od rodziny 

Monia ja właśnie oglądałam na TLC 6razyCórka, to jak była kąpiel to taśmowo pod kranem były umyte;D 

Bliźniaki to wyzwanie a co dopiero trojaczki. Nie wyobrażam sobie tego. Jedyny plus taki że za jednym razem ma się trójkę dzieci i nie trzeba już więcej buc w ciąży 

Ja sobie nie wyobrażam. Z jednym jest ciężko, z dwoma to hardkor ale trojaczki i więcej, to rodzice powinni medal dostawać. Nie ważne ile dzieci ale w jednym czasie tyle noworodków, roczniaków później zbuntowanych dwulatków.. Zazdroszczę gromadki ale cieszę się że mam pojedyncze ciąże 

Ja nie wyobrażam  sobie porodu przy 3 a co  dopiero przy 5

Niestety nie pomogę bo nie mam takich doświadczeń. Mogę tylko przesłać wsparcie i podziw 

mnie cały czas zastanawia jak ta mama 6-raczków sobie radzi :D ja wiem, że ona ma ludzi do pomocy, ale mimo wszystko w domu 7 małych dzieci ! 

Maziulek oj dokładnie to jest hardcore, ubrać nakarmić a wyjść na spacer?

Kiedy ta mama ma spać? Jak jedno wstaje do drugie kładzie się spać następne chce jeść , kolejne kupa itp.

maziulek też się zastanawiam jak taka mama sobie radzi. 6 maluszków i każdy jest głodny,każdy ma mokry pampers i każdy swoje potrzeby,a mama? Gdzie czas na sen i ogarnięcie domu? 

Idziemka no też się mi tak zawsze wydawało,że mama z dużą ilością dzieci to już taśmowo siebie radzi,karmienie,przebieranie,kąpiel. Ale jednak to duży wysiłek. Jednak wierzę,że każda kobieta da sobie radę w każdej sytuacji i zawsze może liczyć na czyjąś pomoc w razie czego. 

pewnie potrzebny jest sztab ludzi by i mama odpoczeła;p

Poszukuję kobiet, które na łamach tygodnika"Chwila dla Ciebie" chciałyby się podzielić swoją historią dotyczącą przyjścia na świat trojaczków. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na maila bkw@o2.pl !

Poszukuję kobiet, które na łamach tygodnika"Chwila dla Ciebie" chciałyby się podzielić swoją historią dotyczącą przyjścia na świat trojaczków. Zainteresowane osoby proszę o kontakt na mail bkw@o2.pl!

Chyba żadna z nas nie ma trojaczków 

Nawet chyba nie ma tu żadnej która ma bliźniaki. 

6-raczki to wyzwanie, nawet z czyjaś pomocą. Jedno zacznie płakać i wszystkie się budzą. Trzeba mieć nieskończone pokłady cierpliwości 

świezoupieczona oj tak stalowe nerwy trzeba mieć:p

Również mi się wydaje że żadna z nas przynajmniej tutaj z tych dziewczyn które są systematycznie nie ma trojaczków nawet jeżeli ma to pewnie nie ma czasu na siedzenie na forum jeszcze bliźniaki to powiedziałabym że tak w miarę natomiast już trojaczki i więcej na raz maluszków dla mnie to już byłby maraton to już byłaby taka rutyna dzień w dzień pewnie wszystko wyglądałoby tak samo Człowiek trochę chodziłby jak maszyna wydaje mi się przy tych wszystkich dzieciach już w takiej sytuacji to zero przyjemności z posiadania tych dzieci bo podejrzewam że każdy rodzic  nie odróżnia dnia od nocy i ogólnie nie ma czasu tak w pełni nacieszyć się tym  rodzicielstwem

Wydaje się mi,że żadna nie ma trojaczków. Może bliźniaki się zdążą ,ale taka mama czasu na pisanie na forum pewnie nie będzie miała. Inaczej jak mamy dzieci w jakimś odstępie czasu i jeszcze mają drzemki za dnia i zajmą się sobą. A tutaj taka mamausia już dwójki myślę,że jest pochłonięta całkowicie dziećmi i opieka nad nimi. 

Mysle ze w przypadku trojaczkow nalezy zasiegnac porady CDL. temat nie jest latwy, ale do przerobienia :)