Biorę przykład z mojego męża, serio. Widzę jak on działa. Np ustala sobie “jest brudna podloga, dzisiaj ją odkurzę i umyję”. Robi to, a potem odpoczywa. Zrobił swoje. I ja też staram się ustalić sobie zadania. Oczywiście nie za dużo. Np zrobię dziś obiad i posprzątam łazienkę. To dużo uważam, zeby potem mieć jeszcze czas dla siebie. I siłę na spedzanie czasu z dziećmi.
Ja od zawsze piłam letnią albo zimną, bo piję pół na pół z zimnym mlekiem, więc mnie to tam jakoś w macierzyństwie nie przeraziło no i ja też kawę pijam rzadko, zdecydowanie wolę herbatę
Ja chociaz w pracy mam teraz goracą kawę😅
U mnie to nie przejdzie bo w ciągu 10 minut mój prawie 4 latek potrafi zrobić bałagan stulecia . A jeszcze sobie mleko sam nalewa z lodówki to tu się coś rozleje , 5 szklanek wyciągnie bo on chce kubek z pieskiem … i tak w kółko
Skad ja to znam albo wyciagnie kubek z pieskiem za chwile wyciaga inny bo teraz z innego chce pic
Trzy kubki stoją u niego w pokoju „ mamusia ten jest do mleka ten do wody a ten do soczku , dasz mi aktimela „
praca to dla niektórych mam nieraz “odpoczynek ;p”
No tak rozumiem. Przy takich maluchach nie ma odpoczynku. Ja mam 5latka i też robi bałagan w każdym pokoju. Uczę go, że jak się kończy bawić jadną zabawką to ma ją odłożyć na miejsce. Ale nie dociera. Jak grochem o ścianę. Dopiero jak wstanę i pokażę palcem to posprząta. Z bólem serca
ja się nauczyłam tym sposobem pić więcej wody zawsze to w odpowiedniej temperaturze
Bynajmniej woda zdrowsza
Hahahah
Ja się więcej wody nauczyłam pić w sumie już w ciąży, bo mdliło mnie od innych napoi
Mogłam pić albo wodę, albo zielonego Liptona
Dokładnie miałam to samo tylko woda wszystko inne od razu mnie odrzucało
Samo zycie
O to tak jak ja w pracy mam czas wypić ciepłą kawę i ciepły posiłek
Tak, to jest ten plus chodzenia do pracy😊
Na szczęście jest mąż który zauważa moje spadki energii i odbiera ode mnie małą😌
Dobrze, jak masz taką pomoc
Teraz w lato zimna kawa wchodzi jak zloto hihihi
Oj tak, szczególnie teraz u mnie jest strasznie duszno
A u nas ciągle burze i deszcze