Mazia chyba źle się wyraziłam. Chodzilo mi że się zasilała czyli przecieklo. To wtedy przebierałam. A tak to nie. Od wieczora do rana w tej samej
Aneczka aaa no właśnie tak myślałam czy Ty zmieniasz za każdym siku pieluchę hahahno to dobrze,że już jasne. Jak mi się obsikala to też wszystko zmieniałam i często nawet się nie obudziłam jak pościel, ubranka , nowa pieluchę jej dawałam ..spala jak zabita. Tego dotknąć to się obudzi...
Hahaha Maziula u mnie z corka tak było;) I jak się rozbudziła to usnąć nie chciala;)
Monia ja używałam pants i są o wiele.lepsze.a co do rozmiaru to zawsze patrzyłam czy pampers się odgniata jak tak to zmieniałam rozmiar.
Mazia nie nie zmieniam. W dzień bez pampersa w nocy jeszcze zakładam. Ale rzadko było że przeciekło. To zmieniam. Przeważnie to ona budziła się i marudziła że mokro
Anita oj jak sie rozbudziła to faktycznie byl problem :D
aneczka ja też jak zaczęłam odpieluchowywanie to na początku chyba miesiąc dwa miała na noc pampersa na wszelki wypadek
Mazią ją zobaczę jak będzie. Jak będzie przez jakiś czas suchy po nocy to zdejme i na noc. Co będzie to będzie. Jakoś musi się nauczyć. Choć wieczorem jak miałam już pampersa to powiedziała że chce siku a nie w niego nasikała
no jasne wpadki będą to nie uniknione. Nasza jeszcze mleko pila w nocy, więc jak odstawiłam mleko to pieluchy zabrałam bo tak to wiadomo sikała jak sporo piła
Mazią moja przed snem zawsze choć łyk wody chce wziąć
My dwa razy w tygodniu jeździmy do Kauflanda na większe zakupy. Codziennie w małym sklepiku kupujemy świeże pieczywo. Mamy na telefonie aplikację, na której z mężem zapisujemy na bieżąco, co trzeba kupić. Teraz czeka już na zakup 8 pozycji.
Raz w tygodniu w sobotę, lidl ,kaufland, dino w zależności który mam po drodze, a codziennie chodze tylko po swierze pieczywo
my raz w tygodniu na giga zakupy i codziennie sie dokupuje cos.
mam wrazenie ze jemy za 8 osob tyle kasy na jedzenie idzie, a tymczasem jest nas dwojka
My kiedys robiliśmy zakupy raz w tygodniu potem szkoda bylo nam weekendu na sklep i zaczelismy robić w tygodniu zazwyczaj 2 -3 razy w tygodniu zależy od tego co się kończy;) w markecie duzo kasy nam ucieka bonzawsze coś się przyda robimy zakupy na zapas a tak naprawdę średnia to oszczędność ;) wiec wybieramy głównie biedronkę
ja wieksze zakupy robię w piatek i przewaznie w biedronce,jedynie wedliny,kiełbasei mięso kupuje u nas w delikatesach...czasami w tygodniu cos dokupuje co braknie
Zasadniczo zakupy robi mój mąż, jak już, ja odpowiadam za pepco i czasem rossmanna (jak mi się uda "uciec z domu"), sklepy z butami.
Owoce i warzywa- targowiska, czasem lidl.
Tak to zakupy z listą, którą sam sobie układa, ja mu czasem coś podpowiem. A ma kilka ulubionych sklepów (lidl i carrefour) i do nich chodzi.
Dużo kupujemy też przez internet, zwłaszcza takich mniej dostępnych pozycji (typu rzadkie orzechy, oleje, kremy do smarowania o lepszym składzie itp).
Ostatnio 12-latka czasem wysyłam po drobne zakupy, pobliska biedrę czy kika sam ogarnia :D
Z internetem to tez dobra opcja ja się zaczynam zastanawiam nad chemia bo jednak mąż to ma co dzwigac ostatnio a tak to koszt podobny lub tanszy a do domu wniosa;)
Ja przez neta to zamawiam też tylko w sklepie ze zdrową żywnością ,a tak to moje miasto za małe by normalne zakuoy zrobić online. Rossman może online zamówię sobie ,ale i tak muszę podejść odebrać to tyle, że nie latam po półkach i szukam jak potrzebuję na szybko wejść i wyjść lub jak nam babcia odbiera zakupy
Nie ma co szukać sklepów ze swojego miasta. Chemię gospodarczą, kosmetyki oraz spożywkę eko zamawiam przez allegro. Ceny często konkurencyjne, jak się ma smarta- dostawa za darmo, a jeszcze kurier wniesie albo w wolnej chwili ktoś do paczkomatu podskoczy �
Marthorlka ja zrozumiałam,że codziennie zakupy też zamawiasz online typu warzywa, owoce , nabiał itp.ze nawet takich zakupów nie robicie w sklepie
Niedługo to ludzie wgl nie będą wychodzić z domu tylko siedzieć w chacie całymi dniami bo się np. Nie chcę iść. Rozumiem osoby chore lub coś w tym stylu ale zdrowe, młode?
Widziałam że teraz to nawet zapiekanki można zamówić do paczkomatu i zakupy z Lidla np. Moim zdaniem to już lekka przesada przez to ludzie będą tyć i wtedy będzie że nie mają ruchu. To właśnie przez taja wygodę