To u mnie facet robi zdjecie półki, a ja mu zaznaczam kółkami co ma wziąć.
Jednak wolę jednak isć sama i zrobić zapasy rzeczy dla dzieci jak na wojnę, niż potem szukać w pośpiechu.
Witaj na forum #teamLOVI!
To u mnie facet robi zdjecie półki, a ja mu zaznaczam kółkami co ma wziąć.
Jednak wolę jednak isć sama i zrobić zapasy rzeczy dla dzieci jak na wojnę, niż potem szukać w pośpiechu.
Hehe to tak jak byś na zakupach byla ;) dobre ;)
Mi wysyła zdjęcia i pyta się czy to o to chodzi
albo czy potrzebujemy coś takiego albo czy jest
to dziwne bo ja lubię mieć kontrole mad zakupami
wspolnie wybieramy jakie posiłki będa
ale jak mąż jest w domu to on góruje
Gotuje *
Do mnie czasami dzwoni ale juz mnie na tyle zna ze wie raczej co brac ;)
My to Staramy się tak raz w tygodniu skoczyć na większe zakupy razem bo też wiadomo że w dwie osoby wygodniej to wszystko wyłożyć na taśmę druga w tym czasie osoba już pakuje zakupy na to jest takie rzeczy codziennego użytku typu Jaki chleb i że mleko to po prostu często jest tak że wieczór gdy było że wraca z pracy dzwoni i pyta czy ma się po coś zatrzymac i.on kupuje
U nas wieksze zakupy rowneiz raz w tygodniu ;) ale pieczywo wedlina to tak co 2 dzien sie wstepuje jednak do tego sklepu ponownie ;(
To raz w tygodniu większe oczywiście, że też. Zapas wody, mleka, takie cięższe rzeczy
Też tak macie że wracacie z zakupów a lodówka nadal wydaje się pusta 😂😂
Tak naprawdę co dwa dni już musimy zrobić większe zakupy...zazwyczaj kupujemy w Carrefour :) od pt-ndz są fajne zniżki :) ja bym wolała zrobić jedne porządne na tydzień ale ciężko zaplanować co się będzie jadło przez cały tydzień 🙆🏼
Dziewczyny dużo wydajecie na takie tygodniowe zakupy? Ja robię zakupy raz w tygodniu i wydaję 300-400zl na spożywcze. Do tego na tygodniu zawsze czegoś zabraknie. A jak dochodzi chemia, pameprsy, kosmetyki to i 600 zł. Na 5 osobową rodzinę, w sumie 4 bo mąż tylko w weekendy jest. I też zagląda się do lodówki i nie wiadomo co zjeść.
Lena my robimy zakupy z dwa razy w tygodniu i lekko koło 500zl idzie . Też zależy co się kupuje
Ceny kosmiczne niestety :( po wypłacie na początku miesiąca robię zakupy takie duże z zapasem na miesiąc, np. Kilka zgrzewek mleka, syn do szkoły bierze codziennie tubkę Kubusia to też parę kartoników aby było na miesiąc dla 2 dzieci, zapas masła bo schodzi, jogurty czy serki waniliowe też z 20 szt. itd. A tak to 2 razy w tygodniu jakieś produkty obiadowo wędlinowe, no i oczywiście dużo owoców, bo tego na zapas się nie kupi.
Ewelka ;) 100% tak u nas jest ;) niby zakupy zrpbione ale zaraz text nie bardzo jest co do jedzenia ;)
Niewiem jak wam ale mi czasami już pomysłów brak co gotować
mysle sobie cos mi napewno przyjdzie do głowy w sklepie
a tu jeszcze gorzej 😂😂
konczy się na tym ze kupię 20 produktów ale wiecznie czegoś brakuje do danego obiadu zeny ugotować 😳
Dokładnie nieraz nawet jak lodówka pełna to nie ma nic na co akurat jest ochota.
Ceny kosmiczne, prawie wszędzie już podnieśli
Takie duże dwa razy w tygodniu, pomiędzy nimi skaczę tylko do osiedlowego warzywniaka po potrzebne rzeczy.
No to akurat jest temat w którym można poruszyć mnóstwo kwestii.
Skoro państwo daje pieniądze to musi w jakiś sposób podnieść ceny, podatki żeby wyszło im na to samo.
Myślicie ze nowy ład i kasa ktira otrzymujecie coś da? Może osobom które mają więcej niż 1 dziecko to tak innym wręcz przeciwnie
Z reguły w poniedziałek i czwartek + drobne jak czegoś zabraknie.
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.